Μαρκόπουλος: "Ο Δέδας βάζει 25/25 τρίποντα"

"Αν δεν σουτάρει ο Δέδας, ποιος θα σουτάρει;", ήταν το ρωτηρικό ερώτημα του Σούλη Μαρκόπουλου στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη επί της Καντού, αναφερόμενος στην τελευταία επίθεση του αγώνα.

Μαρκόπουλος: "Ο Δέδας βάζει 25/25 τρίποντα"

Συνολικά ο κόουτς του Δικεφάλου έβγαλε το καπέλο στους παίκτες του λέγοντας: " Μπράβο στους παίκτες μου που πάλεψαν και νίκησαν μια πολύ καλή ομάδα με καλούς παίκτες. Στους περισσότεροους τομείς ήμασταν καλύτεροι, αλλά οι αντίπαλοι ήταν πιο δυνατοί κάτω από το καλάθι και αυτό τους επέτρεψε να έχουν προβάδισμα στο σκορ. Οι παίκτες βγάζουν ενέργεια, το πιστεύουν και γι' αυτό δικαιώνονται. Ελπίζω να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό.

Ο Δέδας είχε 0/3 τρίποντα αλλά στη τελευταία φάση ήταν εύστοχος. Ηταν να εκτελέσει το σουτ ο Τσόχλας και ο Δέδας ήταν η δεύτερη επιλογή. Ο Δέδας όμως στην πρώτη φάση βρήκε την ευκαιρία να σουτάρει. Είναι παίκτης που στις προπονήσεις βαζει 23/25 ή και 25/25 τρίποντα. Πάντα ο Δέδας είναι καλή επιλογή. Αν δεν σουτάρει αυτός, ποιος να σουτάρει;"

Για το τι σχεδίαζαν στον ΠΑΟΚ στο -9 (67-76): " Είπαμε όλα τα σκριν να τα παίζουμε με αλλαγές και να ήταν επιθετική η άμυνά μας για να φύγουμε μπροστά. Από την άμυνα ξεκινήσαμε τότε, βγήκαν και οι επιθέσεις όπως θέλαμε. Στο 76-72 οι παίκτες πίστεψαν στο κάτι παραπάνω".

Για το αν είναι σημαντική η νίκη ή η ψυχολογική ώθηση από το αποτέλεσμα: " Κάθε νίκη σου δίνει δύναμη να συνεχίσεις. Μερικές φορές βοηθά και η τύχη. Εμείς θέλουμε να τελειώνουμε τα παιχνίδια πιο νωρίς από το τελευταίο δευτερόλεπτο".

Κακαρούδης: "Θέλει ψυχή αυτό που κάνουμε"

Ο Κώστας Κακαρούδης ανέφερε: " Ηταν ένα δύσκολο ματς. Είχαμε σκαμπανεβάσματα στην απόδοση. Μείναμε πίσω στο σκορ αλλά έχουμε μάθει να παλεύουμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Θέλει ψυχή, συγκέντρωση και θέληση αυτό αλλά θέλει και εξυπνάδα. Στην τελευταία φάση ο Τσόχλας και ο Δέδας συνεννοήθηκαν με τα μάτια, παίζει ρόλο το ότι οι παίκτες γνωρίζονται καλά μεταξύ τους. Κάθε νίκη ήταν σημαντική. Επρεπε να νικήσουμε και τα καταφέραμε.

Για το ότι ο ΠΑΟΚ έχει μάθει να κερδίζει στο τέλος: " Δεν θέλουμε να νικάμε στο τελευταίο δευτερόλεπτο, αλλά νωρίτερα. Σαν ομάδα είμαστε γεμάτη ομάδα με πολλούς και έμπειρους πάικτες και άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο βάζει το λιθαράκι του και κερδίζουμε το τέλος. Στην τελευταία φάση δεν θέλαμε να κάνουμε φάουλ και ο Σαλούστρος που είναι καλός αμυντικός, τον κατάπιε".

Κάρτερ: "Ποτέ δεν σταματάμε να παλεύουμε"

Ο Μαρκ Κάρτερ τόνισε: " Ποτέ δεν εγκαταλείψαμε το ματς και στο τέλος βάλαμε αυτό το σουτ. Το ότι χάναμε με 9 πόντους δεν σήμανε πως θα τα παρατήσουμε. Παίξαμε καλή άμυνα. Παίζαμε με μια καλή ομάδα και κρατάω τα θετικά της νίκης. Ποτέ δεν σταματάμε να παλεύουμε αλλά προσπαθούμε ως το τέλος. Ο Δέδας έβαλε ένα μεγάλο σουτ".

Για το ότι ο Χαραλαμπίδης του έδωσε οδηγίες κατά την διάρκεια του αγώνα: " Στο πρώτο ημίχρονο ο Κώστας μου έδωσε συμβουλές για να εκμεταλλευτώ αδυναμίες των αντιπάλων. Αυτό ο Κώστας το κάνει και με άλλους παίκτες και αυτό είναι καλό".

Σακριπάντι: "Παίξαμε όσο πιο δυνατά μπορούσαμε"

Ο τεχνικός της Καντού, Πίνο Σακριπάντι, τόνισε: " Ηταν ένα δύσκολο ματς με επαφή. Οι δύο ομάδες έπαιξαν καλή άμυνα. Στο τέλος του αγώνα χάσαμε 4 βολές, το τρίποντο του ΠΑΟΚ έγινε με καλή άμυνα αλλά μπήκε. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι αλλά παίξαμε όσο πιο δυνατά μπορούσαμε. Ηταν ένα δύσκολο ματς σε ένα δύσκολο γήπεδο και δυστυχώς χάσαμε".

Για το αν πίστεψε στην νίκη όταν η ομάδα κέρδιζε με 67-76: " Φυσικά και το πίστεψα αλλά το αποτέλεσμα μετράει και αυτό λέει πως χάσαμε με έναν πόντο".

Για τον όμιλο: " Δεν μπορώ να κάνω προβλέψεις, οι ομάδες είναι ισοδύναμες. Ελπίζω να μην μείνουμε εκτός για μια ήττα ενός πόντου. Πρέπει να προφυλάξουμε την έδρα μας και θα δούμε τι θα γίνει".

Για την τελευταία φάση: " Είχα ζητήσει να παίξουμε άμυνα, ήμασταν προετοιμασμένοι και για το ντράιβ. Ο παίκτης του ΠΑΟΚ είναι καλός και έβαλε το σουτ, προσπαθήσαμε μετά να κάνουμε το πικ εν ρολ και ο ΠΑΟΚ έκλεψε την μπάλα. Ετσι βγήκαν τα plays".

News 24/7

24MEDIA NETWORK