Μία πολύ θυμωμένη ομάδα

Το καλοκαίρι που πέρασε δεν ήταν το καλύτερο της ζωής τους. Σε ένα έντονο μετεγγραφικό παζάρι το όνομά τους πέρασε στα ψιλά. Κοινώς δεν έγινε λαϊκό προσκύνημα για την απόκτησή τους. Ο Γιάννης Καλαμπόκης και ο Σπύρος Παντελιάδης έγιναν σύμβολο της αρνητικής εικόνας για την νέα ΑΕΚ: «από τον Χατζή στον Καλαμπόκη και από τον Ζήση στον Παντελιάδη; Πάει η ομάδα διαλύθηκε», έλεγε ο κόσμος κι έγραφαν οι δημοσιογράφοι.

Μία πολύ θυμωμένη ομάδα
Το καλοκαίρι που πέρασε δεν ήταν το καλύτερο της ζωής τους. Σε ένα έντονο μετεγγραφικό παζάρι το όνομά τους πέρασε στα ψιλά. Κοινώς δεν έγινε λαϊκό προσκύνημα για την απόκτησή τους. Ο Γιάννης Καλαμπόκης και ο Σπύρος Παντελιάδης έγιναν σύμβολο της αρνητικής εικόνας για την νέα ΑΕΚ: «από τον Χατζή στον Καλαμπόκη και από τον Ζήση στον Παντελιάδη; Πάει η ομάδα διαλύθηκε», έλεγε ο κόσμος κι έγραφαν οι δημοσιογράφοι. Ξαφνικά ο πρώτος έγινε σύνθημα στην φτωχή εξέδρα και ο δεύτερος οδηγεί την ομάδα του ως βασικός πλέι μέικερ. Με αυτούς τους δύο και την άλλη περίεργη συντροφιά, ο δικέφαλος διέλυσε την Ζαλγκίρις μία ομάδα που πέρυσι, ούσα χειρότερη από φέτος, νίκησε άνετα στο Γαλάτσι.

Τι τρέχει με αυτή την νέα ΑΕΚ, η εξήγηση στο contra.gr: «Aλήθεια είναι ότι το καλοκαίρι δεν έγινε θόρυβος γύρω από το όνομα το δικό μου αλλά και των όλων των παιδιών. Μπήκαμε όμως τόσο δυνατά από την πρώτη στιγμή στην προετοιμασία ώστε δεν έμεινε χρόνος να σκεφτούμε πόσο άσημοι ή διάσημοι είμασταν», τόνισε ο Γιάννης Καλαμπόκης και πρόσθεσε ο Σπύρος Παντελιάδης: «Δεν με πείραξε καθόλου που έφτασα στα τέλη Σεπτεμβρίου για να υπογράψω. Ναι δεν ήμουν το μεγάλο όνομα, ούτε πήρα τα πολλά χρήματα. Ήρθα όμως σε μία ομάδα που μου έδειξε ότι θα έχω τις ευκαιρίες. Ότι είμαστε μέχρι τώρα το οφείλουμε στην δουλειά και την καθοδήγηση του προπονητή».

Στο παρκέ η ΑΕΚ μοιάζει μία θυμωμένη ομάδα. Όλοι οι παίκτες, ακόμα και ο κάπως δαντελένιος Ταμίρ δίνουν περισσότερα από το 100% των δυνατοτήτων τους. Σκυλίσια άμυνα και στην επίθεση απίστευτη επιμονή. Ο Παπαϊωακείμ κάποια στιγμή δέχθηκε τρεις συνεχόμενες τάπες αλλά όταν πήρε πάλι την μπάλα πήγε στο καλάθι και νίκησε τους αντιπάλους του. Το ίδιο και ο Καλαμπόκης με τα πέντε λάθη στο πρώτο μέρος ή ο Παντελιάδης που έπεφτε σε δύο και τρεις γκαρντ.

Η ΑΕΚ πλέον δεν είναι άγνωστη όπως παραδέχεται ο Καλαμπόκης: « Φάνηκε ότι είχαν διαβάσει το παιχνίδι μας. Ιδιαίτερα για μένα ήξεραν πολύ καλά πώς να με κλείσουν. Πως γλύτωσα το ρεκόρ στα λάθη ένας Θεός ξέρει. Το σκάουτιγκ έχει προχωρήσει οπότε τόσο εγώ όσο και ο Σπύρος αντιμετωπίσαμε δυσκολίες. Όταν όμως έπρεπε δείξαμε ότι έχουμε και άλλες δυνατότητες. Χάρις στον Σπύρο νικήσαμε τον αγώνα. Έπαιξε απίστευτη άμυνα. Όταν βλέπεις τον πλέι μέικερ να λιώνει στην άμυνα τότε δεν μπορείς να προσπαθείς λιγότερο. Εκτός από αυτό έδωσε και πολλά έτοιμα καλάθια. Αυτή η ομάδα έχει παίκτες αποφασισμένους να αποδείξουν ότι δεν ήταν λύσεις ανάγκης. Δεν ξέρω αν είμαστε θυμωμένοι. Σίγουρα παίζουμε πολύ αποφασισμένα».

Η πορεία της ομάδας θα συνεχιστεί και με ένα καινούριο πρόσωπο. Η άφιξη του Λάιονελ Τσάλμερς την Κυριακή, σημαίνει πως σιγά σιγά κινδυνεύει να μειωθεί ο χρόνος συμμετοχής των υπολοίπων γκαρντ: «Ε και; Σημασία έχει να πάρουμε έναν αξιόλογο παίκτη ο οποίος θα μας πάει ένα σκαλί πιο πάνω», απαντά άμεσα ο Γιάννης Καλαμπόκης. Ο Σπύρος Παντελιάδης που «κινδυνεύει» περισσότερο υπογραμμίζει: «Οταν ήρθα στην ΑΕΚ ήθελα να δώσω το κάτι παραπάνω. Το ίδιο περιμένω να κάνει και ο Τσάλμερς. Σε αυτή την ομάδα κανείς δεν σκέφτεται την πάρτι του και πόσο παίζει. Μακάρι να είναι τόσο καλός όσο ακούω διότι θα μας δώσει λύσεις σε πολλά προβλήματα μέσα στον αγώνα. Ο στόχος είναι να φέρουμε την ΑΕΚ ψηλά. Αν είναι δυνατόν να πείσουμε και τον κόσμο μας να βρεθεί δίπλα σε αυτή την προσπάθεια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK