Πανιώνιος - ΠΑΟΚ 75-57

Ο Πανιώνιος νίκησε εύκολα τον ΠΑΟΚ με 75-57 στο κλειστό της Νέας Σμύρνης και μείωσε σε 2-1 τη σειρά του μικρού τελικού. Ενταση στο ημίχρονο με τον Κούπερ να χειροδικεί εναντίον φιλάθλου και να αποβάλλεται με ντισκαλιφιέ.

Πανιώνιος - ΠΑΟΚ 75-57

Η εξέλιξη

Το παιχνίδι κρίθηκε από το πρώτο ημίχρονο καθώς ο Πανιώνιος επιστράτευσε το ένστικτο της αυτοσυντήρησης για να μείνει ζωντανός στη σειρά. Ηδη στο 5' το σκορ ήταν 14-4 ενώ στη συνέχεια η διαφορά ξεπέρασε τους 20 πόντους (42-19, 44-21) με πρωταγωνιστή τον Μίλμπουρν και με τους γηπεδούχους να κυριαρχούν στα ριμπάουντ (23-12).

Η αποβολή του Ντι Τζέι Κούπερ στο ημίχρονο για τη χειροδικία εναντίον φιλάθλου διευκόλυνε ακόμα περισσότερο το ήδη εύκολο έργο του Πανιωνίου. Ο ΠΑΟΚ έχασε τον προσανατολισμό του στο παρκέ ενώ στην άλλη πλευρά του παρκέ βρήκε επικοινωνία με το καλάθι και ο συνήθης ύποπτος ΜακΚόλουμ. Η διαφορά εκτοξεύτηκε (61-29) και το 2-1 ουσιαστικά έγινε πολύ πριν την κόρνα της λήξης του ματς.

Η καλύτερη πεντάδα

1. Σχεδόν τέλειος ο Μίλμπουρν, τελείωσε το ματς με 20 πόντους και 9/11 εντός πεδιάς σουτ.

2. Χέρι-αλφάδι από τη γραμμή των βολών είχε ο ΜακΚόλουμ με 13/13 και συνολικά 19 πόντους (μαζί με 5 ασίστ).

3. Ο Σίμτσακ είχε συνέπεια στην απόδοσή του με 9 πόντους και 5 ριμπάουντ.

4. Το ίδιο συνέβη και με τον Μισέλ που είχε 7 πόντους και 5 ριμπάουντ.

5. Δεν σκόραρε πολύ ο Λάνγκφορντ αλλά προσπάθησε για το καλύτερο με 3 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα.

Το φύλλο αγώνα

Ηταν μάλλον αναμενόμενη η νίκη του Πανιωνίου από την άποψη ότι δεν υπήρχε άλλη λύση για τον Ιστορικό για να μείνει ζωντανός στη σειρά. Ο ΠΑΟΚ έχασε νωρίς την επαφή του με το σκορ και με το περιστατικό του Κούπερ έριξε λευκή πετσέτα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK