Μαρκόπουλος: "Θετικό που δεν χαλαρώσαμε"

Απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας του στο παιχνίδι με τον ΚΑΟΔ δήλωσε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Σούλης Μαρκόπουλος μετά την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Μαρκόπουλος: "Θετικό που δεν χαλαρώσαμε"

Συγκεκριμένα ο κόουτς του ΠΑΟΚ ανέφερε: " Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα της Δράμας. Είναι πολύ καλή ομάδα και να το θυμάστε. Πιο καλή απ'ότι πιστεύω και θα δημιουργήσει προβλήματα σε πολλές ομάδες. Παίξαμε καλή άμυνα στο πρώτο ημίχρονο και μέσα από αυτή πήραμε διαφορά την οποία διατηρήσαμε. Το θετικό για την ομάδα μου είναι ότι δεν χαλάρωσε. Ο κόσμος πρέπει να κάνει υπομονή για να παίξουμε καλύτερο μπάσκετ και πιστεύω να τα καταφέρουμε".

Για τη νίκη και την εμφάνιση της ομάδας του: " Αυτή την περίοδο όλες οι ομάδες ψάχνονται. Μπορεί τη μία μέρα να κερδίσεις με 20 και την άλλη να χάσεις με 20. Μέχρι να γνωριστούν οι ομάδες και να δουν τι μπορεί να κάνει ο καθένας στο γήπεδο θα περάσει ένας καιρός για να δούμε πως συμπεριφέρονται οι ομάδες. Βλέποντας το παιχνίδι μας μετράμε τα λάθη και πως να τα βελτιώσουμε, για να έχουμε καλύτερη εικόνα. Μπορεί να φαίνεται ότι πήραμε μια εύκολη νίκη, αλλά δεν είναι έτσι. Πρέπει να είμαστε έτοιμη σε κανονική άμυνα, όπως και όταν παίξαμε σήμερα σε ρευστή άμυνα".

Για το ότι ο ΠΑΟΚ έκανε πολλά λάθη και έδωσε πολλές ασίστ: "Είχα δει 2 παιχνίδια από την ομάδα της Δράμας και ήμουν προβληματισμένος γιατί είχε παίξει πολύ καλά. Δεν της βγήκε το παιχνίδι και εκεί ήταν το πρόβλημα. Θα υπάρξουν σκαμπανεβάσματα, μέχρι να καταλάβουν οι παίκτες ποιος είναι ο ρόλος του μέσα στο γήπεδο".

Για το αν σκέφτεται τη συμμετοχή στον τελικό του Κυπέλλου: "Για να συμμετάσχεις στον τελικό πρέπει να δημιουργηθούν προϋποθέσεις και να είσαι σε καλή μέρα. Το θέλουμε και εμείς σαν ΠΑΟΚ να παίξουμε σε τελικό".

Για την ετοιμότητα της ομάδας του: " Δεν ξέρω για τις άλλες ομάδες. Άλλο τι θα φανεί σήμερα και άλλο τι θα φανεί αύριο. Σήμερα ίσως να μην έπαιξε αυτό που ήθελε να παίξει. Δεν θα συμβεί συνέχεια το ίδιο πράγμα. Η ομάδα δεν χαλάρωσε. Έδειξε διάθεση μέσα στο γήπεδο και έδειξε πως ήταν μια ανταγωνιστική ομάδα. Θέλουμε να κρατήσουμε αυτό το τέμπο όλη τη χρονιά".

Mέξας: "Δεν ανταποκριθήκαμε"

Ο προπονητής του ΚΑΟΔ, Κώστας Μέξας, είπε: "Είναι τιμή που στο πρώτο μου παιχνίδι ως προπονητής κάθομαι δίπλα στον κ. Μαρκόπουλο, τον οποίο σέβομαι για την πορεία που έχει όλα αυτά τα χρόνια. Ο ΠΑΟΚ το καλοκαίρι έκανε πολύ καλές μεταγραφές. Είναι κάποια παιδιά από πέρσι, με τον ίδιο προπονητή και έχει 3 Αμερικάνους που ξέρουν το ελληνικό πρωτάθλημα. Όλα αυτά κάνουν τον ΠΑΟΚ να μοιάζει ως την πιο έτοιμη ομάδα του πρωταθλήματος μετά τον Ολυμπιακό. Έχουμε δρόμο να διανύσουμε εμείς. Ο ΠΑΟΚ μας έβγαλε από το παιχνίδι με πολύ καλή άμυνα και πίεση. Δεν ανταποκριθήκαμε στα προβλήματα που μας έβαλε. Ήμασταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος. Χάσαμε πολλά αμυντικά ριμπάουντ. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν παίξαμε καλή άμυνα, ο ΠΑΟΚ βρήκε σουτ και η διαφορά έφτασε στους 25 πόντους, εύκολα. Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι και ο ΠΑΟΚ μας τιμώρησε. Έχουμε μπροστά μας τρεις μέρες για να ετοιμαστούμε για το παιχνίδι με τα Τρίκαλα στην έδρα μας. Εύχομαι στον ΠΑΟΚ καλή χρονιά με υγεία, να πετύχει τον στόχο τους και να πάνε όλα καλά".

Σαλούστρος: "Συνδυάσαμε ουσία και θέαμα"

Στην καλή άμυνα του ΠΑΟΚ στο ματς με τον ΚΑΟΔ αλλά και την πιθανότητα ο "Δικέφαλος" να φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου στάθηκε ο Χρήστος Σαλούστρος. Συγκεκριμένα είπε:

Για την εύκολη νίκη του ΠΑΟΚ: "To κάναμε εμείς εύκολο. Ήμασταν δυνατοί στην άμυνα, περιορίσαμε τα ατού των αντιπάλων και συνδυάσαμε ουσία και θέαμα".

Για το ενδεχόμενο ο "Δικέφαλος" να φτάσει στον τελικό: "Είναι ένα όνειρο ο τελικός, είμαστε η πρώτη ομάδα που είμαστε στους "4" του Κυπέλλου. Αρχίζει ένα Γολγοθάς τώρα μπροστά μας και το Κύπελλο θα αργήσει να μας απασχολήσει. Ενα παιχνίδι είναι ο ημιτελικός. Γιατί όχι να φτάσουμε στον τελικό της διοργάνωσης".

Για την εικόνα του ΠΑΟΚ: " Βγαίνουν οι αυτομαστισμοί τώρα και πιστεύω θα είμαστε έτοιμοι".

Για τον κόσμο της ομάδας: "Μας δίνει δύναμη ο κόσμος. Δείξαμε πως ο ΠΑΟΚ είναι εδώ".

News 24/7

24MEDIA NETWORK