Matchday Σάββατο 29/2: Το 121% του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ

Το Contra.gr παρουσιάζει τις σημαντικότερες αναμετρήσεις και αθλητικά γεγονότα του Σαββάτου σε Ελλάδα, Ευρώπη και κόσμο.

Παίκτες του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ πριν από την αναμέτρηση με τη Λάρισα για την ΕΚΟ Basket League 2019-2020 στο κλειστό του ΟΑΚΑ, Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020
Παίκτες του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ πριν από την αναμέτρηση με τη Λάρισα για την ΕΚΟ Basket League 2019-2020 στο κλειστό του ΟΑΚΑ, Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020 EUROKINISSI SPORTS/ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ

Η ευρεία νίκη του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ πριν από τον ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, η αδυναμία του ΠΑΟΚ στο τρίποντο που ίσως κοστίσει την κατηγορία, η ήττα του Στέφανου Τσιτσιπά στον τελικό του Ντουμπάι όπως πέρυσι και η πρωτιά της Λάτσιο όπως το 2010 στο 'μικροσκόπιο' του Contra.gr.

ΕΚΟ Basket League: Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δήλωσε 121% έτοιμος για το ντέρμπι

Ύστερα από δύο ήττες απέναντι στους Ισπανούς 'γίγαντες', ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ψάχνει την επιστροφή στον... ίσιο δρόμο της Euroleague ίσως στο πιο δύσκολο παιχνίδι που θα μπορούσε να του τύχει. Την Τρίτη αντιμετωπίζει τον φορμαρισμένο Ολυμπιακό στο ΣΕΦ και σίγουρα αν θέλει να παραμείνει σε τροχιά πλέι οφ, θα πρέπει να αλλάξει γρήγορα την κατεύθυνσή του. Αγώνες όπως αυτός με τη Λάρισα στο κλειστό του ΟΑΚΑ για την 19η αγωνιστική της ΕΚΟ Basket League είναι χρήσιμοι σε επίπεδο ψυχολογίας και δοκιμών. Τουλάχιστον όταν συμβαίνει το αναμενόμενο.

Το 121-78 ήταν τέτοιο. Εξάλλου, στον 1ο γύρο, το σκορ ήταν παρεμφερές. Τότε, οι 'πράσινοι' είχαν επικρατήσει με 110-68. Ξανά κατοστάρα (όπως συνηθίζει φέτος στην Ελλάδα, αν και όχι η πιο μεγάλη, αφού ο Ηρακλής δέχθηκε 130 πόντους), ξανά πάνω από τους 40 η διαφορά.

Βέβαια, η... προπόνηση έγινε μετ' εμποδίων, αφού συμμετείχαν μόνο 11 παίκτες. Οι Μπεν Μπέντιλ, Ίαν Βουγιούκας και Γιώργος Παπαγιάννης έμειναν εκτός πλάνων, όπως και ο Νίκος Παππάς με απόφαση του Ρικ Πιτίνο. Ο Αμερικανός προπονητής, πάντως, μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής, έδωσε αρκετό στους Άντι Ράουτινς, Γουέσλι Τζόνσον, Τζέικομπ Γουάιλι που τον είχαν περισσότερη ανάγκη και προχωράει με την ελπίδα ότι τις επόμενες μέρες θα έχει όλους τους παίκτες του ετοιμόλεμους.

Ο κορυφαίος σε αυτόν τον αγώνα, πάντως, ήταν ένας Έλληνας, ο Ντίνος Μήτογλου, ο οποίος σε 20:48 σημείωσε 19 πόντους, πήρε 9 ριμπάουντ και κέρδισε 5 φάουλ. Από κοντά ο Ντεσόν Τόμας με 19 πόντους και 5 ριμπάουντ, ενώ οι Τζόνσον και Τζίμερ Φριντέτ είχαν από 16 πόντους.

Ο ΠΑΟΚ ΞΕΧΑΣΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΡΙΠΟΝΤΟ

Στα πρώτα 7 λεπτά του αγώνα είχε 4/6. Κι όμως, το τέλος του παιχνιδιού στη Λήμνο βρήκε τον ΠΑΟΚ με 4/27 τρίποντα, κάτι που μόνο ένα πράγμα σημαίνει: τα επόμενα 21 που εκτέλεσε δεν βρήκαν στόχο. Μία προβληματική εβδομάδα ολοκληρώθηκε με ένα εξίσου προβληματικό αποτέλεσμα, αφού η ήττα 69-77 τον διατηρεί στη διακεκαυμένη ζώνη, να μάχεται για τη σωτηρία του. Η αναμενόμενη ήττα του Πανιωνίου από την ΑΕΚ (στην όχι αναμενόμενη παράταση) πρακτικά δεν άλλαξε την κατάσταση, ωστόσο η επιμονή των παικτών του Κώστα Μέξα να σουτάρουν έξω από τη γραμμή των 6,75 παρότι έβλεπαν ότι δεν ήταν η μέρα τους, δείχνει και το πόσο καθαρό μυαλό (δεν) έχουν σε αυτό το κρίσιμο φινάλε της κανονικής σεζόν.

Οι 20 πόντοι του Σάνον Σόρτερ και οι 11 του Μπόμπι Μπράουν (με 1/8 δίποντα και 2/10 τρίποντα) δεν έκαναν τη διαφορά, οι μάχες του Βαγγέλη Μαργαρίτη κάτω από τα καλάθια οδήγησαν σε 11 ριμπάουντ αλλά όχι επιθετική συνεισφορά (1/6 δίποντα) και ο 'δικέφαλος του βορρά' μπαίνει στην τελική ευθεία με δύσκολο πρόγραμμα, οικονομικές δυσκολίες, παίκτες να αντιδρούν και μία ιστορία να διασώσει.

Τένις: Ο Τσιτσιπάς επαναλαμβάνει το 2019

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση. Αν η Μασσαλία και η νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά εκεί ήταν η ένδειξη, το Ντουμπάι είναι η απόδειξη. Ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε ό,τι και πέρυσι στη Γαλλία, κατακτώντας το τουρνουά ATP, έκανε ό,τι και πέρυσι στα ΗΑΕ, φτάνοντας μέχρι τον τελικό, αλλά λυγίζοντας μπροστά σε ένα τεράστιο όνομα.

Αυτήν τη φορά δεν ήταν ο Ρότζερ Φέντερερ (ο οποίος αποσύρθηκε πριν από το τουρνουά φέτος), αλλά ο Νόβακ Τζόκοβιτς και το αποτέλεσμα ήταν ένας αγώνας όπου ο Τσιτσιπάς δεν τα παράτησε, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο 'Νόλε' εξάλλου είναι ο απόλυτος κυρίαρχος της φετινής σεζόν στο τουρ μέχρι στιγμής, με ρεκόρ 18-0, έχοντας κερδίσει 3 τρόπαια (ATP Cup, Australian Open, Dubai). Ο Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να απαντήσει στα break του αντιπάλου του και ηττήθηκε. Το αποτέλεσμα είναι να βρεθεί πίσω στο ρεκόρ απέναντι στον Τζόκοβιτς, ο οποίος πλέον προηγείται με 3-2 νίκες.

Serie A: Μια φορά στα 10 χρόνια για τη Λάτσιο

Η Γιουβέντους είχε ξεχάσει τι θα πει πρωτάθλημα, αφού αυτό ήταν κλειδωμένο στο Μιλάνο. Ο COVID-19 ήταν κάτι άγνωστο στην ανθρωπότητα. Ήταν η 10η αγωνιστική της Serie A, με τη Λάτσιο να χάνει στο Derby della Capitale από τη Ρόμα με 2-0, ως τύποις γηπεδούχος. Αυτό ήταν. Δεν θα ξαναπατούσε ποτέ ξανά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα ύστερα από εκείνονο τον Νοέμβριο. Μέχρι τον Φεβρουάριο του 2020, μια δεκαετία αργότερα, όταν η ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι επικράτησε με 2-0 της Μπολόνια στο 'Ολίμπικο' και πέρασε στην 1η θέση.

Για να συμβεί αυτό, δεν χρειάστηκε μόνο να υποτάξει την ομάδα του άλλοτε αρχηγού της, Σίνισα Μιχάιλοβιτς με τα γκολ του Λουίς Αλμπέρτο και του Χοακίν Κορέα (ο Τσίρο Ιμόμπιλε περιορίστηκε σε μια ασίστ, μένοντας στα 27 γκολ στο πρωτάθλημα), αλλά και να... βοηθηθεί από τον πανικό που επικρατεί στην Ιταλία για την εξάπλωση του κορονοϊού, που μέχρι στιγμής έχει κοστίσει τη ζωή σε 29 κατοίκους της χώρας. Η λίγκα ανέβαλε 5 παιχνίδια της 26ης αγωνιστικής, μεταξύ των οποίων και το Derby d' Italia της Γιουβέντους με την Ίντερ. Η μεταφορά του ντέρμπι τίτλου στα μέσα Μαΐου έδωσε την ευκαιρία στη Λάτσιο να στρογγυλοκαθίσει στην κορυφή και με 62 βαθμούς να αναγκάσει τους πάντες να την πιστεύουν όταν ισχυριστεί ότι στόχος είναι το πρωτάθλημα. Η Γιουβέντους με 60 βαθμούς και έναν αγώνα λιγότερο, η Ίντερ με 54 βαθμούς και δύο αγώνες λιγότερους, μπορούν να περιμένουν, όπως η Λάτσιο περίμενε σχεδόν 10 χρόνια.

Έχει δίκιο ο Δώνης στην κόντρα με τον Αλαφούζο; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK