Με κόπο

Με κόπο
Πολύτιμη νίκη που θα την βοηθήσει στην προσπάθεια που κάνει να ξεκολλήσει από τις μεσαίες θέσεις της βαθμολογίας πέτυχε η ΑΕΚ. Η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη επικράτησε δύσκολα με 86-83 του Ηλυσιακού στα Ιλίσια φτάνοντας έτσι στην 4η εκτός έδρας επιτυχία της στην φετινή Α1.

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ηλυσιακός απάντησε στην διαφορά που πήρε αρχικά η ΑΕΚ δείχνοντας από την αρχή ότι θα πουλούσε πολύ ακριβά το τομάρι του. Η Ενωση πάντως δεν επέτρεψε στους αντιπάλους της να πάρουν κεφάλι το σκορ και έτσι η πρώτη περίοδος τελείωσε με τις δύο ομάδες ισόπαλες 17-17.

Οτι δεν κατάφερε να κάνει ο Ηλυσιακός στο πρώτο δεκάλεπτο, το έκανε στο δεύτερο. Η ομάδα του Μέμου Ιωάννου πήρε αρκετό σκορ από τους περιφερειακούς της χωρίς να πάρει απαντήσεις από την ΑΕΚ. Οι νεοφώτιστοι απέκτησαν προβάδισμα 5 πόντων το οποίο στο τέλος του ημιχρόνου αυξήθηκε στους 10 (42-32)

H AEK περίμενε να ανεβάσει την απόδοσή του ο Τζέκινς έτσι ώστε να ξαναμπεί στο παιχνίδι με αξιώσεις. Πραγματικά ο Αμερικάνος γκαρντ ανέλαβε δράση και οδήγησε την Ενωση σταδιακά στην μείωση της διαφοράς. Ο Ιωάννου δεν κατάφερε να βρει το αντίδοτο για να περιορίσει την δραστηριότητα του Τζέκινς με συνέπεια η ΑΕΚ να φέρει στο ματς στα ίσια.

Hταν φανερό ότι το πρώτο λόγο για την νίκη θα τον είχε η πιο έμπειρη ομάδα. Αυτήν ήταν η ΑΕΚ που με τον Τζέκινς ζεστό και στο τέταρτο δεκάλεπτο και τους ψηλούς της να κερδίζουν τις μάχες κάτω από τα καλάθια έφτασε στην επιτυχία. Πήγε έτσι στράφι η καλή προσπάθεια του Ηλυσιακού και η επίδοση των Κακιούζη, Τσουκ και Ντιν στο σκοράρισμα.


ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ: Ντιν 17, Μπούτσι 7, Μακρής 2, Κακιούζης 15, Τσουκ 16, Περπέρογλου 11, Μπέρναρντ 4, Πετρουλας 9, Κούρος 2.

ΑΕΚ: Λόλις 5, Νικολαϊδης 8, Ζήσης 4, Ταπούτος 8, Χατζής 13, Τζένκινς 13, Τσιάρας 2, Σέκουλιτς 12, Μπουρούσης 2, Παπαϊωακείμ 19.


News 24/7

24MEDIA NETWORK