Ελλάδα-Γαλλία 56-64

Η μεγάλη προσπάθεια στην άμυνα δεν έφτασε στην Εθνική ομάδα που ηττήθηκε με 64-56 από τη Γαλλία στα προημιτελικά. Η Ελλάδα θα διεκδικήσει πλέον μία θέση μεταξύ των 5 και 8.

Ελλάδα-Γαλλία 56-64

Ετσι κρίθηκε

Το ελληνικό αμυντικό δόγμα λειτούργησε άψογα, ή σχεδόν άψογα για περίπου 32 αγωνιστικά λεπτά. Δεν αποδείχθηκε όμως αρκετό για να στείλει την Εθνική ομάδα στους τέσσερις του Ευρωμπάσκετ.

Εγινε, πάντως, μεγάλη προσπάθεια από τους παίκτες του Ηλία Ζούρου. Στα ριμπάουντ, οι Ελληνες παίκτες τα έδωσαν όλα. Τον Νοά τον έβγαλαν ουσιαστικά εκτός αγώνα, τους αιφνιδιασμούς τους έκοψαν σχεδόν μαχαίρι. Τι δεν έκαναν; Δεν έβαλαν ταχύτητα στις επιθέσεις τους και το πλήρωσαν.

Ακόμα και όταν η Ελλάδα προηγήθηκε με 15-4 μετά από ένα καταπληκτικό ξεκίνημα ήταν σαφές ότι η Εθνική θα έπρεπε να διατηρήσει ένα υψηλό τέμπο στην επίθεση για να μην δίνει την ευκαιρία της οργάνωσης στη γαλλική άμυνα. Το γεγονός ότι έβαλε πολλά σουτ ο Ντε Κολό στο πρώτο ημίχρονο δεν επηρέασε τόσο, η Εθνική κράτησε γερά ακόμα και όταν η Γαλλία ισοφάρισε σε 21-21.

Μέχρι στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου, η ομάδα του Ζούρου λειτούργησε υποδειγματικά στην άμυνα αλλά κάπου εκεί το πλάνο άρχισε να χωλαίνει. Και αυτό έγινε διότι ο Πάρκερ και ο Μπατούμ (μεγάλες προσωπικότητες αμφότεροι) έβαλαν μεγάλα σουτ και έβαλαν τη Γαλλία μπροστά στο σκορ (45-47).

Από εκεί και πέρα έπρεπε να γίνει σωστή ψυχολογική διαχείριση και να βελτιωθεί η απόδοση της Εθνικής στην επίθεση. Ως το πρώτο μέρος, η Ελλάδα τα κατάφερε αρκετά καλά αλλά ως προς το δεύτερο προδόθηκε από την αστοχία της (ακόμα και στις βολές). Στο τέλος χάθηκε και μία κρίσιμη κατοχή με συνέπεια οι Ελληνες διεθνείς να τρέχουν αλλά πλέον να μην φτάνουν. Ο στόχος του προολυμπιακού τουρνουά παραμένει εφικτός.

Σταρ

Για τριάντα λεπτά ο Τόνι Πάρκερ δεν είχε κάνει αισθητή την παρουσία του. Περιοριζόταν στα δημιουργικά του καθήκοντα χωρίς να παίρνει μεγάλες προσπάθειες. Οταν όμως η μπάλα άρχισε να καίει, ο πλέι μέικερ των Σπερς φώναξε παρών, έβαλε μερικά μεγάλα σουτ και έγειρε την πλάστιγγα προς το μέρος των "τρικολόρ".

Απογοήτευση

Λίγη ταχύτητα και ένα σουτ βρε παιδιά. Δεν υπήρχε κανένα από τα δύο στοιχεία, ιδιαίτερα στο τέταρτο δεκαλέπτο όταν χρειάστηκε επειγόντως σκορ. Δεν πειράζει όμως. Η προσπάθεια ήταν πραγματικά σπουδαία.

Σχόλιο

Οκ, ήρθε μία ήττα από μία καλύτερη ομάδα, αυτό συνήθως συμβαίνει στο μπάσκετ. Ο πόλεμος δεν χάθηκε ακόμα όμως, θα κριθεί οριστικά την Παρασκευή. Στην προσπάθεια να εγκλωβιστούν οι Γάλλοι σε αργό τέμπο, οι Ελληνες έπεσαν στην ίδια παγίδα. Εστω και έτσι όμως η παρτίδα θα μπορούσε να κερδηθεί.

Τα δεκάλεπτα: 17-14, 31-27, 43-40 56-64

Γαλλία: Νοά 5, Μπατούμ 15(3), Σεραφέν, Αλμπισί, Καουντί 2, Πάρκερ 18, Τραορέ 6, Πιετρούς 2, Ντε Κολό 16(2), Ντιαό, Τσικαμπούντ, Ζελαμπάλ.

Ελλάδα: Ξανθόπουλος, Μπουρούσης 17, Ζήσης 6, Βασιλειάδης, Καλάθης 7(1), Φώτσης 9(2), Παπανικολάου 4, Μπράμος 2, Κουφός 5, Καϊμακόγλου 6.

Το live του αγώνα

News 24/7

24MEDIA NETWORK