Μαρκόπουλος: “Μεγάλο νούμερο οι 28 ασίστ”. Καλαφατάκης: “Μας σκότωσαν τα τρίποντα”
Παρά τους 90 πόντους ο Σούλης Μαρκόπουλος έμεινε ικανοποιημένος από την αμυντική συμπεριφορά των παικτών του απέναντι στο Ρέθυμνο. Αισιόδοξος για το μέλλον ο Γιώργος Καλαφατάκης.
Ο κόουτς του ΠΑΟΚ δήλωσε: ” Μπράβο στους παίκτες αλλά και στον κόσμο που μας βοήθησε. Συγχαρητήρια και στο Ρέθυμνο που μας δημιούργησε πρόβλημα στην αρχή του αγώνα μέχρι να καταλάβουμε πώς να παίξουμε στην άμυνα. Στο δεύτερο δεκάλεπτο κλείσαμε τους χώρους, αισθανόμασταν καλύτερα στην επίθεση. Στο τρίτο δεκάλεπτο η άμυνα ήταν πολύ σκληρή και μέσω αυτής βρήκαμε λύσεις στην επίθεση. Πρέπει να δούμε τι δεν κάναμε καλά σήμερα. Στο πρώτο δεκάλεπτο το Ρέθυμνο είχε 6/8 αιφνιδιασμούς και υπερείχε στα ριμπάουντ. Οι 28 ασίστ μας είναι ένα μεγάλο νούμερο. Τώρα έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι την Πέμπτη απέναντι στον Απόλλωνα που είναι σε καλή κατάσταση“.
Ο τεχνικός της κρητικής ομάδας υποστήριξε: ” Έγινε ένα ωραίο ματς με μεγάλο σκορ. Εμείς προετοιμαστήκαμε καλά, είχαμε ένα πλάνο και ακολουθήσαμε κάποια πράγματα για περίπου ένα δεκάλεπτο, το πρώτο. Εκεί το τρίποντο που δεχθήκαμε έδωσε φτερά στον ΠΑΟΚ και στον Δέδα που ήταν εύστοχος στο δεύτερο δεκάλεπτο. Είδαμε πως στα τελευταία ματς ο ΠΑΟΚ σκοράρει λίγους πόντους, τρέξαμε αλλά ο ΠΑΟΚ είχε πολύ καλά ποσοστά. Στο δεύτερο ημίχρονο πάλι ξεκινήσαμε άσχημα. Μετά αναγκαστήκαμε να κυνηγάμε στο σκορ ενώ ένα καθοριστικό ριμπάουντ του Πέιν μάς σκότωσε και δύο μεγάλα τρίποντα, του Πέιν και του Χαραλαμπίδη, τα πληρώσαμε.
Η νίκη του ΠΑΟΚ είναι δίκαιη. Εμείς πρέπει να παλεύουμε και εκτός έδρας, κάνουμε φτηνά λάθη. Παίζαμε με μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο ΠΑΟΚ και πρέπει να κρατήσουμε τα θετικά, τις εμφανίσεις του Καλαμπόκη και Εζιούκου. Στο τέλος θέλουμε να πάμε την ομάδα εκεί που πρέπει. Το να παίζουμε καλό μπάσκετ, το έχουμε πετύχει. Οταν παίρνεις κάποιο σκορ, παίζεις πιο συγκρατημένα ενώ οι παίκτες δεν είχαν τις ίδιες αναπνοές στην επίθεση. Ολα μετρήσαν ρόλο ενώ το Ρέθυμνο είναι μια πολύ καλά και δεν σημαίνει πως εμείς δεν παίξαμε καλά“.