Με φόντο τον τελικό

ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Μαρούσι και ΠΑΟΚ διεκδικούν απόψε (19/10) τα δύο εισιτήρια του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας

Με φόντο τον τελικό

Ενας μήνας παρά δύο ημέρες ήταν αρκετός για να φτάσουμε στην ημέρα ανάδειξης του ζευγαριού του μεγάλου τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ της περιόδου 2005-2006. Οι τέσσερις ομάδες που έχουν απομείνει έχουν ένα ακόμη ματς μπροστά τους για να διεκδικήσουν τα δύο εισιτήρια του τελικού της 18ης Μαρτίου 2006.

ΑΕΚ - ΠΑΟ

Στην περυσινή πορεία του προς την κατάκτηση του τίτλου ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε να αποκλείσει, αγωνιζόμενος εκτός έδρας τον Ολυμπιακό την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Φέτος, η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς αφού "ξόρκισε την κατάρα" του Ιβανώφειου, πέρασε σαν σίφουνας από το ΣΕΦ και την περασμένη Κυριακή έβαλε τις βάσεις για πρόκριση και επί της ΑΕΚ.

Οι "πράσινοι", έχοντας στα χέρια τους τη διαφορά των 10 πόντων από το πρώτο ματς, αντιμετωπίζουν την Ενωση (19/10, 19:00) στο κλειστό του Γαλατσίου και φαντάζουν ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για μία θέση στον τελικό. Βέβαια, η δυναμική του Παναθηναϊκού, δεν συνάδει με τη λογική της υπεράσπισης των 10 πόντων, αλλά με την προσπάθεια επικράτησης και στον δεύτερο αγώνα επί του "δικέφαλου".

Το μόνο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει ο Ομπράντοβιτς, ακούει στο όνομα Βλάντο Στσεπάνοβιτς ο οποίος ακολουθεί θεραπευτικό πρόγραμμα για την τενοντίτιδα που τον ταλαιπωρεί. Πάντως, ο Σέρβος γκαρντ είχεπάρει ελάχιστο χρόνο συμμετοχής στα τρία προηγούμενα ματς.

Στο στρατόπεδο της ΑΕΚ η εμφάνιση του πρώτου αγώνα και κυρίως η μαχητικότητα των παικτών της έδωσαν σε όλους να καταλάβουν ότι η Ενωση παραμένει μία ισχυρή ομάδα, παρά τις ριζικές αλλαγές στο ρόστερ της. Ο Λευτέρης Κακιούσης γνωρίζει πολύ καλά ότι η ομάδα του, αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή, ίσως είναι δύσκολο να διεκδικήσει την πρόκριση από τον Παναθηναϊκο, αλλά αυτό δεν πάει να πει ότι η ΑΕΚ δεν θα παλέψει μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Στον αγωνιστικό τομέα ο 37χρονος τεχνικός έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του ενώ αυτή την εβδομάδα αναμένεται να κλείσει οριστικά το θέμα της απόκτησης του δεύτερου ξένου. Ερωτηματικό παραμένει εάν θα εισακουστεί το κάλεσμα του Δημήτρη Φιλίππου προς τον κόσμο της ομάδας να γεμίσει το κλειστό του Γαλατσίου.

Μαρούσι - ΠΑΟΚ

Δύο ώρες νωρίτερα(19/10, 17:00) θα γίνει στο κλειστό του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι το τζάμπολ του επαναληπτικού αγώνα της ομώνυμης ομάδας με τον ΠΑΟΚ. Το συγκρότημα του Παναγιώτη Γιαννάκη έχει τον πρώτο λόγο, μετά τη νίκη με τρεις πόντους διαφορά μέσα στην Πυλαία.

Ο "δράκος" θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, ακόμη και ο Σωτήρης Νικολαϊδης που ταλαιπωρείται από ίωσηκαι φυσικά, δεν γίνεται ούτε λόγος για εφησυχασμό λόγω της νίκης στο πρώτο ματς. Από την άλλη, το πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει ο Μπάνε Πρέλεβιτς είναι αυτό της απουσίας του Χένιαν. Ισως ο τεχνικός του "δικέφαλου του βορρά" δώσει χρόνο συμμετοχής στον άρτι αφιχθέντα Σέρβο σέντερ, Βλάντιμιρ Βουξάνοβιτς.

News 24/7

24MEDIA NETWORK