Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 89-83

Ο Παναθηναϊκός έφτυσε "αίμα" για να κάμψει την αντίσταση του ΠΑΟΚ, ωστόσο στο τέλος ο παράγοντας εμπειρία, η ικανότητα αλλά και η τύχη, έδωσαν στους πράσινους τη νίκη (89-83) στην πρώτη αναμέτρηση μεταξύ των δύο αντιπάλων για τα ημιτελικά των πλέι οφ της Basket League. Εξαιρετικός ο Μαυροκεφαλίδης ο οποίος πέτυχε 32 πόντους.

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 89-83

Έτσι κρίθηκε:

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο παρκέ του ΟΑΚΑ με σκοπό να κάνει τη "ζημιά" στον Παναθηναϊκό και μετά από μισή ώρα αγώνα, έδειχνε να τα καταφέρνει μια χαρά. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον δικέφαλο να προηγείται με 10 πόντους (21-31), ενώ στο ημίχρονο η διαφορά είχε πέσει στους τέσσερις πόντους (45-49).

Παρά την αντίδραση του Παναθηναϊκού και την προσπάθεια να ανατρέψει τα δεδομένα, οι φιλοξενούμενοι προέβαλαν αντίσταση καταφέρνοντας να διατηρήσουν το προβάδισμα και μετά το τέλος της 3ης περιόδου με 66-65. Στο τελευταίο δεκάλεπτο όμως η εμπειρία νίκησε τον ενθουσιασμό και ο Παναθηναϊκός απάντησε με πρωτεργάτη τον Μαυροκεφαλίδη, ο οποίος θύμισε ΛεΜπρον Τζέιμς, κάνοντας πράγματα και θαύματα στο παρκέ, σκοράροντας 32 πόντους!

Η κόρνα η οποία σηματοδότησε το τέλος του αγώνα, ήχησε, βρίσκοντας νικητή τον Παναθηναϊκό με 89-83. Οι πράσινοι έκαναν έτσι το 1-0 στις νίκες και την Πέμπτη θα υποδεχτούν και πάλι τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ με στόχο το 2-0.

Η καλύτερη πεντάδα:

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης δεν σταμάτησε να σκοράρει. Όταν ο χρόνος του παιχνιδιού τελείωσε, είχε πετύχει 32 πόντους, ενώ μάζεψε και 10 ριμπάουντ.

Ένα σκαλοπάτι πιο κάτω ο Διαμαντίδης ο οποίος πέτυχε 17 πόντους με 2/5 τρίποντα, 5 ριμπάουντ και 6 ασίστ, συνέβαλε και αυτός από την πλευρά του στην προσπάθεια για να φτάσουν οι πράσινοι στη νίκη.

Τρίτος στη σειρά από πλευράς Παναθηναϊκού ο Τζέιμς Γκιστ με 10 πόντους στο ενεργητικό του και 2/4 τρίποντα.

Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι πέντε παίκτες του ΠΑΟΚ πέτυχαν περισσότερους από 13 πόντους. Κορυφαίος όλων ο Μπόγρης με 16 πόντους, 9 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Σε πολύ καλή μέρα βρέθηκε και ο Κούπερ ο οποίος σημείωσε 15 πόντους, έχοντας 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Σχόλιο:

Η εξαιρετική εμφάνιση του Μαυροκεφαλίδη είναι αυτό που κρατάει ο Παναθηναϊκός από αυτόν τον αγώνα. Ενδεικτικό της κορυφαίας του εμφάνισης είναι το γεγονός ότι κατάφερε να γίνει ο πρώτος πράσινος που ξεπέρασε τους 30 πόντους σε ένα ματς, με τον Γιάκα Λάκοβιτς να είναι ο τελευταίος που καταφέρνει κάτι αντίστοιχο, δέκα χρόνια πριν. Από εκεί και πέρα η εμφάνιση του ΠΑΟΚ είναι άξια θαυμασμού αφού έπαιξε δίχως φόβο στο ΟΑΚΑ και έχασε στις λεπτομέρειες.

Το live του αγώνα

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK