Με Γιασικεβίτσιους στον τελικό ο Παναθηναϊκός
Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έπαιξε... την Πυθία στη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης όσον αφορά το θέμα της χρησιμοποίησης στον τελικό του Κυπέλλου του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους αλλά η απάντηση ήρθε το πρωί της Παρασκευής (19/02).
Ο Παναθηναϊκός με ανακοίνωση που εξέδωσε γνωστοποίησε την ενεργοποίηση του συμβολαίου του Λιθουανού γκαρντ ενόψει του αγώνα του Σαββάτου (20/02) με τον Ολυμπιακό που θα κρίνει τον πρώτο τίτλο της φετινής σεζόν. Ο Γιασικεβίτσιους θα αντικαταστήσει στη δωδεκάδα του “τριφυλλιού” τον Γκεόργκι Σερμαντίνι.
Ο Ομπράντοβιτς δείχνει με αυτόν τον τρόπο ότι υπολογίζει βάσιμα στις υπηρεσίες του Λιθουανού ο οποίος τις τελευταίες εβδομάδες απείχε από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας και ακολουθούσε ειδικό πρόγραμμα ώστε να φτάσει στο επιθυμητό, για εκείνον και το τεχνικό επιτελείο, αγωνιστικό επίπεδο.
Εξάλλου, ο Γιασικεβίτσιους είναι παίκτης των μεγάλων αγώνων, έχει ποτισμένα στο DNA του τα ντέρμπι, κάτι που έχει αποδείξει κατ’ επανάληψη με αποκορύφωμα την εμφάνιση που είχε κάνει κόντρα στον Ολυμπιακό στον περυσινό ημιτελικό του Final-4 της Ευρωλίγκας στο Βερολίνο.
***Η τελευταία προπόνηση στο κλειστό του Ελληνικού κύλησε χωρίς προβλήματα για τον Παναθηναϊκό.