Παναθηναϊκός - Πανελευσινιακός 91-54

Το επιμέρους 25-10 στη δεύτερη περίοδο επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να ξεφύγει του Πανελευσινιακού, να πάρει μια εύκολη νίκη (91-54) και στον Ντούσκο Ιβάνοβιτς να δώσει χρόνο στους νέους. Πρώτος σκόρερ ο Μπατίστα, εξαιρετικοί οι Φώτσης και Νέλσον.

Παναθηναϊκός - Πανελευσινιακός 91-54

Η εξέλιξη

Το παιχνίδι τελείωσε όταν ο Πανελευσινιακός προηγήθηκε 20-15 στο 14:30. Ο Νέλσον "λάδωσε" την "πράσινη" μηχανή, ο Φώτσης ανέτρεψε τις ισορροπίες και ο Μαυροκεφαλίδης έδωσε (με καθυστέρηση) τους πόντους που είχε δώσει ο Μπατίστα στην πρώτη περίοδο.

Ο Παναθηναϊκός πήγε στο +11 (35-24) και με το τρίποντο του Μπλουμς 40-26 στο 20', παίζοντας έκτοτε πολύ πιο ελεύθερα. Ο Χαραλαμπόπουλος προστέθηκε στην εξίσωση και η διαφορά υπερέβη τους 20 πόντους (52-31) σ' ένα διάστημα που η ομάδα του Ιβάνοβιτς πίεσε την μπάλα και έκανε δύσκολη τη ζωή των παικτών του Κουστένη.

Ο Πανελευσινιακός προσπάθησε να σταθεί επάξια, έχασαν όμως αρκετά σουτ οι φιλοξενούμενοι και το 67-42 του 30' αποτύπωσε την εικόνα στο παρκέ. Μια εικόνα που δεν διαφοροποιήθηκε, αφού οι πρωταθλητές αύξησαν την υπέρ τους διαφορά, με τα τρίποντα του Μπλουμς, τη στιγμή μάλιστα που έπαιξαν Παπαγιάννης και Λούντζης.

Η καλύτερη πεντάδα

1. Ο Εστέμπαν Μπατίστα, ο οποίος ξαναβρίσκει παιχνίδι με παιχνίδι τον... καλό Ουρουγουανό.

2. Ο Αντώνης Φώτσης για τους 11 πόντους στη β' περίοδο.

3. Ο ΝτεΜάρκους Νέλσον, γιατί μεταβάλλει το ρυθμό των "πρασίνων" όσο είναι στο παρκέ.

4. Ο Κερτ Λούμπι, που σ' ένα ανοικτό ματς βρήκε πεδίο δράσης.

5. Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και Γιώργος Παπαγιάννης, αφού σε τέτοια ματς θ' αρπάξουν την ευκαιρία να πείσουν ότι αξίζουν περισσότερο χρόνο.

Το φύλλο αγώνα

Η διαφορά δυναμικότητας είναι μεγάλη και ο Παναθηναϊκός δεν έκανε κάτι περισσότερο από μία δυνατή προπόνηση ενόψει Ζαλγκίρις. Ο Νέλσον χρίζεται σιγά-σιγά ηγέτης στην περιφέρεια, προσδίδοντας ενέργεια και ταχύτητα, ενώ σε αυτό το παιχνίδι οι ψηλοί εκμεταλλεύτηκαν την έλλειψη αντιπάλων στα μέτρα τους. Ήταν ένα άνετο απόγευμα για την ομάδα του Ιβάνοβιτς.

Το live του αγώνα

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK