Εθνική έτοιμη για όλα, σάρωσε τη Λιθουανία και βλέπει ψηλότερα

Η καλύτερη Εθνική του Ευρωμπάσκετ πήγε στην Κωνσταντινούπολη για να μείνει! Με την πιο πειστική εμφάνισή της πέταξε εκτός διοργάνωσης τη Λιθουανία, χάρη στο 77-64, κι έδωσε ραντεβού στα προημιτελικά για άλλη μια μάχη μέχρις εσχάτων. Τώρα που πήρε φόρα γιατί όχι...

ÅÕÑÙÌÐÁÓÊÅÔ 2017 / ËÉÈÏÕÁÍÉÁ - ÅËËÁÄÁ / EUROBASKET 2017 / LITHUANIA - GREECE / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: FIBA.COM)
ÅÕÑÙÌÐÁÓÊÅÔ 2017 / ËÉÈÏÕÁÍÉÁ - ÅËËÁÄÁ / EUROBASKET 2017 / LITHUANIA - GREECE / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: FIBA.COM) EUROKINISSI SPORTS

Η Εθνική του Ελσίνσκι "βούλιαξε" στο Βόσπορο και μια άλλη, νέα και φρέσκια, αναδύθηκε στην επιφάνεια. Μια Εθνική ατσαλωμένη και γεμάτη αυτοπεποίθηση. Μια Εθνική που "έλιωσε" τη Λιθουανία και με το 77-64 έστειλε το μήνυμα πως και μπάσκετ καλό μπορεί να παίξει και ψηλά να κοιτάξει.

Οι Λιθουανοί είχαν Βαλαντσιούνας, είχαν και Κουζμίνσκας. Μέχρι εκεί όμως. Η Ελλάδα είχε Σλούκα και Καλάθη, είχε Παπαγιάννη και Μπουρούση, είχε Παπανικολάου. Είχε και Μίσσα, είχε και Αντετοκούνμπο, είχε Παππά και Μάντζαρη. Όλοι έδωσαν κάτι, άλλοι περισσότερα και άλλοι λιγότερα.

Διότι αφότου έγινε το 8-6, η Εθνική δεν κοίταξε πίσω. Ποτέ. Οι διεθνείς έβαλαν την πίεση στους Λιθουανούς, έφραξαν τις μπάλες προς τον Βαλαντσιούνας, σούταραν με υψηλά ποσοστά και σταδιακά άνοιξαν την υπέρ τους διαφορά, χτίζοντας πάνω εκεί την εμφατική επικράτησή τους.

Το σημαντικότερο; Ακόμη και σε "νεκρά" διαστήματα, δεν άφησαν το ματς να τους ξεφύγει από τον έλεγχο. Ούτε στο 32-29 ούτε στο 63-59, όταν δηλαδή επιθετικά δεν βρέθηκαν λύσεις και έχασε διψήφιες διαφορές. Άπαντες έμειναν ψύχραιμοι. Από τον πρώτο στο παρκέ μέχρι τον τελευταίο του πάγκο - μια γροθιά. Και ο Γιάννης Μπουρούσης πάνω απ' όλους δίνοντας το σύνθημα.

Γιατί τότε χρειάστηκαν οι μεγάλες άμυνες. Άμυνες που ανάγκασαν τους Λιθουανούς να εγκαταλείψουν την προσπάθεια, να σβήσουν την ελπίδα από τα μάτια τους. Απ' όταν έγινε το 73-61, το παιχνίδι ήταν χωρίς γυρισμό. Γιατί η Εθνική έφτασε πανηγυρικά στην 8άδα. Να διεκδικεί πλέον σ' ένα ματς απέναντι σε Κροάτες ή Ρώσους την είσοδό της στη ζώνη των μεταλλίων.

Τα δεκάλεπτα: 17-25, 30-37, 48-61, 64-77

Λιθουανία: Καλνιέτις 11(1/6τρ, 7ασ), Γιουσκεβίτσιους, Ματσιούλις 7(1/5τρ, 7ρ), Γκετσεβίτσιους, Βαλαντσιούνας 13(15ρ), Κουζμίνσκας 20(2/6τρ, 5ρ), Μοτιεγιούνας 1, Μιλάκνις, Γκριγκόνις 7(1), Γκουντάιτις, Ουλανόβας 7(1)

Ελλάδα: Καλάθης 14(2/6τρ, 6ασ), Μπουρούσης 11(1τρ, 8ρ), Σλούκας 21(5/7τρ, 5ρ, 4ασ), Παππάς 3, Παπαγιάννης 4, Πρίντεζης 8(1/4τρ, 4ασ), Παπανικολάου 11(1τρ, 6ρ), Μάντζαρης, Παπαπέτρου, Μπόγρης, Αντετοκούνμπο 5(1)

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

24MEDIA NETWORK