Μάντζαρης στο Contra.gr: "Έχω επιπλέον κίνητρο απόψε"

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης αποκάλυψε στο Contra.gr το επιπλέον κίνητρο που θα έχει απόψε στα "Δυο Αοράκια" και τον τελικό κόντρα στην ΑΕΚ για να κατακτήσει το κύπελλο Ελλάδας. Τι είπε για τις διαφορές ανάμεσα σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρωλίγκα.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÏÓÖÐ - ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - FENERBAHCE / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
mantzaris EUROKINISSI

Το καλοκαίρι ο Βαγγέλης Μάντζαρης συμπληρώνει επτά χρόνια παρουσίας στον Ολυμπιακό και μέχρι στιγμής τα έχει κατακτήσει όλα. Για την ακρίβεια... σχεδόν όλα, αφού κάτι λείπει από τη... συλλογή του και μπορεί να το αποκτήσει το απόγευμα του Σαββάτου (17/2).

Αυτό είναι το κύπελλο Ελλάδας! Μάλιστα το εξομολογήθηκε στο Contra.gr λίγο πριν το τζάμπολ του τελικού με την ΑΕΚ:

"Έχουμε κίνητρο παραπάνω. Για εμένα προσωπικά ειδικότερα, γιατί δεν έχω κατακτήσει ποτέ αυτό τον τίτλο. Εγώ και για τα παιδιά που είμαστε 6-7 χρόνια σε αυτή την ομάδα. Οπότε θέλουμε να το πάρουμε και για ψυχολογικούς λόγους", μας είπε αρχικά ο Έλληνας γκαρντ και συνέχισε:

"Είναι ο πρώτος τίτλος της χρονιάς. Έχουμε πει ότι κυνηγάμε τρεις τίτλους. Καταφέραμε και φτάσαμε μέχρι εδώ και έχουμε κάνει τη μισή δουλειά, θέλουμε σήμερα να το κατακτήσουμε".

Πως διαχειρίζεσαι τις εναλλαγές στις διοργανώσεις;

"Δεν είναι εύκολο, άνθρωποι είμαστε. Όταν κάνεις πρωταθλητισμό πρέπει να αλλάζεις τσιπάκι όπως λέμε εμείς στην ομάδα. Τελείως διαφορετικές οι διοργανώσεις. Τώρα είναι τελικός, δεν έχει κάτι να διορθώσουμε. Οπότε πρέπει να κάνουμε το καλύτερο παιχνίδι μας και να κατακτήσουμε τον τίτλο.

Στην Ευρωλίγκα όπως είναι τώρα βέβαια μοιάζουν με τελικούς τα παιχνίδια φέτος. Ο καθένας κερδίζει παντού".

Για την ΑΕΚ και την προσπάθεια που κάνει;

"Έχει κάνει μεγάλα βήματα και μακάρι να υπάρξουν κι άλλες ομάδες να φτάσουν στο ίδιο επίπεδο. Εμείς θέλουμε να ανέβει το επίπεδο και το πρωτάθλημα μας να γίνει από τα καλύτερα στην Ευρώπη. Μακάρι να φτάσουμε στις παλιές εποχές που κάθε γειτονιά είχε μία δυνατή ομάδα.

Στην κρίση βέβαια είναι δύσκολο, αφού το μπάσκετ δεν σου προσφέρει χρήματ, αλλά οι ιδιοκτήτες βάζουν από το μεράκι τους.

Κακά τα ψέματα πάντως, πιστεύουμε πως ο τελικός εξαρτάται από εμάς. Δεν θέλω να μειώσω την ΑΕΚ, απλά πιστεύω πολύ στην ομάδα μας και αν τα δώσουμε όλα δεν θα έχουμε πρόβλημα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK