ΜΠΑΣΚΕΤ

Μαρούσι-ΑΕΛ 90-74

Η κατάκτηση της 6ης θέσης είναι πλέον γεγονός για το Μαρούσι. Το συγκρότημα των βορείων προαστίων νίκησε 90-74 την ΑΕΛ τη Μ.Τετάρτη στο κλειστό του Αγίου Θωμά και ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο την κανονική περίοδο αποφεύγοντας στον πρώτο γύρο των πλέι οφ τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Εκτός οκτάδας η ΑΕΛ.

Μαρούσι-ΑΕΛ 90-74

Μαρούσι, η πιο βελτιωμένη ομάδα του δευτέρου γύρου


Η κατάκτηση της 6ης θέσης είναι πλέον γεγονός για το Μαρούσι. Το συγκρότημα των βορείων προαστίων νίκησε 90-74 την ΑΕΛ τη Μ.Τετάρτη στο κλειστό του Αγίου Θωμά και ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο την κανονική περίοδο αποφεύγοντας στον πρώτο γύρο των πλέι οφ τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Εκτός οκτάδας η ΑΕΛ.


Δεν είχε κανένα πρόβλημα το Μαρούσι να επιβάλει το ρυθμό του στο πρώτο ημίχρονο. Η εξαιρετικά βελτιωμένη ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου είχε χίλιους δύο τρόπους να βάλει την μπάλα στο καλάθι και να προκαλεί πονοκεφάλους στον Γιώργο Καλαφατάκη που δεν μπορούσε να σταματήσει το ρυθμό του αντιπάλου και ιδιαίτερα τον Καϊμακόγλου.

Οι γηπεδούχοι οδηγούσαν σταθερά την κούρσα του αγώνα (17-14, 23-19, 33-23) και αντιμετώπισαν προβλήματα μόνο από τα επιθετικά ριμπάουντ των φιλοξενούμενων που χάριζαν ανάσες. Από τη στιγμή όμως που μάρκαραν αποτελεσματικά (με καλές βοήθειες) τον Κις και τον περιόρισαν αισθητά, οι παίκτες του Μαρκόπουλου ήταν καβάλα στο άλογο (38-28, 41-31).

Ούτε στο τρίτο δεκάλεπτο η ΑΕΛ κατάφερε να αντιδράσει. Η άμυνά της είτε σε μαν του μαν είτε σε ζώνη αποδείχθηκε εξαιρετικά ευάλωτη με αποτέλεσμα το Μαρούσι να σκοράρει κατά βούληση και σε σετ παιχνίδι αλλά και στον αιφνιδιασμό. Με αυτά τα δεδομένα η διαφορά..ξέφυγε (50-35, 59-39, 64-42) και οι γηπεδούχοι (με ζεστό τον Μιλισάβλιεβιτς) αισθάνθηκαν ακόμα πιο ασφαλείς.

Mε τους φιλοξενούμενους να μην έχουν καμία ιδιαίτερη διάθεση να μπουν με αξιώσεις στο παιχνίδι, το Μαρούσι συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο και στις δύο πλευρές του παρκέ. Τον έχασε για λίγο τρία λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα όταν η ΑΕΛ μείωσε (82-71) χωρίς όμως να έχει συνέπειες. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς το καλάθι στις δύο επόμενες επιθέσεις και το σκορ έγινε 86-71. Αυτό σήμανε ουσιαστικά και το τέλος του αγώνα αφού η διαφορά των 15 πόντων δεν θα μπορούσε να καλυφθεί σε 90 δευτερόλεπτα από αυτήν την ΑΕΛ.

ΣΤΑΡ

Πρώτος μεταξύ ίσων ο Κώστας Καϊμακόγλου. Σκόραρε 13 πόντους στα πρώτα 13 λεπτά της αναμέτρησης βοηθώντας το Μαρούσι να αποκτήσει ψυχολογία νικητή από πολύ νωρίς. Αισθητά βελτιωμένος ο Ελληνας φόργουορντ από τη στιγμή που ανέλαβε ο Σούλης Μαρκόπουλος.

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ

Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται, παύει να είναι σύμπτωση. Εξω από τη Λάρισα η ΑΕΛ χάνει τη μαχητικότητά της, το σφρίγος της, την ποιότητά της. Από τη στιγμή που και ο Κις βρέθηκε εκτός κλίματος ήταν πολύ δύσκολο για την ομάδα του Γιώργου Καλαφατάκη να κάνει κάτι περισσότερο.

ΣΧΟΛΙΟ

Το ασχημόπαπο του πρώτου γύρου έγινε κύκνος στο δεύτερο. Για το Μαρούσι το σχόλιο που μετά το πρώτο μισό του πρωταθλήματος έκανε σημαντικές ενέσεις ποιότητας στο ρόστερ ενώ άλλαξε και προπονητή. Ο Σούλης Μαρκόπουλος, παλιά καραβάνα στην Α1, πιστώνεται το μεγαλύτερο κομμάτι από τη μεγάλη αγωνιστική βελτίωση της ομάδας. Η ΑΕΛ τον πρώτο στόχο της (παραμονή) τον πέτυχεάνετα. Αν είχε την ικανότητα να πάρει κάποια παιχνίδια μακριά από τη Λάρισα θα έπαιζε και πλέι οφ. Δεν έχουμε παράπονο όμως. Η ομάδα έπαιξε καλό, επιθετικό μπάσκετ.


Τα δεκάλεπτα: 23-19, 41-31, 68-49, 90-74

Μαρούσι: Στίβενσον 13 (1), Νοέας 4, Χαραλαμπίδης 18 (1), Μπουντούρης 5 (1), Γιάζβιν 4, Στεφανίδης 7 (1), Μαυροειδής, Μιλισάβλιεβιτς 13 (1), Μπάκιτς 3 (1), Γλυνιαδάκης 5, Καϊμακόγλου 18 (2).

ΑΕΛ: Κυριακόπουλος 4, Κις 4, Παπανικολόπουλος 5, Παπαχρήστος 16 (2), Αγγελακόπουλος 12 (2), Παπανικολάου, Κολώκας 3, Κλιμαβίτσιους 15, Καραβανάς, Σόσκιτς, Τσέρανιτς 15.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ