Με διαφορά κλάσης το Μαρούσι στην τετράδα

Με διαφορά κλάσης το Μαρούσι στην τετράδα

Στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος για τρίτη φορά στην ιστορία τουκαι μάλιστα χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα προκρίθηκε το Μαρούσι. Οι «κιτρινόμαυροι» επιβλήθηκαν την Τετάρτη (12/10) στο κλειστό του Αγίου Θωμά του Μακεδονικού με 78-56, φορτσάροντας στο δεύτερο ημίχρονο, όταν ο αντίπαλος τους έμεινε από δυνάμεις και «πλήρωσε» την έλλειψη εναλλακτικών λύσεων. Στην τετράδα η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη θα αντιμετωπίσει σε διπλούς αγώνες τον νικητή της αναμέτρησης ΠΑΟΚ-Άρης.

Πριν το τζάμπολ κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αδικοχαμένου Κένιον Τζόουνς, ενώ οι φίλαθλοι του Αμαρουσίου έδωσαν ανθοδέσμη στον Παναγιώτη Γιαννάκη για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Επίσης τίμησαν τον Σωτήρη Μανωλόπουλο (πρώην αρχηγός του Αμαρουσίου και νυν μέλος του τεχνικού τιμ του Μακεδονικού) για την προσφορά του στην ομάδα.

Στις πρώτες δύο περιόδους πάντως το παιχνίδι ήταν ντέρμπι. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά και στηριζόμενοι στην επιθετική δεινότητα των Χαραλαμπίδη, Πέτρουλα πήραν τα ηνία. Το Μαρούσι αντέδρασε με τον Σέκουλιτς, χωρίς όμως να μπορέσει να ανατρέψει την κατάσταση (19-20). Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι με τον Μπλάκνεϊ να δίνει τον ρυθμό, πήραν το πάνω χέρι, αλλά ο Μακεδονικός κρατούσε σθεναρή αντίσταση, χάρη κυρίως στην περιφέρεια. Έτσι, η λήξη του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τους «κιτρινόμαυρους» να προηγούνται με το εύθραυστο 32-29 και τη συνέχεια να αναμένεται δραματική.

Αυτό όμως δεν επαληθεύτηκε, καθώς στην τρίτη περίοδο οι «πράσινοι» δεν άντεξαν. Ο Κυρίτσης ανέλαβε δράση για λογαριασμό του Αμαρουσίου με τη διαφορά να παίρνει την ανιούσα και να φτάνει σε διψήφιο αριθμό (55-43). Χωρίς λύσεις και δυνάμεις, ο Μακεδονικός δεν μπορούσε παρά να ακολουθεί από απόσταση τους γηπεδούχους, οι οποίοι με ένα σερί 15-0 στο τελευταίο δεκάλεπτο, εδραίωσαν τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 32-29, 55-43, 78-56.

Μαρούσι: Μπλάκνεϊ 18, Κυρίτσης 7, Κολώκας 5, Καϊμακόγλου 11, Σέκουλιτς 15, Νικολαΐδης, Χόμαν 4, Μπουντούρης 5, Καράγκουτης 3, Στεφανίδης 5, Λόλας 3, Νοέας.
Μακεδονικός: Χαραλαμπίδης 11, Κέλι 6, Καράμπουλας 6, Πέτρουλας 7, Μπράουν 9, Συμεωνίδης 7, Καραποστόλου 3, Γκιζογιάννης 2, Τότσιος, Τζακόπουλος 3, Δαλιάρης 2, Αντωνιάδης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK