Μία ζέστη, μία κρύο η Εθνική

Αν ο Doctor Jekyll και ο Mister Hyde ήταν ομάδα του Ευρωμπάσκετ ποια λέτε ότι θα ήταν; Ευκολάκι η απάντηση. Η Εθνική Ελλάδας…

ÅÕÑÙÌÐÁÓÊÅÔ 2017 / ÅËËÁÄÁ - ÐÏËÙÍÉÁ / EUROBASKET 2017 / GREECE - POLAND / (Á) (Ä) / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ethniki EUROKINISSI SPORTS

Δεν ήταν τόσο το ρεκόρ νικών αφού ξεκίνησε και ολοκλήρωσε την 1η φάση με νίκες αλλά ενδιάμεσα έχασε και μάλιστα με διαφορές από τους αντιπάλους της όσο η εικόνα της σε αυτά τα πέντε πρώτα ματς. Εικόνα ομάδας που βρίσκεται ακόμη σε προετοιμασία, ομάδας ανέτοιμης πνευματικά στα ξεκινήματα των αγώνων της που αφυπνιζόταν όταν βρισκόταν στα σχοινιά έτοιμη να πέσει στο καναβάτσο. Άλλά τι να σας τα εξηγούμε με παραλληλισμούς και δεν σας τα κάνουμε… πενηνταράκια.

Η Εθνική έδειξε δύο εντελώς διαφορετικά πρόσωπα κατά τη διάρκεια των αγώνων της στο Ευρωμπάσκετ. Τόσο διαφορετικά που η διαφορά πόντων +/-, δηλαδή που κέρδιζε ή έχανε από τους αντιπάλους της κατέληξε στο εξωπραγματικό νούμερο των 71 πόντων. Όσο και αν σας φαίνεται απίθανο αυτή ήταν η απόκλιση από ημίχρονο σε ημίχρονο στους πέντε αγώνες της πρώτης φάσης.

Το θέλετε ακόμη πιο αναλυτικά; Στα πρώτα ημίχρονα των πέντε πρώτων αγώνων της η Εθνική έχανε συνολικά με 26 πόντους διαφορά (-26) ενώ στα δεύτερα ημίχρονα κέρδιζε συνολικά με 45 πόντους διαφορά (+45). Και αναρωτιόμαστε, πως γίνεται αυτό;

Στην πρώτη περίοδο, με εξαίρεση τον αγώνα με την Ισλανδία που κερδίζαμε με +16 πόντους διαφορά (26-10) είχαμε τα… μαύρα μας τα χάλια αφού στους άλλους τέσσερις αγώνες βρεθήκαμε να χάνουμε με 37 πόντους. Σχεδόν 10 πόντους ανά αγώνα! Η 2η περίοδος ήταν λιγάκι καλύτερη αφού από το -21 συνολικά βελτιωθήκαμε στο -5 για να κλείσει, συνολικά, το πρώτο ημίχρονο των πέντε αγώνων στο -26!

Και πάμε στο 2ο ημίχρονο και αρχικά στην 3η περίοδο που με εξαίρεση την κάκιστη (14-28) κόντρα στη Σλοβενία ήταν παρασάγγας καλύτερη από τις δύο προηγούμενες. Κερδίσαμε τις 3ες περιόδους στα 4 από τα 5 ματς και τις κλείσαμε συνολικά με +18 στους πόντους. Στη δε 4η περίοδο που ήταν και η καλύτερή μας, η απόδοση εκτοξεύθηκε στο +27 κόντρα στους 5 αντιπάλους κλείνοντας συνολικά το 2ο ημίχρονο στο +45!

News 24/7

24MEDIA NETWORK