Μακάμπι-Ολυμπιακός: Μια αχρείαστη βοήθεια που έγινε πληγή

Ο νέος (ΜακΚίσικ) ήταν ωραίος και ο παλιός (Μπόλντγουιν) αλλιώς. Αρκούσε ωστόσο μια απερισκεψία για να ηττηθεί ο Ολυμπιακός στο Τελ Αβίβ, ξοδεύοντας μια ανεπανάληπτη ευκαιρία για ένα άξιο διπλό.

Ο Γουέιντ Μπόλντγουιν ήταν ο κορυφαίος και ταυτόχρονα μοιραίος του Ολυμπιακού στο Τελ Αβίβ
Ο Γουέιντ Μπόλντγουιν ήταν ο κορυφαίος και ταυτόχρονα μοιραίος του Ολυμπιακού στο Τελ Αβίβ EUROKINISSI SPORTS

Ο Γουέιντ Μπόλντγουιν έχει έναν καλό, έναν κακό και έναν άσχημο εαυτό. Ένα τρίτυχο του die hard χαρακτήρα του, απόρροια της... αστυνομικής καταγωγής του. Ο παίκτης του πρώτου μισού στο Τελ Αβίβ ήταν κακός. Κάκιστος. Χωρίς συμβολή ή οποιαδήποτε παρέμβαση στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, έξω από τα νερά του, είχε ένα άστοχο τρίποντο κι ένα λάθος. That's it στο -10 (39-29) του 20', παρά το απρόβλεπτο που είχε χαρίσει ο ΜακΚίσικ. Του 21ου παίκτη της σεζόν, παρέα με τον Μπάικς.

Ο παίκτης του δεύτερου μισού ήταν ο (πολύ) καλός Μπόλντγουιν. Ως το 64-58 της ελληνικής ομάδας επί της Μακάμπι είχε σκοράρει 12 πόντους (με 3/3 δίποντα), είχε μαζέψει τα 4 από τα 5 ριμπάουντ του, είχε μοιράσει τις 2 τελικές πάσες του, είχε πιέσει εξαιρετικά στην άμυνα μετρώντας μάλιστα ένα κόψιμο. Το καθρέφτισμα της κυριαρχικής αυτής απόδοσής του ήταν ομολογουμένως το εντυπωσιακό κάρφωμα από τη baseline.

Στο -1 (71-70) της λήξης ο Αμερικάνος γκαρντ είχε εμφανίσει την (απόλυτα) άσχημη πλευρά του. Η άστοχη βολή του (η δεύτερη από τις έξι συνολικά που εκτέλεσε), αλλά κυρίως η άμυνα που δεν έπαιξε στον Γουιλμπέκιν, στην αμέσως επόμενη και κομβική επίθεση των γηπεδούχων, 'κηλίδωσαν' την απόδοσή του. Αντί να μείνει 'κολλημένος' στον συμπατριώτη του, τον πιο επικίνδυνο όλων που ήταν στο παρκέ, επέλεξε να δώσει βοήθεια στον Ντόρσεϊ που κρατούσε την μπάλα, αλλά δεν απειλούσε. Αφήστε που ο Ελληνοαμερικανικός δεν ήταν ούτως ή άλλως σε καλό βράδυ (0/4 τρίποντα, 2 λάθη). Τη στιγμή πάντως που ο Μπόλντγουιν κινήθηκε παράλογα προς το μέρος του για να κλείσει το διάδρομο, αυτός έκανε το λογικό: πάσαρε στον ηγέτη της Μακάμπι που ήταν ελεύθερος στο φτερό κι αυτός με το τέταρτο τρίποντο του (4/11) έμπηξε το μαχαίρι στο κορμί των Πειραιωτών, μια και η τελευταια επίθεση εξελίχθηκε σε φιάσκο, από την κακή πάσα του ΜακΚίσικ στα πόδια του Πρίντεζη.

Το 20ο λάθος των 'ερυθρόλευκων' απέτρεψε την έσχατη προσπάθεια των τελευταίων 10'', η οποία δεν εκδηλώθηκε ποτέ. Ούτε καν εκτέλεση υπήρξε. Φαντάζει ως η ευκαιρία που χάθηκε, δεν ήταν πάντως η φάση που όρισε την τύχη του αγώνα. Διότι μέχρι το εύστοχο σουτ του Γουιλμπέκιν από την περίμετρο οι παίκτες του Μπαρτζώκα είχαν ήδη 19 χαμένες μπάλες, αλλά ταυτόχρονα το προβάδισμα. Προβάδισμα που είχε φτάσει τους 7 πόντους (55-62) όταν ο Έλις τέλειωσε τη φάση στο 34'34''. Ξέφυγαν επίσης 66-60 στα 2'44' για τη λήξη, όταν ο ΜακΚίσικ έγινε διψήφιος με 5/6 δίποντα. Έβγαλαν ακόμη την επόμενη άμυνα πάνω στον Χάντερ. Μόνο που το οριακό φινάλε δεν αντάμειψε την αμυντική στοχοπροσήλωσή τους, την αύξηση της έντασης και της ευστοχίας τους απ' έξω, δια χειρός Βεζένκοφ. Επικράτησαν μεν 41-32 της Μακάμπι από το 20' ως το 40', αλλά υστέρησαν την ύστατη στιγμή. Για 1 πόντο και μία άμυνα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK