Matchday 01/02: Η τροπολογία του Ελ Αραμπί

Το Contra.gr παρουσιάζει τις σημαντικότερες αναμετρήσεις και αθλητικά γεγονότα του Σαββάτου (01/02) σε Ελλάδα και όχι μόνο.

Με ένα γκολ και μια ασίστ, ο Ελ Αραμπί ήταν ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού στο 3-1 επί της Ξάνθης στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης', για την 22η αγ. της Super League 2019-2020. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Με ένα γκολ και μια ασίστ, ο Ελ Αραμπί ήταν ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού στο 3-1 επί της Ξάνθης στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης', για την 22η αγ. της Super League 2019-2020. ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Το φαινόμενο Χάαλαντ, η ατσάλινη άμυνα της Ρεάλ Μαδρίτης και πώς οι δυο τους συναντήθηκαν στον αριθμό 7. Η... τροπολογία που κατέθεσε ο Ελ Αραμπί στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Ξάνθη, η επιστροφή του Βόλου στις νίκες και τα 'κουλούρια' στο 'Γεντί Κουλέ'. Αυτά και άλλα πολλά βρίσκονται στο 'μικροσκόπιο' του Contra.gr.

Super League: Ο Ελ Αραμπί αποφάσισε την τύχη της Ξάνθης

O Ολυμπιακός έδειξε από νωρίς τις προθέσεις του στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Ξάνθη. Και ο Ελ Αραμπί απέδειξε γιατί φέτος είναι ο κορυφαίος φορ του ελληνικού πρωταθλήματος. Σε ένα παιχνίδι που διεξήχθη κάτω από... ασύνηθιστες συνθήκες, αφού το κίνητρο των γηπεδούχων ήταν αυξημένο μέσα από τις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αυτές που αφορούν την υπόθεση πολυιδιοκτησίας για ΠΑΟΚ και Ξάνθη.

Μόλις στο 5ο λεπτό, ο Ελ Αραμπί κατέθεσε την δική του... τροπολογία στο 'Γ. Καραϊσκάκης' αλλάζοντας τους συσχετισμούς που ίσχυαν μέχρι τότε. Ο Μαροκινός επιθετικός έκλεψε τη μπάλα από τον Κοβάτσεβιτς και σέρβιρε έτοιμο γκολ για τον Σουντανί, με τον Αλγερινό να εκτελεί στην κίνηση τον Άμπατ για το 1-0. Ο ρυθμός ευκαιριών για τους 'ερυθρόλευκους' ήταν καταιγιστικός και διεκοπή στο 21', χρονικό σημείο στο οποίο επικράτησε σιγή στο φαληρικό γήπεδο, καθώς με αφορμή τα 21 θύματα της θύρας 7, οι οπαδοί του Ολυμπιακού άναψαν κεριά για να σχηματίσουν τον αριθμό 7 και σήκωσαν πανό στο οποίο αναγραφόταν: "Δεν φύγατε ποτέ από κοντά μας".

Η εικόνα της αναμέτρησης 'φώναζε' για ένα δεύτερο τέρμα των γηπεδούχων και αυτό συνέβη στο 43', όταν από εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά ήταν ο Ελ Αραμπί που σκόραρε (15 γκολ σε 44 τελικές - 1γκολ/2.9 τελικές) με την... κνήμη για το 2-0 στο 43'. Όπως ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος, ξεκίνησε το δεύτερο. Το γύρισμα του Σουντανί από δεξιά στο δεύτερο δοκάρι είχε προορισμό τον Μασούρα, για ένα από το πιο εύκολα γκολ στην καριέρα του διεθνή εξτρέμ. Ωστόσο του έκλεψε την δόξα ο... Φασίδης, που με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 3-0 στο 52'.

Για ένα ακόμη παιχνίδι, ο Σεμέδο δεν μπόρεσε να αποφύγει το λάθος που συνοδεύει την υπερβολική του αυτοπεποίθηση. Και που είχε ως αποτέλεσμα την ανατροπή του Στούρτζεον εντός περιοχής (ελέγχθηκε ο χώρος παράβασης μέσω VAR) και την εύστοχη εκτέλεση του Κάστρο από τα 11 βήματα για το 3-1 στο 71'. Σκορ το οποίο ήταν και το τελικό της αναμέτρησης, με τον Ολυμπιακό να σκαρφαλώνει ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας, περιμένοντας την έκβαση του κυριακάτικου (02/02, 19:30) ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ για να ξέρει αν θα παραμείνει εκεί.

Μεγαλύτερη σημασία από όσα συνέβησαν στον αγωνιστικό χώρο του Φαληρικού γηπέδου είχε ότι προηγήθηκε της έναρξης της αναμέτρησης. Από τα μάτριξ του 'Γ. Καραϊσκάκης' προβλήθηκε video στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας της Θύρας 7. Συγγενείς των 21 θυμάτων κατευθύνθηκαν προς την αντίστοιχη θύρα του γηπέδου με δάκρυα, για ν' αποτίσουν φόρο τιμής μπροστά στο πανό (το μοναδικό που υπήρχε στο γήπεδον) που αναρτήθηκε για εκείνη την αποφράδα ημέρα της 8ης Φελβάρη του 1981.

Ο ΜΑΝΤΖΗΣ ΦΑΝΕΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΑΜ

Για την 22η αγωνιστική της Super League, ο Βόλος υποδέχθηκε την Λαμία την οποία και νίκησε με σκορ 1-0. Ο Βασίλης Μάντζης παρέλαβε την Τετάρτη το βραβείο για τον καλύτερο ποδοσφαιριστή της περασμένης σεζόν στη Football League και με ένα δικό του γκολ στο 49' έδωσε το τρίποντο στους γηπεδούχους. Την ίδια στιγμή για τους φιλοξενούμενους ήταν κάτι παραπάνω από αισθητή η απουσία του Τουράμ από την γραμμή κρούσης. Ο Τουράμ βρίσκεται στο Ικόνιο και ο Μιγκέλ Μπιανκόνι, επιθετικός που κλήθηκε να καλύψει το κενό, δεν έχει προσαρμοστεί ακόμη στα νέα δεδομένα με αποτέλεσμα η Λαμία να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στο τρίτο μισό του γηπέδου. Με αυτή τη νίκη ο Βόλος προσπέρασε στην βαθμολογία τη Λαμία (25-24, 10η - 11η θέση).

ΑΝΤΕΞΕ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ Η ΑΕΛ

Παράλληλα με την αναμέτρηση του Πανθεσσαλικού διεξαγόταν και αυτή στο 'Θ. Βαρδινογιάννης', όπου ο ΟΦΗ υποδέχθηκε την ΑΕΛ. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, άσκησαν πίεση ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά καμία από τις 14 τελικές τους στο ματς (5 on target) δεν έφερε το πολυπόθητο τέρμα. Ο Κρίστινσον πραγματοποίησε ορισμένες εξαιρετικές επεμβάσεις και έτσι οι 'βυσσινί' έφυγαν με βαθμό από την Κρήτη, όπως μαρτυρά το τελικό 0-0. Στο στρατόπεδο του ΟΦΗ υπάρχει στεναχώρια για τον τραυματισμό του Φερέιρα, που έφυγε σε φορείο από τον αγωνιστικό χώρο μετά από σύγκρουση με τον Μιχαήλ και λίγα μόλις δευτερόλεπτα αφότου είχε περάσει ως αλλαγή στο ματς. Ο κυνηγός του ΟΦΗ υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού.

Bundesliga: Τα ρεκόρ έπαθαν... Χάαλαντ

Ο παροξυσμός στον πλανήτη του ποδοσφαίρου συνεχίζεται και υπεύθυνος είναι ο Έρλινγκ Χάαλαντ. Η Μπορούσια Ντόρτμουντ διέλυσε με σκορ 5-0 την Ουνιόν Βερολίνου για την 20η αγωνιστική της Bundesliga και ο Νορβηγός φορ συνδύασε την παρουσία του στην ενδεκάδα των Βεστφαλών με δύο ρεκόρ.

Σκόραρε δύο τέρματα, ένα στο 18' και ένα ακόμη στο 76', έτσι έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του γερμανικού πρωταθλήματος που α) πετυχαίνει 7 γκολ στις πρώτες του 3 εμφανίσεις και β) σκοράρει σε κάθε μια από τις πρώτες 7 προσπάθειες του on target!

Μόλις 136 λεπτά χρειάστηκε ο Χάαλαντ με την φανέλα της Ντόρτμουντ για να πετύχει αυτά τα 7 τέρματα, ενώ η ομάδα του Φαβρ ισοφάρισε ένα ρεκόρ της Γκλάντμπαχ, από την σεζόν 1966-1967. Στα τρία πρώτα παιχνίδια της Bundesliga μετά την διακοπή, η Ντόρτμουντ έχει πετύχει 15 γκολ!

Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της 20ης αγωνιστικής είχαμε τα εξής αποτελέσματα: Άουγκσμπουργκ - Βέρντερ 2-1, Μάιντς - Μπάγερν 1-3, Φορτούνα - Άιντραχτ 1-1, Χόφενχαϊμ - Λεβερκούζεν 2-1, Λειψία - Γκλάντμπαχ 2-2.

La Liga: Μπενζεμά, άμυνα και 7 σεζόν φαγούρας

Στο ντέρμπι της Μαδρίτης η Ρεάλ επικράτησε της Ατλέτικο στο 'Santiago Bernabeu' χάρη σε ένα τέρμα του Μπενζεμά στο 56', το οποίο ήταν και το μοναδικό της αναμέτρησης. Έχοντας ένα παιχνίδι περισσότερο από την Μπαρτσελόνα, η ομάδα του Ζιντάν είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με +6 από τους 'μπλαουγκράνα'. Και ποιος να το πίστευε, η Ρεάλ μοιάζει αποφασισμένη να επιστρέψει στην κατάκτηση του εγχώριου τίτλου με μεγάλο της όπλο την... άμυνα!

Οι 'μερένγκες' σε 22 παιχνίδια μετρούν μόλις (για το μέγεθος τους) 40 γκολ ενεργητικό, ωστόσο η ανασταλτική τους λειτουργία είναι υποδειγματική με παθητικό 13 γκολ. Με τέτοια συνέπεια στα μετόπισθεν η Ρεάλ φαντάζει ως το φαβορί για την κατάκτηση της La Liga. Ένα ακόμη στατιστικό που μοιάζει οξύμωρο, είναι πως αυτό το 1-0 αποτελεί την πρώτη νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης επί της συμπολίτισσας Ατλέτικο μετά από 7 σεζόν και το μακρινό 2012! Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, η Γρανάδα επικράτησε με σκορ 2-1 της Εσπανιόλ.

Premier League: Η Λίβερπουλ κερδίζει από συνήθεια

Ακόμη ένα βήμα προς την μαθηματική επιβεβαίωση του τίτλου έκανε η Λίβερπουλ στην 25η αγωνιστική της Premier League. Αφού επέτρεψε στη Σάουθαμπτον για ένα ημίχρονο να πιστέψει πως μπορεί να πάρει αποτέλεσμα στο 'Anfield', εντέλει δεν μπόρεσε να πάει κόντρα στη συνήθεια της: πέτυχε 4 γκολ στο δεύτερο μέρος και πέτυχε την 24η νίκη (1 ισοπαλία) στη διοργάνωση και πλέον μόνος αντίπαλος της μέχρι την κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι ο χρόνος. Ο Φιρμίνο μπορεί να μην σκόραρε στο ματς, ήταν όμως ο κορυφαίος παίκτης των 'κόκκινων' μοιράζοντας τρεις ασίστ στα γκολ των Όξλεϊντ-Τσέιμπερλεν, Χέντερσον και Σαλάχ...

Στα υπόλοιπα ματς της ημέρας είχαμε τα εξής αποτελέσματα: Λέστερ - Τσέλσι 2-2, Γουέστ Χαμ - Μπράιτον 3-3, Γουότφορντ - Έβερτον 2-3, Κρίσταλ Πάλας - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 0-1, Μπόρνμουθ - Άστον Βίλα 2-1, Νιούκαστλ - Νόριτς 0-0 και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Γουλβς 0-0.

Είναι ο Παναθηναϊκός η πιο ενισχυμένη ομάδα; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK