Μαρούσι-Πανελλήνιος 102-80

Το Μαρούσι με τα δώραΠω, πω ένα Μαρούσι... Μόνο με επιφώνημα μπορεί να σταθεί κανείς απέναντι στον θρίαμβο του Αμαρουσίου κόντρα στον Πανελλήνιο με 102-80.Ό,τι έλεγε το ταμπλό, έκαναν οι "κιτρινόμαυροι" για να διαλύσουν τους Ολυμπιονίκες στο φινάλε του 2008.

Μαρούσι-Πανελλήνιος 102-80
Έτσι νίκησε

Ένας πολύ καλός προπονητής δεν θα μπορούσε να μην διορθώσει κάποια λάθη. Το Μαρούσι από την ημέρα που άλλαξε τον Πάντιους κι έφερε τον Διαμαντόπουλο είναι μία άλλη ομάδα. Δεν είναι τόσο ο 28χρονος γκαρντ που αυτή τη στιγμή κάνει τη διαφορά, όσο πως έχει απελευθερωθεί ο Χαραλαμπίδης, ο Στίβενσον, ο Κις. Προσθέστε και την επιστροφή του Κώστα Καϊμακόγλου, που ήταν η διαφορά, κι έχετε την εικόνα. Ένα Μαρούσι πολυβόλο που μετά το 20-23 και τα πολλά φάουλ στους ψηλούς (και των δύο ομάδων) έπαιξε καταλυτικό μπάσκετ.

Το μπάσκετ πήγε στα χέρια των κοντών, γι' αυτό ο Μαρκόπουλος πέρασε στο παρκέ τον Διαμαντόπουλο με το σκορ στο 27-25. Οι γηπεδούχοι ρόλαραν, εκμεταλλεύτηκαν τον αδιανόητο εκνευρισμό των φιλοξενουμένων και με σερί 7-0 σε 10'' (φάουλ, τεχνική ποινή στον πάγκο του Πανελληνίου και τρίποντο του Στίβενσον) μπήκαν στο τιμόνι του οδηγού προηγούμενοι 42-28 στο 14'. Οι γνωστές τάσεις αυτοχειρίας εμφανίστηκαν και ο Πανελλήνιος μείωσε σε 45-40. Ο Διαμαντόπουλος απάντησε με δικό του σερί 5-0 κι έκλεισε το ημίχρονο 50-41.

Η σκυτάλη πέρασε στον εκπληκτικό Κώστα Χαραλαμπίδη. Με 10 πόντους έστειλε το Μαρούσι οριστικά προς το ροζ φύλο, καθώς η διαφορά έφτασε στο 63-49 (24). Η τελευταία απόπειρα για μείωση από τον Πανελλήνιο, έστειλε στο παρκέ τον Καλάθη και τον Διαμαντόπουλο για να κλείσει η υπόθεση.

Το αστέρι

Ο Κώστας Χαραλαμπίδης ήταν σπουδαίος. Εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τον τρόπο που τον αντιμετώπισε ο Πανελλήνιος και με δικά του καλάθια έγειρε την πλάστιγγα προς την ομάδα του. Όχι μόνο δεν φαίνεται αγχωμένος με την παρουσία του Διαμαντόπουλου, αλλά δείχνει εντελώς απελευθερωμένος.

Απογοήτευση

Τα νεύρα του Πανελληνίου είναι το λιγότερο αδικαιολόγητα. Τρεις τεχνικές ποινές, δικαιολογημένες, πολλά εύκολα φάουλ χωρίς λόγο, έβγαλαν όλο τον κακό τους εαυτό στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς.

Σχόλιo

Το Μαρούσι νίκησε από την επίθεση και αυτό μάλλον εξέπληξε τον Πανελλήνιο. Ο Ηλίας Ζούρος διαμαρτυρήθηκε για τη διαιτησία και η τρίτη περίοδος είχε 22 βολές για τους γηπεδούχους. Οι διαιτητές ήταν κακοί, σφύριξαν πολύ και... μοίρασαν τα ημίχρονα. Στο α' μέρος το Μαρούσι είδε τους ψηλούς του καρφωμένους στο πάγκο με φάουλ, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο, ο Πανελλήνιος δεν κατάφερε να παίξει τη δυνατή του άμυνα. Η ιστορία του αγώνα ήταν ότι το Μαρούσι νίκησε επειδή έπαιξε πολύ έξυπνα στην επίθεση, ανοίγοντας το σκορ κάτι που δεν περίμεναν οι παίκτες του Ζούρου.

Τα δεκάλεπτα: 20-23, 50-41, 77-62, 102-80

Στατιστικά: GALANIS sports data





News 24/7

24MEDIA NETWORK