Μάρκοβιτς: “Παίξαμε για την αξιοπρέπειά μας”
Για την αξιοπρέπειά του έπαιξε, πάνω απ' όλα, ο Πανιώνιος κόντρα στην Καβάλα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Νέναντ Μάρκοβιτς μετά το τέλος του αγώνα της Νέας Σμύρνης στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.
Ο τεχνικός των “κυανέρυθρων” όταν κλήθηκε να σχολιάσει τον αγώνα, θέλησε να δώσει μία απάντηση στα όσα είχαν ακουστεί το τελευταίο διάστημα: “ Για το παιχνίδι, αν πάω τρεις εβδομάδες θα θυμηθώ κουβέντες που ειπώθηκαν και με ενόχλησαν, από ανθρώπους που δε με ξέρουν καν. Ειπώθηκαν πολλά. Δεν παίξαμε για κανένα, παρά μόνο για τον εαυτό μας και την αξιοπρέπειά μας. Όχι για τα πλέι οφ . Πάνω απ’ όλα ήταν η τιμή μας ως πρόσωπα που βρισκόμαστε στο μπάσκετ. Κάναμε ξεκάθαρο ότι όλες αυτές οι φήμες ήταν κουβέντες της παραλίας ”.
Αναφορικά, με το καθαρά αγωνιστικό μέρος τόνισε: “ Το ματς ήταν περίεργο. Χάσαμε τελείως το ρυθμό μας, έστω κι αν είπα στους παίκτες ότι δε μου άρεσε η διαφορά των επτά πόντων που είχαμε στο ημίχρονο. Δεν ήθελα να πάει ψηλά το σκορ. Ήθελα να παίξουμε καλή άμυνα και να κοντρολάρουμε το ρυθμό του αγώνα. Πιστεύω ότι δεν ελέγξαμε το ρυθμό. Μπορώ να θυμηθώ 100 πράγματα σε μία πολύ δύσκολη χρονιά που μας ταλαιπώρησαν , αλλά δεν ψάχνω για άλλοθι. Έχω μία πικρή γεύση που πήγε το παιχνίδι έτσι, αλλά για να μην είμαι ψεύτης, χαίρομαι που περάσαμε στα πλέι οφ” .
Τέλος, αναφέρθηκε και στο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο Ντούσαν Σάκοτα: ” Όλοι εμείς στον Πανιώνιο ανησυχούμε για ένα πρώην δικό μας παιδί, τον Ντούσαν Σάκοτα. Όλοι, παίκτες, κόσμος, διοίκηση ευχόμαστε στον Ντούσαν δύναμη κι ελπίζουμε να τον δούμε ξανά πολύ γρήγορα στα γήπεδα. Επίσης το ίδιο ισχύει και για την οικογένειά του που πέρασε ένα τεράστιο άγχος. Αυτό είναι πιο σημαντικό από κάθε τι άλλο” .
Απο την πλευρά του ο Βαγγέλης Αλεξανδρής, τόνισε: “ Συγχαρητήρια στον Πανιώνιο επειδή στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές κράτησε ψηλά την αξιοπιστία του πρωταθλήματος με τις εμφανίσεις και τις νίκες που έκανε. Είχα πει και πριν το παιχνίδι ότι θα δικαιολογούσαμε οποιονδήποτε υπερβάλλοντα ζήλο κι αν έδειχνε για να μας κερδίσει. Είναι ένα ιστορικό σωματείο και για εμάς που είμαστε πολλά χρόνια στο χώρο και αγωνιζόμαστε με γνώμονα το συμφέρον του αθλήματος τέτοιες ενέργειες μας κάνουν και χαιρόμαστε. Ελπίζω στο μέλλον να βρεθούν συνεχιστές.
Έγινε ενδιαφέρον πρώτο ημίχρονο. Ο Πανιώνιος ήταν πολύ καλύτερος από εμάς. Είχαμε προβλήματα στην άμυνα, όπου δεχθήκαμε 46 πόντους, κυρίως επειδή επηρεαστήκαμε από την απουσία του Ραΐσεβιτς και δεν μας έβγαιναν τα μαρκαρίσματα με τον Έρτσεγκ. Μεσολάβησε μία μεγάλη διακοπή που φάνηκε ότι επηρέασε περισσότερο τον Πανιώνιο. Εμείς πια δεν είχαμε να χάσουμε τίποτα, ηρεμήσαμε. Παίξαμε καλά στην άμυνα, κρατήσαμε τα ατού του Πανιωνίου χαμηλά και διεκδικήσαμε τη νίκη μέχρι τέλους. Κρίθηκε το ματς από ένα σουτ που δε μπήκε. Στεναχωριέσαι όταν χάνεις, αλλά επειδή μείναμε στην κατηγορία αυτό μας δίνει κουράγιο και χαρά γιατί πετύχαμε το στόχο μας.
Εύχομαι ό,τι καλύτερο στον Πανιώνιο στα πλέι οφ. Ειλικρινά δε θέλω να σκέφτομαι ότι το σουτ του Σιγκούνα θα μπορούσε να κρίνει την παραμονή. Ήταν το τέταρτο παιχνίδι που χάνουμε στο σουτ. Ίσως οι συγκυρίες να μην ήταν μαζί μας, αλλά είναι καλό αυτή η χρονιά να αποτελέσει πιλότο ενόψει της συνέχειας. Το σόου πρέπει να συνεχιστεί στην Καβάλα όπως τραγουδούσε και ο αγαπημένος μου Φρέντι Μέρκιουρι.
Χωρίς να ξέρω τι έχει συμβεί στα άλλα γήπεδα δε μπορώ να πω κουβέντα. Εύχομαι να ήταν σύμπτωση. Δεν πρέπει αν δημιουργούμε σκιές στο ελληνικό πρωτάθλημα. Κάνουν σε όλους κακό”.