Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 78-81

Ο Παναθηναϊκός ήταν στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα καλύτερος του Ολυμπιακός και επικρατώντας με 81-78 στον τελικό της ντροπής του Ελληνικού στέφθηκε Κυπελλούχος για 14η φορά στην ιστορία του. Μορφή του ματς ο Ούκιτς.

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 78-81
INTIME SPORTS

Ετσι κρίθηκε

Μέσα στο γενικότερο χάος του Ελληνικού παίχθηκε και μπάσκετ. Ο Παναθηναϊκός τούτη τη φορά αποδείχθηκε πολύ πιο διαβασμένος αλλά και αποφασισμένος να επιβάλλει το νόμο του. Η διάθεση των παικτών του αποτυπώθηκε στα επτά επιθετικά ριμπάουντ του πρώτου δεκαλέπτου αλλά και στην επιθυμία να παίξουν γρήγορα.

Κόντρα σ' έναν μάλλον χαλαρό Ολυμπιακό, η ομάδα του Πεδουλάκη προηγήθηκε με 3-10, 5-17 και 9-22 βάζοντας όλα τα ελεύθερα σουτ και παίζοντας καταπληκτική άμυνα κυρίως πάνω στον Βασίλη Σπανούλη που είχε πολλές λάθος επιλογές.

Ο Ολυμπιακός προς στιγμή επέστρεψε (17-23) σε μία έκρηξη ατομικής πρωτοβουλίας αλλά μετά τη (μεγάλη) διακοπή, ο Παναθηναϊκός βρήκε το χαμένο καλό ρυθμό του. Η χρησιμοποίηση του Καπόνο άνοιξε και πάλι την άμυνα του Ολυμπιακού ενώ ο Διαμαντίδης έφθειρε συνεχώς τα αντίπαλα γκαρντ για να φτάσει το σκορ στο 20-37. Το ότι οι "ερυθρόλευκοι" συμμάζεψαν και πάλι τη διαφορά το οφείλουν στον Σπανούλη ο οποίος αποφάσισε να ενεργοποιηθεί στην επίθεση και να τελειώνει φάσεις.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός παρουσίασε σημάδια κόπωσης (αυτό φάνηκε κυρίως στην επίθεση) και ο πιο φρέσκος Ολυμπιακός έκανε το παιχνίδι ντέρμπι. Αρχικά ο Σπανούλης, που ήταν σαφώς πιο επιθετικός έδωσε το σάλπισμα της αντεπίθεσης (41-45) ενώ μετά την τεχνική ποινή στο Περπέρογλου που εκτόξευσε τη διαφορά και πάλι στους 13 (43-56) ήταν ο Λο και ο Χάινς που ηγήθηκαν.

Από εκεί και πέρα έπαιξαν ρόλο κάποιες μικρές κρίσιμες λεπτομέρειες όπως τα πολύ μεγάλα σουτ που έβαλε ο Ούκιτς (υπό ασφυκτική πίεση) αλλά και ουσιαστική προσφορά του Καπόνο που έπαιξε λίγο αλλά ήταν πολύτιμος. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε για πρώτη και τελευταία φορά με το τρίποντο του Σλούκα (72-71) αλλά με το γκολ-φάουλ του Ούκιτς δεν κοίταξε ξανά πίσω.

Ο Λάσμε έβαλε στο τέλος 3/4 βολές για το (76-80 και το 78-81) και ο Παναθηναϊκός στο τέλος επέλεξε να παίξει άμυνα παρά να κάνει φάουλ. Ο Σπανούλης πήρε την ευθύνη για το σουτ της ισοφάρισης, αστόχησε και το τρόπαιο κατέληξε στα χέρια των παικτών του Παναθηναϊκού.

Σταρ

Ο Ούκιτς ήταν ο κρυφός άσος στο μανίκι του Αργύρη Πεδουλάκη. Ο Κροάτης γκαρντ, που έχει δεχθεί δικαίως σφοδρή κριτική μέχρι στιγμής, ήταν ο παίκτης-κλειδί. Με μεγάλα σουτ (δύο εκ των οποίων εκτός λογικής) και με τόλμη στις περισσότερες αποφάσεις του ο πρώην NBAer έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του σ' αυτόν τον τελικό.

Απογοήτευση

O Oλυμπιακός πήρε ελάχιστα πράγματα από τα τρία Π. Οι Πρίντεζης, Παπανικολάου και Περπέρογλου ουδέποτε έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο παρκέ. Ειδικά ο τελευταίος ζημίωσε την ομάδα του με την τεχνική ποινή που δέχθηκε στο τρίτο δεκάλεπτο.

Σχόλιο

Θα περιοριστούμε στο μπασκετικό του πράγματος καθώς τ'άλλα σχολιάστηκαν σε άλλα κομμάτια. Αυτή τη φορά ο Παναθηναϊκός αποδείχθηκε πιο διαβασμένος και περισσότερο έτοιμος σε ειδικές καταστάσεις. Ο Ούκιτς ήταν ο έξτρα παίκτης που έκανε τη διαφορά ενώ ο Ολυμπιακός υστέρησε ιδιαίτερα σε τομείς όπως τα ριμπάουντ, τα λάθη και η ψυχραιμία στις επιλογές.

Τα δεκάλεπτα: 15-23, 30-41, 53-62, 78-81

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 8, Λο 15(1), Άντιτς 17(4), Σπανούλης 12(2), Περπέρογλου 2, Σερμαντίνι 4, Σλούκας 10(2), Παπανικολάου 2, Πάουελ 2, Πρίντεζης 6(1), Γκετσεβίτσιους.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 6, Μπράμος, Σκορδίλης, Ματσιούλις 3(1), Καπόνο 8, Ούκιτς 18(3), Λάσμε 16, Τσαρτσαρής, Διαμαντιδης 19(1), Γκιστ 11, Μπανκς.

To live του αγώνα:

16:48
Καλησπέρα σας από το Ελληνικό! Είχαμε νωρίς-νωρίς ένταση εντός γηπέδου, καθώς ορισμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού πάτησαν παρκέ προσπαθώντας να έρθουν στα χέρια. Οι άνθρωποι της Αστυνομίας και οι σεκιούριτι ηρέμησαν την κατάσταση.
16:50
Bγήκαν στο παρκέ δύο παίκτες του Παναθηναϊκού. Ο λόγος για τους Μπανκς και Σχορτσανίτη οι οποίοι δοκιμάζουν σουτάκια. 
16:52
Αυστηρός ο έλεγχος στο γήπεδο του Ελληνικού από τους Αστυνομικούς, τόσο στους φιλάθλους, όσο και στους δημοσιογράφους. Υπάρχει ισχυρή δύναμη της αστυνομίας τόσο στο γήπεδο, όσο και στην (παραλιακή) Ποσειδώνος.
16:54
Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού αυτή την στιγμή είναι περισσότεροι στις κερκίδες. Έρχονται σιγά-σιγά και οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού. Ανταλλάζουν συνεχώς συνθήματα οι δύο πλευρές. Υπάρχει ένταση και νεύρα και για αυτόν τον λόγο υπάρχει Αστυνομική δύναμη μπροστά σε κάθε πέταλο. Η μία πλευρά προκαλεί την άλλη συνεχώς. Ας ελπίσουμε πως όλα θα πάνε καλά απόψε.
16:57
Βγήκε στο παρκέ και ο Καπόνο από πλευράς Παναθηναϊκού. Κανείς παίκτης του Ολυμπιακού ακόμη στο παρκέ. Η ατμόσφαιρα μυρίζει... μπαρούτι στις κερκίδες. Υπάρχει ένταση.
17:00
Υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη, αλλά και σεκιούριτι, τόσο μπροστά πέταλα που βρίσκονται οι οπαδοί των δύο ομάδων, όσο και στα πλάγια των κερκίδων, ώστε να μην προσπαθήσει κάποιος να πλησιάσει την άλλη πλευρά. Η μουσική ακούγεται δυνατά στο Ελληνικό και σε περίπου 1:30 ώρα θα έχουμε τζάμπολ στο ματς. 
17:02

Η προϊστορία των "αιωνίων" σε τελικούς:

1) 1978-1979 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 79-72

2) 1982-1983 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 72-62

3) 1985-1986 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 88-78

4) 2007-2008 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 81-79

5) 2008-2009 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 80-70

6) 2009-2010 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 68-64

7) 2010-2011 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 74-68

8) 2011-2012 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 71-70

 

17:04
Οι παίκτες του Παναθηναϊκού συνεχίζουν το ζέσταμα τους στο παρκέ. Οι ερυθρόλευκοι παραμένουν στα αποδυτήρια τους. Ο κόσμος των πρασίνων παραμένει περισσότερος αυτή την στιγμή στις κερκίδες. Οι ερυθρόλευκοι φίλαθλοι έρχονται σιγά-σιγά. 
17:10
Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού βγήκαν στο παρκέ ώστε να δουν το γήπεδο και την ατμόσφαιρα. Επέστρεψαν στα αποδυτήρια. Παραμένουν μόνο παίκτες του Παναθηναϊκού στο παρκέ.
17:13
Οι οπαδοί των δύο ομάδων βρίσκονται στο πλευρό των πάγκων των ομάδων τους. Όπως συμβαίνει και κάθε χρόνο. Συνεχίζουν να ανταλλάσσουν συνθήματα. Έχει ηρεμήσει πάντως η κατάσταση.
17:14
Βγήκε στο παρκέ ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας. Πήγε και έκατσε στον πάγκο των Πειραιωτών. 
17:16
Στο παρκέ μόλις πάτησαν οι Παπανικολάου και Γκετσεβίτσιους από τον Ολυμπιακό. Πήραν το χειροκρότημα από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού συνεχίζουν το "ζέσταμα" τους.
17:19

17:24
Βγήκε και ο Κάιλ Χάινς σο παρκέ, όπως και ο Γιώργος Πρίντεζης από πλευράς Ολυμπιακού.  Έχει ηρεμήσει η ατμόσφαιρα στις κερκίδες μετά την πρώτη ένταση. 
17:25
Έχουμε και την κλήρωση για τους διαιτητές. Σε λίγο θα μάθουμε και την τριάδα του τελικού.
17:26

17:29

17:34
Η 12άδα του Ολυμπιακού για το ματς θα είναι η εξής: Χάινς, Λο, Άντιτς, Σπανούλης, Περπέρογλου, Σερμαντίνι, Σλούκας, Πάουελ, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Κατσίβελης.

*Έμειναν εκτός οι Μαυροειδής και Γεωργάκης.
17:37
Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πήγαν στα αποδυτήρια και πήραν το χειροκρότημα από τον κόσμο τους. Το ίδιο συνέβη και με τους αθλητές του Ολυμπιακού. Το πέταλο με τους οργανωμένους οπαδούς των πρασίνων έχει γεμίσει. Η Αστυνομία έβαλε μέσα πρώτα τους οπαδούς του "τριφυλλιού" και σιγά-σιγά μπαίνουν και οι φίλαθλοι των Πειραιωτών. Για αυτόν τον λόγο οι οπαδοί του Παναθηναϊκού αυτή την στιγμή κάνουν μεγαλύτερο θόρυβο μέσα στο γήπεδο.
17:38
Η 12άδα του Παναθηναϊκού στον τελικό: Ούκιτς, Μπανκς, Ξανθόπουλος, Διαμαντίδης, Μπράμος, Μασιούλις, Καπόνο, Γκιστ, Τσαρτσαρής, Σχορτσιανίτης, Λάσμε, Σκορδίλης.
17:39
Απίστευτα πράγματα στο παρκέ! Χαμός!
17:39
Απίστευτα πράγματα στο παρκέ! Χαμός! Οπαδοί του Παναθηναϊκού έριξαν φωτοβολίδα στον Χάινς! Έπεσε στο παρκέ ο Αμερικανός σέντερ του Ολυμπιακού. Πήγε στα αποδυτήρια!
17:41
Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού έχουν αρκετές φωτοβολίδες τις οποίες εκτόξευσαν και συνεχίζουν να ρίχνουν προς τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Μία από αυτές χτύπησε όπως είπαμε τον Κάιλ Χάινς, ο οποίος έπεσε στο παρκέ. Εκνευρίστηκαν και οι συμπαίκτες του, οι οποίοι πήγαν στα αποδυτήρια. Απάντησαν με φωτοβολίδα τώρα και οι οπαδοί των ερυθρολεύκων, οι οποίοι αγρίεψαν. 
17:42
Διαιτητές του τελικού θα είναι οι εξής: Αναστόπουλος, Γκόντας και Σχινάς.
17:43

17:46
Έχουμε σε βίντεο την φωτοβολίδα που έπεσε πάνω στον Χάινς. Σε λίγο θα δείτε την στιγμή. 
17:47
Στην κλήρωση των διαιτητών ο Ολυμπιακός εξέφρασε τα παράπονα του λόγω ότι δεν είχε ενημερωθεί για την διαδικασία, όπως και το ότι δεν είναι σωστό στην κλήρωση να υπάρχουν μόλις 4 διαιτητές και όχι 6 όπως πέρσι. Στην κλήρωση τράβηξε το πρώτο μπαλάκι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. 
17:48
Οι οπαδοί του Ολυμπιακού αυξάνονται και μόλις έριξαν (και πάλι) φωτοβολίδα προς τους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Η "μάχη" στις κερκίδες συνεχίζεται. Η ατμόσφαιρα μυρίζει... μπαρούτι.  Οι παίκτες και των δύο ομάδων παραμένουν στα αποδυτήρια. 
17:52
Ο Συμεωνίδης δήλωσε τα εξής: "Εδώ βρίσκονται οι καλύτερες ομάδες. Δεν πρέπει να μας επηρεάσουν. Καλέσαμε 4 διαιτητές φέτος, να είμαστε ήπιοι απέναντι τους. Το κάναμε για να περιορίζουμε την απειρία. Να κερδίσει ο καλύτερος! Είστε οι καλύτεροι πρεσβευτές".
17:53
Βγήκε στο παρκέ η ομάδα του Παναθηναϊκού. Αποθεώθηκε από τους πράσινους. Αποδοκιμάστηκε από τους ερυθρόλευκους οπαδούς.  Έχει γεμίσει το πέταλο των οπαδών του "τριφυλλιού". Όχι ακόμη εκείνο των Πειραιωτών. 
17:55
Οι οπαδοί των δύο ομάδων κάνουν... διαγωνισμό ρίψης φωτοβολίδων. Είναι απορίας άξιο τι έλεγχος έγινε από τους Αστυνομικούς.
17:56
Βγήκε στο παρκέ και η ομάδα του Ολυμπιακού για προθέρμανση. Αποθεώθηκε από τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Ο Κάιλ Χάινς δείχνει εντάξει.
17:56
Στον πάγκο του Ολυμπιακού βρίσκεται και ο Βαγγέλης Μάντζαρης! Δίπλα του και o Γιώργος Γεωργάκης.
17:58
Ισχυρή Αστυνομική δύναμη στο Ελληνικό αυτή την στιγμή. Είναι αρκετοί οι άνδρες της αστυνομίας στα πέταλα των οπαδών των δύο ομάδων.
17:59
Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος πηγαίνει σε έναν έναν τους παίκτες του Παναθηναϊκού και τους εμψυχώνει
18:00
Χαμός στο πέταλο των οπαδών του Ολυμπιακού. Πέφτει... ξύλο. Ορισμένοι φίλαθλοι των ερυθρολεύκων τα έχουν βάλει μεταξύ τους.
18:00
Παίρνουν τις θέσεις τους τώρα οι Γιώργος Λιμνιάτης και Βασίλης Κικίλιας στην εξέδρα.
18:01
Αυτή τη στιγμή έχουμε εκατέρωθεν υβριστικά συνθήματα από τις εξέδρες.
18:02
Συνεχίζεται η ένταση στο πέταλο των οπαδών του Ολυμπιακού. Ορισμένοι τσακώνονται μεταξύ τους για το ποιος θα κάτσει μπροστά στο πέταλο! Απίστευτα πράγματα. Ο ένας σπρώχνει τον άλλον, αλλά οι υπόλοιποι ηρέμησαν την κατάσταση. Συσπειρώθηκαν τώρα οι Πειραιώτες και ξεκίνησαν τα συνθήματα τους. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού τους κοροϊδεύουν με συνθήματα.
18:03
Φασαρία μέσα στο παρκέ καθώς οι οπαδοί των δύο ομάδων έχουν βάλει τα δυνατά τους στις δύο κερκίδες. Η προθέρμανση των δύο ομάδων συνεχίζεται δίχως προβλήματα. 
18:05
Όλοι οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού φορούν συγκεκριμένα κόκκινα μπλουζάκια, στα οποία υπάρχουν άσχημα σχόλια για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού.  Η "μάχη" συνεχίζεται με συνθήματα και φωνές. 
18:07
Ο Ούκιτς έφυγε από το παρκέ μαζί με τον φυσιοθεραπευτή του Παναθηναϊκού. Θα σας ενημερώσουμε όταν βγει ξανά στον αγωνιστικό χώρο.
18:08
Πρόκεται για το τρίτο φετινό "αιώνιο" ντέρμπι. Τα δύο πρώτα τα κέρδισε ο Ολυμπιακός σε ΟΑΚΑ (60-64) και ΣΕΦ (72-67). Και οι δύο ομάδες απόψε πάντως θέλουν το Κύπελλο για τους λόγους τους.
18:11
Επέστρεψε ο Ούκιτς στο παρκέ. Του έδωσε το χέρι ο Διαμαντίδης. Όλα καλά φαίνεται να είναι με τον Κροάτη.
18:12
Βίντεο από την κλήρωση των διαιτητών
18:15
Η προθέρμανση συνεχίζεται δίχως προβλήματα. Οι οπαδοί των δύο ομάδων έχουν δημιουργήσει μία "καυτή" και φανατισμένη ατμόσφαιρα. Φασαρία στο Ελληνικό.
18:18
Η φωτοβολίδα που έπεσε στον Χάινς από οπαδούς του ΠΑΟ σε βίντεο:
18:18
Μπείτε στον διάλογο της SUPER BALL αμέσως μετά τη λήξη του τελικού. Στο studio οι Παντελής Βλαχόπουλος, Θέμης Καίσαρης, Γιάννης Φιλέρης και Τάσος Μαγουλάς. Στο γήπεδο του Ελληνικού οι Μάνος Μίχαλος, Νότης Ψιλόπουλος, Αντωνία Μαραγούσια, Γιάννης Ντάλλας και Νίκη Μπάκουλη.
18:20
Μπείτε στον διάλογο της SUPER BALL αμέσως μετά τη λήξη του τελικού. Στο studio οι Παντελής Βλαχόπουλος, Θέμης Καίσαρης, Γιάννης Φιλέρης και Τάσος Μαγουλάς. Στο γήπεδο του Ελληνικού οι Μάνος Μίχαλος, Νότης Ψιλόπουλος, Αντωνία Μαραγούσια, Γιάννης Ντάλλας και Νίκη Μπάκουλη
18:21
Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια τους με τους φιλάθλους τους να τους χειροκροτούν ζητώντας νίκη στον τελικό. Οι διαιτητές της αναμέτρησης στο παρκέ. Σε λίγο θα ξεκινήσει η παρουσίαση των δύο ομάδων. Χαμήλωσαν τα φώτα στο ΣΕΦ και πέφτουν φωτοβολίδες στις κερκίδες. 
18:22
Ξεκίνησε η παρουσίαση του Παναθηναϊκού, με τους οπαδούς των πρασίνων να ρίχνουν φωτοβολίδες στους φιλάθλους του Ολυμπιακού. 
18:23
Υπάρχει ένταση στις κερκίδες. Η ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερα φανατισμένη. Ας ελπίσουμε πως όλα θα κυλήσουν όπως πρέπει στον τελικό.
18:23
Ξεκίνησε η παρουσίαση των παικτών του Ολυμπιακού. 
18:25

18:27
Oι διαιτητές τόνισαν πως αν δεν σταματήσουν οι οπαδοί να ρίχνουν φωτοβολίδες, τότε δεν θα υπάρξει ματς. Για να δούμε. Οι οπαδοί πάντως δείχνουν να έχουν... άγριες διαθέσεις. 
18:28

Καλησπέρα, που λέει ο λόγος. Ο αγώνας φυσικά και θα ξεκινήσει, φυσικά και θα τελειώσει και φυσικά η νίκη θα αφιερωθεί στους υπέροχους λαούς. Μαζί θα γιορτάσουν. Μην τολμήσει έστω κι ένας παίκτης να ξαναμιλήσει για επεισόδια και πόσο άσχημη είναι ατμόσφαιρα. Αυτός ο αγώνας ξεκινά ενώ φωτοβολίδα έχει βρει στο κεφάλι τον Χάινς. Ένας συνάδελφός τους δηλαδή. Όλοι τελικά έχουν αυτό που αξίζουν. 

18:29

Για το αγωνιστικό σκέλος, υπάρχει φαβορί μεν ο Ολυμπιακός, αλλά είναι δεδομένο πως αν ο Παναθηναϊκός βάλει τα σουτ, μπαίνει γερά στην διεκδίκηση του τίτλου. 

18:29
Όλα έτοιμα για να ξεκινήσει ο τελικός.
18:30
Ξεκίνησε το ματς.
18:31

Μεγάλο πρόβλημα ο ήχος χώρου. Άνοιξαν οι οχετοί. 

18:31
Άστοχος σε σουτ τριών πόντων ο Πρίντεζης.
18:31
Φάουλ από τον Έισι Λο.
18:32
Ακόμα ένα φάουλ, από τον Πάουελ αυτή την φορά στον Γκιστ.
18:32

Ο Παναθηναϊκός φαίνεται να επιλέγει να δώσει λίγο περισσότερο την μπάλα στον Ούκιτς για να...επιτεθεί στον Σπανούλη. 

18:32
2/2 βολές από τον Γκιστ και 0-2.
18:33
Θα σταματήσει ο Γκιστ τον Λο.
18:33
Άστοχος σε τρίποντο ο Διαμαντίδης, το ριμπάουντ όμως για τον Παναθηναϊκό.
18:33
Λάθος για τους "πράσινους", αλλά δεν θα σημειώσουν καλάθι οι Πειραιώτες.
18:34
Τρίποντο από τον Διαμαντίδη και 0-5 για τον Παναθηναϊκό στο 3'.
18:34
Φάουλ του Ούκιτς.
18:34
3-5 με τρίποντο του Πρίντεζη.
18:35
Άστοχος ο Ούκιτς, βήματα από τον Σπανούλη.
18:36
Τρίποντο από τον Ματσιούλις και 3-8 για τον Παναθηναϊκό στο 4'.
18:36
Δεν θα πετύχει καλάθι ο Ολυμπιακός.
18:36
Επιθετικό φάουλ του Λάσμε.
18:36
Κλέβει τη μπάλα ο Γκιστ.
18:37
3-10 με τον Λάσμε.
18:37

Ο Παναθηναϊκός στέλνει τον Σπανούλη  στον Λάσμε και δικαιώνεται. Πολύ νωθρός ο Ολυμπιακός στην επίθεση. 

18:38
Το πρώτο τάιμ άουτ στην αναμέτρηση. Ο Παναθηναϊκός προηγείται με επτά πόντους στα πρώτα πέντε λεπτά (3-10).
18:39

Ο Σπανούλης παγιδεύεται από τους Γκιστ ή Λάσμε και δεν μπορεί να πάει πουθενά. Ο Μπαρτζώκας πήρε τάιμ άουτ για να αλλάξει το επίθετικό του πλάνο. Πολύ κακές οι άμυνες του Παπανικολάου στον Μασιούλις. Ήδη έξι επιθετικά για τον Παναθηναϊκό!!!

18:40
SUPER BALL και αυτή την Κυριακή με τελικό κυπέλλου στο μπάσκετ! Ο Παντελής Βλαχόπουλος μαζί με τον Θέμη Καίσαρη, θα σχολιάσουν το μεγάλο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό. Μπείτε στον διάλογο, αμέσως μετά τη λήξη του ματς!
18:40
3-12 με τον Λάσμε και τώρα βολές για τον Πάουελ.
18:41
5-12 μειώνει ο Ολυμπιακός.
18:41
Κάρφωμα από τον Λάσμε και 5-14.
18:42
Άστοχος ο Πάουελ.
18:42
Λάθος από τον Ούκιτς.
18:42
Εξαιρετική άμυνα από τον Διαμαντίδη.
18:43
Φάουλ του Πρίντεζη στον Λάσμε.
18:43

Εξαιρετικό ξεκίνημα από τον Διαμαντίδη που βλέπει  πόσο κακή είναι η άμυνα του Ολυμπιακού κι επιτίθεται συνέχεια. Σπουδαίο παιχνίδι από Γκιστ-Λάσμε. 

18:43
5-16 με τον Σχορτσανίτη, ο οποίος πέρασε στο παρκέ.
18:44
Φάουλ του Γκιστ.
18:44
Βήματα από τον Πρίντεζη.
18:44
Φάουλ του Σερμαντίνι στον Σχορτσανίτη.
18:44
Βολές για τον Έλληνα σέντερ.
18:45
1/2 βολές από τον Σχορτσανίτη και 5-17.
18:45
2:10'' χωρίς σκορ ο Ολυμπιακός.
18:45
Βολές τώρα για τον Περπέρογλου.
18:46
Ο Τσαρτσαρής στο παρκέ.
18:46
SUPER BALL και αυτή την Κυριακή με τελικό κυπέλλου στο μπάσκετ! Ο Παντελής Βλαχόπουλος μαζί με τον Θέμη Καίσαρη, θα σχολιάσουν το μεγάλο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό. Μπείτε στον διάλογο, αμέσως μετά τη λήξη του ματς!
18:46

Η επίθεση είναι το πρόβλημα για τον Ολυμπιακό. Δεν παίρνουν ελεύθερα σουτ οι παίκτες του. 

18:46
2/2 βολές και 7-17.
18:47
Άστοχος σε σουτ τριών πόντων ο Διαμαντίδης.
18:47
9-17 με τον Σλούκα.
18:47
Τάιμ άουτ στο παιχνίδι.
18:49

Η είσοδος του Σλούκα ήταν επιβεβλημένη για νααποκτήσει μεγαλύτερη διάσταση το παιχνίδι του Ολυμπιακού. 

18:49
Φάουλ του Σλούκα στον Διαμαντίδη.
18:49
2/2 βολές από τον αρχηγό του Παναθηναϊκού και 9-19.
18:50
Άστοχος ο Άντιτς. Η μπάλα για τον Παναθηναϊκό.
18:50
Στον πάγκο ο Διαμαντίδης, μέσα ο Μπανκς.
18:50
Τρίποντο από τον Ούκιτς και η διαφορά στους 13 πόντους (9-22).
18:51
Κάρφωμα από τον Χάινς, ο οποίος θα έχει δικαίωμα και για μία βολή.
18:51
Μέσα και η βολή (12-22).
18:51

Πολύ κακή η λειτουργία του Ολυμπιακού στην άμυνα ζώνης που προσπαθεί να στήσει. Αργές αντιδράσεις. 

18:51
Φάουλ του Χάινς στον Σχορτσανίτη.
18:52
Βολές για τον Σχορτσανίτη.
18:52
1/2 βολές και 12-23, 23,7'' για το τέλος της πρώτης περιόδου.
18:53
Τρίποντο από τον Άντιτς και 15-23.
18:53
Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώνεται με 23-15 για τον Παναθηναϊκό.
18:55

Εξαιρετικό παιχνίδι από τον Παναθηναϊκό ο οποιος μπήκε με μεγαλύτερη ζέση στο παιχνίδι. Είδε την αμυντική χαλαρότητα του Ολυμπιακού κι επιτίθεται από την αρχή. Στην άμυνα παγίδευσε, όπως και στον προηγούμενο αγώνα τον Σπανούλη. Ο Ολυμπιακός εκτός από την άμυνα, άργησε να κινήσει την μπάλα στην επίθεση για να πάρει ελεύθερα σουτ. 

18:55
Ξεκίνησε το δεύτερο δεκάλεπτο.
18:55
Λάθος για τον Παναθηναϊκό.
18:56
Φάουλ του Μπράμος στον Άντιτς.
18:56
2/2 βολές και 17-23.
18:57
Άστοχος ο Μπανκς.
18:58
Άστοχος σε τρίποντο ο Σλούκας.
18:58
Φάουλ του Χάινς στον Σχορτσανίτη.
18:58
Βολές για τον Έλληνα σέντερ.
18:59
2/2 βολές και 17-25.
18:59

Η μονή αντιμετώπιση του Σόφο δεν δικαιώνει τον Ολυμπιακό καθώς ο Έλληνας σέντερ κερδίζει πολλά φάουλ. 

18:59
Εκπομπή για τον τελικό, μετά τη λήξη του ματς. Μπείτε στον διάλογο της SUPER BALL. Κεντρικός σχολιαστής από το Ελληνικό, ο Μάνος Μίχαλος, μαζί του ο Γιάννης Ζωιτός, η Αντωνία Μαραγούσια, ο Γιάννης Ντάλλας, ο Νότης Ψιλόπουλος. Στο studio της SUPER BALL οι Γιάννης Φιλέρης, Τάσος Μαγουλάς και Στέφανος Τριαντάφυλλος. Παρουσιάζουν Παντελής Βλαχόπουλος και Θέμης Καίσαρης.
18:59
"Κόψιμο" Λάσμε στον Περπέρογλου.
19:00
Άστοχος ο Λάσμε.
19:00
Κλέβει τη μπάλα ο Παναθηναϊκός και ο Γκιστ θα κερδίσει φάουλ από τον Πάουελ.
19:01
1/2 βολές από τον Γκιστ και 17-26.
19:01
Ο Παπανικολάου στη θέση του Περπέρογλου στο 12'.
19:01
Άστοχος σε τρίποντο ο Άντιτς.
19:01
Φάουλ του Λάσμε στον Άντιτς.
19:03
Από ένα φάουλ στους δύο παίκτες.
19:03
Ακόμα ένα λάθος για τον Ολυμπιακό, αυτή την φορά από τον Άντιτς.
19:04
Διακοπή στο ματς.
19:04

Πάνε να μπούνε μέσα οι...σοβαροί των επισήμων. Το διέκοψε ο Σχοινάς πολύ σωστά. Γιατί ξεκίνησε αυτό το αίσχος; Οι ομάδες φταίνε και μόνο. 

19:05
Οι παίκτες αποχωρούν από το παρκέ, οπαδοί προσπάθησαν να μπουν στο παρκέ.
19:05
Η αστυνομία απομακρύνει τους οπαδούς σιγά - σιγά.
19:05
Οι δύο ομάδες έχουν μπει στα αποδυτήρια.
19:10

Ξεκίνησαν αγώνα όπου κτυπήθηκε παίκτης στην προθέρμανση. Πώς είπατε; Δεν άνοιξε το κεφάλι του; Ακριβώς αυτό. Είναι πολύ τυχερό το ελληνικό μπάσκετ. Ευτυχώς η τύχη μας τελείωσε. Μπράβο σε αυτούς που μπήκαν μέσα και ξεγύμνωσαν τους μπάσκετ. Τους χρωστάμε μεγάλη χάρη. 

19:10
Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού στο 7.02'' πριν τη λήξη του ημιχρόνου κι ενώ το σκορ ήταν 17-26 άρχισαν εμπλοκή με τα ΜΑΤ.
19:11
Η ένταση μεταφέρθηκε στα επίσημα και οι διαιτητές διέκοψαν το παιχνίδι.
19:12
Αυτή τη στιγμή τα πράγματα έχουν ηρεμήσει στις εξέδρες, αλλά παραμένει ισχυρή αστυνομική δύναμη και ΜΑΤ μπροστά από κάθε εξέδρα.
19:14
Άπαντες είναι όρθιοι αυτή τη στιγμή. Κόσμος, επίσημοι, δημοσιογράφοι. Κανένας δεν κάθεται στη θέση του.
19:14

Μην πει κανείς ότι δεν υπάρχουν ευθύνες. Ιδιαίτερα σε αυτό τον αγώνα οι ομάδες έδωσαν τα εισιτήρια. Αυτοί τους διάλεξαν ΤΙΜΩΡΙΑ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΗ. Όχι όμως κεκλεισμένων των θυρών. Το αντίθετο. Πρόστιμα, ΠΡΟΣΤΙΜΑ εκατομμυρίων να πονέσουν όπως πονάμε εμείς. Όπως πονούν όλοι όσοι θέλουν να δουν μπάσκετ. Οι μοναδικοί που δεν ευθύνονται είναι οι ...μάο μάο. Αλήθεια οι παίκτες πότε θα αποφασίσουν να...γίνουν άνδρες και να πουν ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ;

19:15
Λογικά οι διαιτητές θα διατάξουν την εκκένωση των εξέδρων.
19:16
Αυτή την στιγμή υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη περιμετρικά του παρκέ.
19:18

Λογικά θα ξεκινήσει ο αγώνας.  Γιατί όχι; Έγινε τίποτε; Εδω κόσμος ρωτάει ποιον ευνοεί η διακοπή...Αλήθεια αυτή η αστυνομία που διαλύει πορείες, όταν βλέπει μπροστά της να καταστρέφουν δημόσια περιουσίες γιατί δεν κάνει ένα ντου; να τους ρίξει στην θάλασσα όλους αυτούς και να προσφέρει κοινωνικό εργο;

19:19
Απίστευτα πράγματα συνέβησαν στο γήπεδο. Η φασαρία ξεκίνησε από τα επίσημα, μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να βάλει... φωτιά στις διαθέσεις των οργανωμένων, με αποτέλεσμα να μπουν δεκάδες οπαδοί στον αγωνιστικό χώρο. Στη συνέχεια οι οπαδοί του Ολυμπιακού τα έβαλαν με την Αστυνομία, με αποτέλεσμα να έχουμε μάχες σώμα με σώμα! Κάποιοι οπαδοί των δύο ομάδων κατάφεραν να περάσουν τους σεκιούριτι και έφτασαν μέχρι το κέντρο (!) του παρκέ ώστε να παίξουν ξύλο μεταξύ τους.  Οι παίκτες πέρασαν στα αποδυτήρια αμέσως όπου και παραμένουν. Πολλά καθίσματα έπεσαν στο παρκέ, όπως και μπουκάλια, με την ένταση να μεταφέρεται στη συνέχεια και πάλι στα επίσημα. Η κατάσταση τώρα κάπως έχει ηρεμήσει και όλοι αναμένουν το τι θα αποφασίσουν οι διαιτητές. Ο αγωνιστικός χώρος πάντως έχει νερά και ορισμένα αντικείμενα.  Υπήρξαν και ορισμένοι τραυματίες. Ενός οπαδού του Ολυμπιακού του άνοιξε το κεφάλι. Σκηνές ζούγκλας και παράνοιας στο Ελληνικό. 
19:23
Βίντεο από τα επεισόδια στο Ελληνικό.
19:25
Τα πνεύματα έχουν ηρεμήσει αυτή τη στιγμή. Αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται όπου μπορεί να δει ανθρώπινο μάτι... Όλοι περιμένουμε την απόφαση για το μέλλον του αγώνα.
19:25
Σχινάς: "Εκκενώστε το γήπεδο. Εμείς ήρθαμε εδώ να παίξουμε. Δεν θέλουμε να είναι κανείς στις εξέδρες. Αν δεν μπορείτε να το κάνετε, μπορούμε να παίξουμε και σε 20 ημέρες". Αυτό είπε δια στόματος των ρέφερι στους ανθρώπους των δύο ομάδων.
19:26
Όπως είχαμε πει οι διαιτητές έδωσαν εντολή να εκκενωθεί το γήπεδο.
19:29
Βέβαια μέχρι στιγμής οι οπαδοί των δύο ομάδων παραμένουν στις θέσεις τους αφού δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση.
19:29
Η ατμόσφαιρα μύριζε... μπαρούτι από το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Το είπαμε και νωρίτερα. Το φιτίλι ήρθε από τα επίσημα όμως, καθώς κάποιοι φίλαθλοι από τα επίσημα των δύο ομάδων, τα οποία βρίσκονται κοντά, αντάλλαξαν βαριές κουβέντες, με αποτέλεσμα αμφότεροι να σηκώνονται με άγριες διαθέσεις. Είδαν το επεισόδιο και οι οργανωμένοι και μπήκαν μέσα στο γήπεδο. Η Αστυνομία δεν ήξερες ποιους να πρωτοσταματήσει, καθώς έπαιζαν ξύλο τόσο οι οπαδοί, όσο και οι "επίσημοι". Ζούγκλα στο Ελληνικό. 
19:29

Να εκκενωθεί το γήπεδο...Ωραία λύση. Γιατί πρέπει δηλαδή να διεξαχθεί αυτό το ...μπιπ παιχνίδι; Για να μην τιμωρηθούν βάσει κανονισμού οι ομάδες; Αυτό είναι; Μακάρι να μην υπήρχε ο παράγων ενημέρωση, να τα...κλείναμε όλα. Βρε ζήτω ο Βασιλακόπουλος που δεν πατάει το πόδι του. Γίγαντας. Αφήνει τους άλλους να σφαχτούνε και αυτός απέξω. 

19:31
Από τον ΕΣΑΚΕ μας τόνιζαν πως το ματς πάει για εκκένωση! Είναι το πιθανότερο σενάριο.
19:32
Ανακοινώθηκε τώρα από τα μεγάφωνα ότι οι διαιτητές αποφάσισαν την εκκένωση του κλειστού. Στο κλειστό παραμένουν μόνο όσοι έχουν διαπιστεύσεις, οι δημοσιογράφοι και οι επίσημοι. 
19:33
Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού είναι εκείνοι που φεύγουν πρώτοι. Σε λίγο θα αρχίσει η εκκένωση και από τους φίλους του Παναθηναϊκού. 
19:34
Εκκενώνεται αυτή την στιγμή το γήπεδο. Πρώτα αποχωρούν οι οπαδοί του Ολυμπιακού και ακολουθούν εκείνοι του Παναθηναϊκού. Ο τελικός θα συνεχιστεί κανονικά εφόσον αδειάσουν οι εξέδρες. Ο τελικός θα συνεχιστεί μοναχά με τους δημοσιογράφους, τους Αστυνομικούς και τους σεκιούριτι. 
19:35
Τα επεισόδια στο Ελληνικό
19:35

Να είμαστε σαφείς: ο αγώνας δεν έπρεπε ποτέ να ξεκινήσει από την στιγμή που έπεσε φωτοβολίδα στο κεφάλι του Χάινς. Ο αγώνας δεν πρέπει να συνεχιστεί αλλά...Θα συνεχιστεί βεβαίως. Όλοι ευτυχισμένοι. Τα εισιτήρια δόθηκαν από τις ομάδες στους φιλάθλους τους. Άρα θα έπρεπε να τους ξέρουν. 

19:37
Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού αποχώρησαν. Ακολουθούν και εκείνοι του Παναθηναϊκού.
19:38
Ελπίζουμε μόνο τα επεισόδια να μην συνεχιστούν εκτός του κλειστού.
19:38
SUPER BALL εκπομπή ΖΩΝΤΑΝΑ από το Ελληνικό. Αμέσως μετά τη λήξη του τελικού, με τους Παντελή Βλαχόπουλο και Θέμη Καίσαρη. Σχολιάζουν Φιλέρης, Μαγουλάς, Τριαντάφυλλος. Ρεπορτάζ από το Ελληνικό, Μάνος Μίχαλος, Νότης Ψιλόπουλος, Αντωνία Μαραγούσια, Γιάννης Ντάλλας και Γιάννης Ζωιτός. Μπείτε στον διάλογο!
19:39
Έγινε μια προσπάθεια από την Αστυνομία ώστε να αλλάξουν άποψη οι διαιτητές, οι οποίοι όμως ήταν ανένδοτοι. Το ματς θα γίνει χωρίς θεατές
19:40

Είναι σοκαριστική η εικόνα πόσο...ήρεμα φεύγουν οι "αού-ουά" που πριν από κάποια λεπτά ήταν σε έξαλλη κατάσταση. Είναι σαφές ότι κατέβηκαν μόνο και μόνο για να προκαλέσουν επεισόδια. Προσέξτε κάφροι είναι όλοι ακόμα περισσότερο αυτοί από τα επίσημα που ξεκίνησαν τον δεύτερο καυγά. 

19:40
Στο παρκέ βρίσκονται οι Δημήτρης και Θανάσης Γιαννακόπουλος.
19:41
Τελείωσε η αποχώρηση των οπαδών του Παναθηναϊκού. Φεύγουν και τα ΜΑΤ από το κλειστό.
19:45
Παρά το γεγονός ότι οι οπαδοί των δύο ομάδων έχουν αποχωρήσει τα ΥΜΕΤ παραμένουν μέσα στο κλειστό, ενώ αστυνομικές δυνάμεις υπάρχουν και στα επίσημα.
19:46
Εκκένωση του γηπέδου
19:47
Υπάρχουν πληροφορίες ότι πέφτει πολύ ξύλο έξω από το κλειστό. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για τραυματίες. Ας ελπίσουμε να διαψευσθούν
19:51
Ξύλο στις εξέδρες
19:53
Κι επειδή τα επεισόδια ξεκίνησαν από τα επίσημα, από τα μεγάφωνα ακούγεται τώρα ότι θα πρέπει να βγουν όλοι έξω και να ξαναμπούν μέσα, όσοι θα έχουν διαπιστεύσεις. Συνεπώς, οι προσκλήσεις δεν ισχύουν
19:55
Στο μεταξύ, οι δύο ομάδες έχουν επιστρέψει στο παρκέ για να κάνουν προθέρμανση. Ο Μπράμος προθερμαίνεται κανονικά.
19:56
Είχε τραυματιστεί από πέτρα κατά την αποχώρηση των δύο ομάδων από το παρκέ
19:59
Τρία λεπτά έδωσαν οι διαιτητές, ωστόσο δίπλα μας είναι αρκετοί... άσχετοι που δεν δείχνουν να φοράνε διαπίστευση
20:01
SUPER BALL εκπομπή ΖΩΝΤΑΝΑ από το Ελληνικό. Αμέσως μετά τη λήξη του τελικού, με τους Παντελή Βλαχόπουλο και Θέμη Καίσαρη. Σχολιάζουν Φιλέρης, Μαγουλάς, Τριαντάφυλλος. Ρεπορτάζ από το Ελληνικό, Μάνος Μίχαλος, Νότης Ψιλόπουλος, Αντωνία Μαραγούσια, Γιάννης Ντάλλας και Γιάννης Ζωιτός. Μπείτε στον διάλογο!
20:02
Άδειο το κλειστό του Ελληνικού
20:02
Μετά από μία ώρα έχουμε και πάλι παιχνίδι.
20:03
28-17 με τον Καπόνο.
20:03
Τρίποντο από τον Γκιστ και 31-17.
20:03
Δεν θα πετύχει καλάθι ο Ολυμπιακός.
20:04
Φάουλ που κερδίζει ο Δημήτρης Διαμαντίδης.
20:04
Βολές για τον αρχηγό του Παναθηναϊκού. Τρίτο φάουλ από τον Πάουελ.
20:04
2/2 βολές από τον Διαμαντίδη και 33-17.
20:04
Φάουλ από τον Κώστα Τσαρτσαρή.
20:05
Άστοχος σε τρίποντο ο Παπανικολάου.
20:05
Λάθος από τον Τσαρτσαρή, η μπάλα για τον Ολυμπιακό.
20:06
4:20'' χωρίς σκορ ο Ολυμπιακός.
20:06
20-33 με τρίποντο από τον Άντιτς στο 15'.
20:06
Φάουλ του Λο στον Διαμαντίδη.
20:07
Τάιμ άουτ στο παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός προηγείται με 33-20.
20:08

Η διακοπή δεν έχει επηρεάσει κανέναν. Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να παίζει ορθολογικά, γρήγορα, να παίρνει ριμπάουντ και ο Ολυμπιακός απλά βλέπει τα...τρένα να περνάνε. Αδράνεια. Προσπαθεί ο Άντιτς μόνο.  Λιγότερες οι αλλαγές του Πεδουλάκη, καλύτερο ρυθμό η ομάδα του. Έξι ομαδικά ήδη για τον Ολυμπιακό. 

20:08

20:08

 Αριθμοί που ορίζουν τον αγώνα: 20-6 τα ριμπάουντ υπέρ του Παναθηναϊκού και 16-7 οι βολές υπέρ των πρασίνων. 

20:09

20:09
2/2 βολές από τον Διαμαντίδη και 35-20.
20:09
Άστοχος σε τρίποντο ο Παπανικολάου.
20:10
Τρίτο φάουλ από τον Έισι Λο.
20:10
2/2 βολές από τον Διαμαντίδη και πάλι (37-20) στο 16'.
20:10
Τρίποντο από τον Άντιτς και 23-37.
20:11
Άστοχος ο Καπόνο, δεν καταφέρνει να πάρει ριμπάουντ ο Τσαρτσαρής.
20:11

Στις 8/8 βολές ο Διαμαντίδης, όλες κερδισμένες πάνω σε πίεση των αντιπάλων γκαρντ. Πολύ κακή άμυνα καταρχάς. 

20:11
25-37 με καλάθι του Σπανούλη.
20:12
Άστοχος ο Γκιστ.
20:12
27-37 με ακόμα δύο πόντους του Σπανούλης.
20:12
Τάιμ άουτ στην αναμέτρηση.
20:13

Με την βοήθεια και του...κόσμου επιστρέφει ο Ολυμπιακός. Τώρα ποιοί βγήκαν από τις εξέδρες και ακούγονται μία χαρά οι αποδοκιμασίες και τα συνθήματα είναι απορίας άξιο. Οι πρωταθλητές αύξησαν την πίεσή τους και ο Σπανούλης βρήκε τον...Άντιντς να ακουμπάει την μπάλα και τα εύστοχα σουτ του Σκοπιανού, του άνοιξαν τους διαδρόμους. 

20:14
Επιθετικό φάουλ του Σχορτσανίτη.
20:14
Άστοχος ο Χάινς.
20:14
27-39 από τον Καπόνο.
20:15
Βήματα από τον Σχορτσανίτη, ο οποίος είχε κλέψει τη μπάλα.
20:16
Λάθος από τον Χάινς.
20:16
Δεν θα καταφέρει να πετύχει καλάθι ο Γκιστ.
20:16
Η μπάλα για τον Παναθηναϊκό μετά από λάθος του Άντιτς.
20:17

Είναι απίστευτα τα λάθη που κάνουν οι παίκτες του Ολυμπιακού. Είναι και η πίεση από την αντίπαλη εξέδρα. Ζήτω οι διαπιστεύσεις της ΕΟΚ. Οι ερυθρόλευκοι έχουν χάσει ΟΛΑ τα ελεύθερα σουτ και πετάνε τις μπάλες δεξιά και αριστερά. 

20:17
27-41 με καλάθι του Ούκιτς.
20:17
Τάιμ άουτ στον αγώνα.
20:20
Καλάθι και εύστοχη συμπληρωματική βολή από τον Σερμαντίνι (30-41).
20:20
Το ημίχρονο θα βρει τον Παναθηναϊκό με προβάδισμα 11 πόντων κόντρα στον Ολυμπιακό (41-30).
20:24

Μικρή η διαφορά των 11 πόντων για την εικόνα των ομάδων.  Ο Παναθηναϊκός έχει επτά επιθετικά ριμπάουντ περισσότερο, έχει εκτελέσει κι 11 βολές πιο πολλές λόγω περισσοτέρων επιθέσεων. Ο Ολυμπιακός είναι απίστευτα άστοχος από τα 6,75(4/12). Ο Άντιτς έχει 3/4 τρίποντα, οι υπόλοιποι 1/8 ελεύθερα καθώς η άμυνα του Παναθηναϊκού επιλέγει να κλείνει την Σπανούλη. Ο Παναθηναϊκός έτρεξε, ήταν πολύ πιο επιθετικός, κέρδισε όλα τα ριμπάουντ, πήγε δυνατά στις επαφές. Ο Ολυμπιακός άρχισε να προσαρμόζεται στην άμυνα των πρασίνων μετά το 16 όταν η διαφορά έφτανε σε δυσθεώρητα ύψη. Δεν έχει τελειώσει ο αγώνας, αλλά είναι σαφές ότι όσο η άμυνα του Παναθηναϊκού με Λάσμε-Γκιστ κρατάει και δεν  μπαίνουν τα σουτ του Ολυμπιακού οι κυπελλούχοι είναι πιο κοντά στον τίτλο. Όσο για τους διαπιστευμένους;πρέπει να είναι διαπιστεύσεις που έχει χορηγήσει η ΕΟΚ και οι ομάδες. Μπουμπούκια. 

20:35
Άρχισε το τρίτο δεκάλεπτο!
20:35
Δημήτρης Γιαννακόπουλος: "Να τιμωρηθεί επιτέλους ο σύλλογος της... βρωμιάς".
20:35
Βολές για τον Κάιλ Χάινς.
20:35
Αντιαθλητικό φάουλ στον Διαμαντίδη.
20:36
1/2 βολές και 31-41.
20:36
Τρίποντο από τον Σλούκα και 34-41 στο 21'.
20:36
Κλέβει τη μπάλα ο Χάινς, άστοχος ο Περπέρογλου.
20:37
Τρίτο φάουλ από τον Σχορτσανίτη.
20:37
Κόψιμο του Λάσμε στον Χάινς.
20:38

Τρεις τρομερές άμυνες του Χάινς. Τρίτο φάουλ ο Σόφο και αλλαγή. Αυτό δεν είναι κακό για τον Παναθηναϊκό διότι επιστρέφει ο Λάσμε και με τον Γκιστ έκλεισαν πάλι την ρακέτα. 

20:38
34-43 με καλάθι του Διαμαντίδη στο 22'.
20:38
Τρίποντο από τον Σπανούλη και 37-43.
20:39
Φάουλ του Χάινς, είναι το τρίτο για τον Αμερικανό.
20:39
Φάουλ του Σπανούλη στον Διαμαντίδη.
20:40
37-45 με τον Ούκιτς.
20:40
Βολές για τον Σερμαντίνι, τρίτο φάουλ από τον Ματσιούλις.
20:41
1/2 βολές από τον Σερμαντίνι και 38-45.
20:41
Δεν θα πετύχει καλάθι ο Παναθηναϊκός και ο Σπανούλης με τρίποντο κάνει το 41-45.
20:42

Πήρε μπροστά ο Σπανούλης. Δέχθηκε καλάθια από τον Ούκιτς και αυτό του έδωσε, ίσως, ερέθισμα. Σουτάρει περισσότερο δεν κυνηγάει να μπει στην ρακέτα για την πάσα ή το λέι απ. Είναι πιο επιθετικός ο Ολυμπιακός φαίνεται και από τις βολές που έχει πάρει. 

20:43
Λάθος από τον Διαμαντίδη και ο Πρίντεζης έφερε τον Ολυμπιακό στο καλάθι (43-45).
20:44
Καλάθι και φάουλ από τον Λάσμε.
20:44

Με 5/8 αιφνιδιασμούς ο Ολυμπιακός επέστρεψε. Η άμυνα του Σλούκα στον Διαμαντίδη βοηθάει πολύ. 

20:44
Μέσα και η βολή (43-48).
20:44
Λάθος για τον Ολυμπιακό.
20:44
Φάουλ από τον Γκιστ.
20:45
Λάθος και πάλι από τον Βασίλη Σπανούλη.
20:45
Άστοχος ο Διαμαντίδης.
20:46
Τάιμ άουτ στο παιχνίδι.
20:48
Κλέβει τη μπάλα ο Γκιστ, ο οποίος καρφώνει για το 50-43.
20:49
Τεχνική ποινή στον Περπέρογλου.
20:49

Ναι μεν δεν έκανε φάουλ ο Περπέρογλου, αλλά λάθος η διαμαρτυρία του που δίνει τέσσερις βολές στον Παναθηναϊκό. Συν ότι ήταν αρνητικός στο τελευταίο λεπτό και ο λόγος που οι πράσινοι ανέκτησαν μεγάλο προβάδισμα. 

20:50
Ο Διαμαντίδης θα ευστοχήσει στις τέσσερις βολές και η μπάλα για τον Παναθηναϊκό.
20:50
Ο Ούκιτς κάνει το 56-43 για τον Παναθηναϊκό στο 26'.
20:51
Φάουλ του Λάσμε στον Πρίντεζη, τέταρτο για τον παίκτη του Παναθηναϊκού.
20:51
1/2 βολές από τον Πρίντεζη και μειώνει σε 56-44.
20:52

Ο Ολυμπιακός δεν έχει καθόλου ψυχολογία. Οι παίκτες του ελεύθεροι και δεν σουτάρουν. Δέχθηκαν δε 11-0 σερί από τρεις επιθέσεις που δεν έβαλαν. 

20:52
Τσαρτσαρής και Γκιστ δεν θα καταφέρουν να πετύχουν διαδοχικά καλάθι.
20:52
Βολές για τον Σπανούλη.
20:52
2/2 βολές και 46-56 στο 27'.
20:53
Φάουλ του Τσαρτσαρή.
20:54
1/2 βολές από τον Άντιτς και 47-56.
20:55
Τρίποντο από τον Γκιστ και 47-59.
20:55
2/2 βολές και 49-59.
20:56
Επιθετικό φάουλ από τον Μπανκς.
20:56
51-59 με τον Κάιλ Χάινς.
20:57
Άστοχος ο Μπράμος.
20:57
53-59 με τον Παπανικολάου.
20:57
Τρίποντο από τον Ούκιτς και 53-62.
20:58
Άστοχος ο Σλούκας σε σουτ τριών πόντων, με τον τρίτο δεκάλεπτο να κλείνει στο 62-53.
21:00

Συνεχίζει ο Παναθηναϊκός να έχει καταλύτη τον Ούκιτς. Ο Κροάτης έχει βάλει όλα τα μεγάλα σουτ και ουσιαστικά κρατά την ομάδα του. Με 12 πόντους όλους με σουτ και κρίσιμα σουτ, έχει τους κυπελλούχους σε θέση για τίτλο. Αυτός είναι η διαφορά διότι το παιχνίδι του Διαμαντίδη είναι σπουδαίο αλλά αυτό το περίμενε κανείς ότι δεν μπορεί όλο τον χρόνο να είναι αρνητικός. Εξαιρετικός ο Γκιστ. Ο Ολυμπιακός από την άλλη δεν έχει πάρει τίποτε από τα τριάρια του και τον Πρίντεζη οπότε δύσκολα θα διεκδικήσει κάτι στο τέλος. 

21:00
Ξεκίνησε το τέταρτο δεκάλεπτο.
21:00
Άστοχος ο Γκιστ σε σουτ τριών πόντων.
21:01
55-62 με τον Άντιτς.
21:01
Καλάθι από τον Λο και 57-62 στο 32'.
21:02
Άστοχος σε σουτ τριών πόντων ο Τσαρτσαρής.
21:02
Τρίποντο από τον Άντιτς και 60-62. Τάιμ άουτ στην αναμέτρηση.
21:03

Τρίποντα Λο, Άντιτς. Πόντοι που λείπουν από τους Πρίντεζη, Παπανικολάου και Περπέρογλου, καλύφθηκαν σε αυτό το διάστημα. Ο Παναθηναϊκός χωρίς τον Λάσμε έχει σαφές πρόβλημα στην άμυνα και την επίθεση. 

21:04
60-64 με τον Καπόνο.
21:04
Φάουλ του Ούκιτς στον Σπανούλη.
21:05
62-64 με τον Λο.
21:05
Πολύ δύσκολο τρίποντο από τον Ούκιτς και 67-62.
21:06
Τάιμ άουτ στον αγώνα.
21:07

Πάλι ο Ούκιτς σώζει. Προβλέψιμες οι επιθέσεις του Παναθηναικού γι αυτό και μείωσε ο Ολυμπιακός, το τρίποντο εν κινήσει του Ούκιτς με μηδέν χρόνο, ίσως να κρίνει τον τελικό. Αυτές οι...στιγμές ενός τόσο σημαντικού αγώνα. Η ψυχολογία πάει στο πράσινο. 

21:08
62-69 με τον Καπόνο.
21:08
Τρίποντο του Λο και 65-69.
21:09
Δεν θα σημειώσει καλάθι ο Παναθηναϊκός.
21:09
67-69 με τον Κάιλ Χάινς ο Ολυμπιακός.
21:09
Φάουλ του Χάινς στον Σχορτσανίτη.
21:10

Κολλάει η επίθεση λόγω επιλογής να πάει η μπάλα στον Σόφο. Κουρασμένος και ο Διαμαντίδης. 

21:10
Λάθος από τον Σχορτσανίτη.
21:10
Άστοχος ο Σπανούλης σε σουτ τριών πόντων.
21:11
67-71 με κάρφωμα από τον Λάσμε.
21:11
69-71 με τον Λο.
21:11

Έλλειψη σοβαρότητας ο Ολυμπιακός. Ο Σπανούλης ήθελε ντε και καλά να βάλει τρίποντο για το προβάδισμα και την πέταξε με άμυνα πάνω του τον Γκιστ. Είναι σαφές ότι δεν υπάρχει καμία συγκέντρωση πλην Λο στους πρωταθλητές. 

21:12
Δεν θα πετύχει καλάθι ο Παναθηναϊκός.
21:12
Τρίποντο από τον Σλούκα και 72-71.
21:12
Πρώτη φορά στην αναμέτρηση που ο Ολυμπιακός περνάει μπροστά στο σκορ.
21:13
Καλάθι και φάουλ από τον Ούκιτς.
21:13

Λο εναντίον Ούκιτς. Πολύ έξυπνα οι προπονητές κτυπανε, Διαμαντίδη και Σπανούλη στην άμυνα. 

21:13
Μέσα και η βολή (72-74).
21:13
Άστοχος ο Σπανούλης.
21:14
72-76 με τον Διαμαντίδη στο 38'.
21:14
Φάουλ του Διαμαντίδη στον Άντιτς.
21:15

Δύο λάθος επιλογές του Σπανούλη, +4 για τον Παναθηναϊκό. Από πέρυσι...φάνηκε ότι δεν του πάει το Ελληνικό. Πήρε προσωπικά ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να μοιράσει στον Άντιτς, στον Λο στον Σλούκα. 

21:15
Άστοχος ο Άντιτς, το ριμπάουντ ο Λάσμε.
21:15
Κάρφωμα από τον Λάσμε και 78-72 για τον Παναθηναϊκό 1:14'' για το τέλος.
21:16
Τάιμ άουτ στην αναμέτρηση.
21:17

Ο Διαμαντίδης κερδίζει το μπρα ντε φερ με τον Σπανούλη. Ο κουρασμένος Διαμαντίδης, επιλέγει την πάσα και ο Λάσμε δίνει σαφές προβάδισμα έξι πόντων. Μοιάζει πολύ το φετινό παιχνίδι με το περυσινό όταν πάλι ο Σπανούλης το διαχειρίστηκε λάθος, πολύ εγωϊστικά. Για να δούμε. 

21:17
74-78 μείωσε ο Ολυμπιακός με τον Έισι Λο.
21:18
Ο Λο έριξε την διαφορά στο καλάθι (76-78).
21:20

Ο Λο έχει βάλει 13 πόντους στην τελευταία περίοδο. Πιο σωστά στα τελευτία πέντε λεπτά. Σωστά ακυρώθηκε το κάρφωμα του Γκιστ που έπιασε στεφάνι. Δύο επιθέσεις δεν πήρε την μπάλα και ο Παναθηναϊκός ξέφυγε. Κρίσιμη επίθεση και λάθος του Γκιστ που μπορούσε να κρατήσει την μπάλα. 

21:21
Ο Σλούκας χτύπησε στο γόνατο και θα καθίσει στον πάγκο.
21:21
2/2 βολές από τον Λάσμε και 76-80.
21:21
78-80 με τον Λο.
21:21
Βολές και πάλι για τον Λάσμε.
21:22
1/2 βολές από τον Λάσμε και 78-81.
21:22

Ο Λάσμε 3/4 βολές. Για το φάουλ θα πάει ο Παναθηναϊκός.

21:23
Τάιμ άουτ στο παιχνίδι. Απομένουν 6 δευτερόλεπτα για το τέλος του τελικού.
21:23

Ο Πεδουλάκης επέλεξε άμυνα και δικαιώθηκε. Ρίσκο αλλά έπιασε διότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος για τον Ολυμπιακό. 

21:25
Άστοχος σε σουτ τριών πόντων ο Σπανούλης και ο Παναθηναϊκός είναι ο Κυπελλούχος Ελλάδας για το 2013, κατακτώντας τον πρώτο τίτλο της χρονιάς!
21:26
Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη, στέφθηκαν Κυπελλούχοι Ελλάδας για δεύτερη διαδοχική χρονιά, μετά τη νίκη τους επί του Ολυμπιακού με 81-78.
21:28
Σας ευχαριστούμε που παρακολουθήσατε το Live του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας, από εμάς καλό σας βράδυ! Η συνέχεια στην εκπομπή SUPERBALL με συνεντεύξεις και πλούσιο ρεπορτάζ!
21:29

Το κύπελλο στον Παναθηναϊκό. Ο Ολυμπιακός επέλεξε να ζήσει και να πεθάνει από τα χέρια του ηγέτη του. "Πέθανε". Ο Διαμαντίδης πανηγύρισε έξαλλα και αφιέρωσε τον τίτλο στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Πολύ δίκαια οι πράσινοι κρατούν το κύπελλο ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όπως και πέρυσι. Με πολύ διαφορετική ομάδα η οποία δεν περίμενε κανείς ότι θα έφτασε ως εδώ. Πολύ μεγάλη η επιτυχία και για τον Αργύρη Πεδουλάκης, προσωπική επιτυχία αφού κατακτά το κύπελλο με ένα σύνολο που κανείς προπονητής δεν ήθελε να αναλάβει. Ο Ολυμπιακός έδειξε πως δεν ήταν έτοιμος πνευματικά γι αυτό τον αγώνα και στο τέλος κόλλησε επιλέγοντας τον αρχηγό του. Εκεί έκανε την διαφορά ο Παναθηναϊκός. Ο Διαμαντίδης, με εξαίρεση την πάσα στον Λάσμε, δεν βοήθησε στο τέλος γι αυτό και η μπάλα πήγε στον Ούκιτς. Ο εκπληκτικός Λο έμεινε με την προσπάθεια και την...απορία γιατί στις τρεις κρισιμότερες επιθέσεις δεν πήρε την μπάλα. 

21:31

Επειδή δε σε αυτή την χώρα η ντροπή λείπει, να είστε βέβαιοι ότι κανείς δεν έμαθε τίποτε από τον ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ. Ένα παιχνίδι που δεν έπρεπε ποτέ να ξεκινήσει και να επαναρχίσει. Το ρίσκαραν κόκκινοι και πράσινοι για την φωτογραφια και την μαγκιά στο τέλος. Συγχαρητήρια σας αξίζουν όλα όσα έγιναν και είναι πολύ ευχάριστο ότι σας εξέθεσαν όσους εσείς επιλέξατε. Τιμωρία; Γιατί; ο αγώνας ολοκληρώθηκε κανονικότατα. Στο επόμενο ξυλίκι. 

News 24/7

24MEDIA NETWORK