Με υπογραφή Jasikevicius οι Pacers

Με ηγέτη τον νεοφερμένο τη φετινή σεζόν στο NBA, Sarunas Jasikevicius που σημείωσε 18 πόντους, οι Indiana Pacers κατάφεραν να επιβληθούν των Utah Jazz με 99-92. Ο 29χρονος Λιθουανός ήταν χάρμα ιδέσθαι στο φιλικό της Πέμπτης (14/10)

Με υπογραφή Jasikevicius οι Pacers

Με ηγέτη τον νεοφερμένο τη φετινή σεζόν στο NBA, Sarunas Jasikevicius που σημείωσε 18 πόντους, οι Indiana Pacers κατάφεραν να επιβληθούν των Utah Jazz με 99-92. Ο 29χρονος Λιθουανός ήταν χάρμα ιδέσθαι στο φιλικό της Πέμπτης (14/10).

«Σιγά-σιγά θα εγκλιματιστώ στο νέο μου περιβάλλον, νιώθω άνετα και παίζω το μπάσκετ που ξέρω» τόνισε ο Jasikevicius αμέσως μετά το τέλος του αγώνα και πρόσθεσε «Είμαι ρούκι στο NBA, προσπαθώ να βρω τον ρυθμό που απαιτείται, να βρω την φόρμα μου ούτως ώστε να βοηθήσω την ομάδα να κερδίζει τα παιχνίδια κάθε φορά».

«Έπαιξε καταπληκτικά απόψε. Το παιχνίδι ήταν ένα φιλικό προετοιμασίας και τίποτα άλλο. Εμείς ακόμα έχουμε πολύ δρόμο μέχρι να φτάσουμε εκεί όπου θέλει ο τεχνικός μας, δουλεύουμε κάθε μέρα σκληρά για να βελτιωνόμαστε. Τα παιδιά αρχίζουν να βρίσκουν την φόρμα τους» τόνισε ο Ron Artest και πρόσθεσε όσον αφορά την εμφάνιση του Λιθουανού: «Είναι ένας πάρα πολύ καλός πόιντ γκάρντ. Δεν είναι το ίδιο καλός στην άμυνα, όπως στην επίθεση. Θα πρέπει να τον βοηθήσουμε πολύ εμείς οι συμπαίκτες του. Μπορεί να πάρει στις πλάτες του έναν αγώνα για μας».

Ο Ron Artest, ο οποίος αγωνίστηκε για πρώτη φορά, έπειτα το επεισόδιο που έλαβε χώρα τον περασμένο Νοέμβριο με τους παίκτες και οπαδούς των Detroit Pistons, σημείωσε 23 πόντους. Ο ίδιος ξεκίνησε πολύ δυναμικά στο παιχνίδι, κλέβοντας την παράσταση, σημειώνοντας τα τρία πρώτα καλάθια της ομάδας του.

Ενθουσιασμένος από την προσπάθεια των παικτών του ο τεχνικός των Pacers, Rick Carlisle είπε: «Μου άρεσε ο τρόπος που τελειώσαμε το παιχνίδι. Ξέρουμε τις δυνατότητες του Sarunas στον επιθετικό τομέα. Αν και δεν είναι πολύ καλός αμυντικά, θα πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο. Όλοι είδατε γιατί έγινε τόσος μεγάλος ντόρος με την απόκτηση του».


Με τον Jarvis Hayes σε μεγάλη βραδιά, πετυχαίνοντας 19 πόντους, οι Washington Wizards επικράτησαν του Tim Duncan και των San Antonio Spurs με 95-91. Πριν το τζάμπολ του φιλικού αγώνα, δημοτικοί σύμβουλοι του παρέδωσαν το κλειδί της πόλης.

Ωστόσο στον αγωνιστικό χώρο, η απόδοση του Duncan κυμάνθηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα, καθώς σημείωσε το πρώτο του καλάθι στο 3ο λεπτό της δεύτερης περιόδου. Αγωνίστηκε για 23 λεπτά στο φιλικό και τελείωσε τον αγώνα σημειώνοντας 4 πόντους και και μάζεψε 13 ριμπάουντ. «Έχω πολύ ευχάριστες αναμνήσεις από αυτό το γήπεδο. Νιώθω μεγάλη συγκίνηση. Πάντως είναι ευχάριστο να επιστρέφεις σε ένα γήπεδο όπου έχεις δοξασθεί, αλλά δεν το περίμενα ποτέ ότι θα επέστρεφα εδώ μετά από 9 ολόκληρα χρόνια με τόσα που έχω κατακτήσει και πετύχει στην καριέρα μου» τόνισε ο Tim Duncan αμέσως μετά τον αγώνα.

Για τους Wizards, ο Caron Butler σημείωσε 14 πόντους, ενώ οι Antonio Daniles – Awvee Storey πέτυχαν από 12 πόντους ο καθένας, ενώ για τους Spurs ο Beno Udrih πέτυχε 20 πόντους και οι Sharrod Ford – Sean Marks από 13 και 10 αντίστοιχα.


Με μπροστάρη τον Rasual Butler που πέτυχε 19 πόντους και μάζεψε 8 ριμπάουντ, οι New Orleans Hornets επικράτησαν των Denver Nuggets με 100-90 στο πρώτο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας των ομάδων. Οι Hornets θα δώσουν τα 35 από τα συνολικά 41 εντός έδρας παιχνίδια τους, στην πόλη της Οκλαχόμα, λόγω του καταστροφικού κυκλώνα «Κατρίνα» που κατέστρεψε την οροφή του σταδίου τους.

Για τους New Orleans, ο Bostjan Nachbar σημείωσε 16 πόντους, ο J R Smith πέτυχε 12 πόντους και ο Chris Paul πρόσθεσε άλλους 6 και μοίρασε 7 ασίστς. Για τους Nuggets, ο Carmelo Anthony σημείωσε 17 πόντους και ο DeMarr Johnson πέτυχε 15 πόντους.


Με τους Richard Jefferson και Jason Kidd να σημειώνουν από 10 πόντους αντίστοιχα, οι New Jersey Nets επικράτησαν των Charlotte Bobcats με 95-76.

Για τους Bobcats, οι Antonio Meeking και Raymond Felton σημείωσαν από 14 και 10 πόντους αντίστοιχα. Οι Charlotte αγωνίστηκαν δίχως έξι παίκτες, συμπεριλαμβανομένου και του Emeka Okafor που απουσίασε από το δεύτερο συνεχόμενο φιλικό παιχνίδι της ομάδας του.


Οι Detroit Pistons κατάφεραν να επικρατήσουν των Milwaukee Bucks με 95-88, σε φιλικό παιχνίδι. Ο Chauncey Billups σημείωσε 16 πόντους και ο Darco Milicic πέτυχε 10 πόντους και μάζεψε 9 ριμπάουντ, βοηθωντας την ομάδα τους να φτάσει στην νίκη.

Για τους Bucks, ο Maurice Williams ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του σημειώνοντας 19 πόντους, ενώ ο πρώην σταρ του Michigan State Charlie Bell που είχε να αγωνιστεί στο NBA από το 2002, πέτυχε 12 πόντους.

Απών από το φιλικό για τους Bucks ήταν τρεις παίκτες, οι Michael Redd, T.J.Ford και ο Joe Smith. Το νούμερο ένα ντάφτ πικ του καλοκαιριού, ο Andrew Bogut σημείωσε μόλις 3 πόντους σε 21 λεπτά που αγωνίστηκε, ενώ μάζεψε 6 ριμπάουντ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK