Λουόλ Ντενγκ: 'Αντίο' στο μπάσκετ ως αμετανόητος Ταύρος

Ο Λουόλ Ντενγκ υπέγραψε συμβόλαιο μιας ημέρας με τους Σικάγο Μπουλς. Στη συνέχεια είπε "αντίο" στο μπάσκετ, με το δικό του, σεμνό και διακριτικό τρόπο.

O Λούολ Ντένγκ επιστρέφει στον πάγκο των Σικάγο Μπουλς κατά τη διάρκεια preseason αναμέτρησης με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ. (23 Οκτωβρίου 2012)
O Λούολ Ντένγκ επιστρέφει στον πάγκο των Σικάγο Μπουλς κατά τη διάρκεια preseason αναμέτρησης με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ. (23 Οκτωβρίου 2012) AP PHOTO/CHARLIE ARBOGAST

Τις προάλλες, σε κείμενο μου με τους σταρ του NBA που παρέμεναν 'άνεργοι', είχα αναφέρει το παράδειγμα του Λουόλ Ντενγκ, ο οποίος μετά την παρουσία του στους Τίμπεργουλβς της Μινεσότα, ύστερα από την τίμια συμμετοχή του σε ρόστερ ομάδων όπως οι Μαϊάμι Χιτ, οι Κλίβελαντ Καβαλίερς και οι Λέικερς του Λος Άντζελες, δεν είχε βρει ομάδα για τη φετινή σεζόν. Έμοιαζε τουλάχιστον αξιοπερίεργο αυτό το γεγονός, καθώς ο Ντενγκ είναι ο ορισμός του παίκτη ομάδας, είναι εκείνος που θα ματώσει τη φανέλα σε επίθεση και άμυνα και θα δώσει τα πάντα για τη νίκη, όπως απέδειξε κατά τις 9,5 σεζόν που αγωνίστηκε στους Σικάγο Μπουλς, φτάνοντας 6 φορές στα playoffs. Πώς γίνεται να μην υπάρχει ομάδα γι' αυτόν τον παίκτη;

Από σήμερα, ο Ντενγκ έχει αποσυρθεί από το μπάσκετ. Από σήμερα, το τελευταίο συμβόλαιό του θεωρείται λήξαν και ο ίδιος έχει αποδεσμευτεί. Το τελευταίο συμβόλαιο του 34χρονου βετεράνου έγινε με την ομάδα της καρδιάς του, τους Μπουλς και διήρκεσε μια ημέρα, ως ένδειξη αλληλοσεβασμού μεταξύ του παίκτη και της διοίκησης. Ο Ντενγκ έγινε draft στο NBA από τους Μπουλς το καλοκαίρι του 2004 και στήριξε την ομάδα με συνέπεια και αυταπάρνηση, τόσο στην εποχή των 'Τρομερών Παιδιών' του Τομ Τιμποντό, όταν η ομάδα με μπροστάρη τον Ντέρικ Ρόουζ πλησίαζε επικίνδυνα προς το πρωτάθλημα, όσο και στα 'πειραματικά χρόνια' όπως οι σεζόν με τον Βίνι ντελ Νέγκρο και τον Τζιμ Μπόιλαν (33 νίκες/49 ήττες).

Σε 902 ματς. ο Ντενγκ είχε μέσο όρο 14,8 πόντους, 6,1 ριμπάουντ και 2,3 ασίστ σε 34,3 λεπτά παιχνιδιού. Φιγουράρει στις πρώτες θέσεις κάθε λίστας με τους καλύτερους παίκτες των Μπουλς. Τέταρτος σε πόντους (10.286), πέμπτος σε λεπτά συμμετοχής (22.822), πέμπτος σε κλεψίματα (639) και έκτος σε αμυντικά ριμπάουντ (2969), μεταξύ πολλών επιδόσεων και ρεκόρ.

Ο πρόεδρος των Μπουλς, Μάικλ Ράινσντορφ, δήλωσε για τον Ντενγκ: "Χαιρόμαστε που αποφάσισε να αποσυρθεί από το μπάσκετ με τη φανέλα των Μπουλς. Ήταν ένας παίκτης-πρότυπο για την ομάδα μας, που έκανε τα πάντα για να μας βοηθάει στην επίτευξη της νίκης σε κάθε αγώνα. Θέλω να τον ευχαριστήσω, όχι μόνο για όσα πέτυχε εντός γηπέδων, αλλά και για τις σπουδαίες φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες του. Ενδεχομένως να αναφερόταν και σε εκείνη την πρωτοβουλία του βετεράνου αθλητή να αγοράσει έκταση που ισοδυναμεί με το μισό Σικάγο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK