Μιλάνο-Ολυμπιακός: Το βλέμμα του Σλούκα στον Έλις τα είπε όλα

Το έργο του Ολυμπιακού αναφορικά με την 8άδα δυσκόλεψε κι άλλο μετά την ήττα από τη Μιλάνο με σκορ 90-79 στο 'Forum'. Βεζένκοφ και Σλούκας προσπάθησαν να πάρουν ένα χαμένο ματς και το βλέμμα του διεθνή γκαρντ στον Έλις στο 5.40'' της 3ης περιόδου, διηγείται την ιστορία της αναμέτρησης.

Ο Κώστας Σλούκας ήταν εξαιρετικός απέναντι στη Μιλάνο, αλλά δεν μπορούσε να αποτρέψει την ήττα του Ολυμπιακού με σκορ 90-79 στο 'Forum' | 26/01/2021 (EUROKINISSI)
Ο Κώστας Σλούκας ήταν εξαιρετικός απέναντι στη Μιλάνο, αλλά δεν μπορούσε να αποτρέψει την ήττα του Ολυμπιακού με σκορ 90-79 στο 'Forum' | 26/01/2021 EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός πήγε στο 'Forum' του Μιλάνο κουβαλώντας την σοκαριστική ήττα στο Κάουνας, ξέροντας πλέον πως 13 στροφές πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου ψάχνει 7-8 νίκες για να μπει στην οκτάδα. Η πρώτη απόπειρα του ωστόσο στέφθηκε με αποτυχία. Η Μιλάνο επικράτησε με σκορ 90-79, σε ένα παιχνίδι που έμοιαζε να καθαρίζει δύο φορές πριν ο Ολυμπιακός κάνει ισάριθμα come back. Υπάρχει ωστόσο ομάδα που γυρνάει το ίδιο παιχνίδι πρώτα από το -18 και μετά από το -10 και το κερδίζει με... 2,5 παίκτες; Μάλλον όχι. Τουλάχιστον στην Ιταλία αυτό ήταν αδύνατον να συμβεί.

Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που ο Πάντερ βελτίωσε τα ρεκόρ καριέρας του, έχοντας 27 πόντους (4/4 δ., 4/8 τρ., 5 ασίστ, μηδέν λάθη σε 33:25) και 33 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Με συμπαραστάτες τους Ντιλέινι (16π., 4ρ., 5ασ. - 25 PIR), Ντατόμε (12π.), Ροντρίγκεθ (14π.) και Λεντέι (6π., 7ρ.). Για τον Ολυμπιακό οι Σλούκας (17π., 4ρ., 7ασ.) και Βεζένκοφ (18π., 10ρ.) τράβηξαν τον... σταυρό του μαρτυρίου, με ουσιαστική βοήθεια μονάχα από τον Τζένκινς (8π., 4ρ., 2ασ., 3κλ.).

Η Μιλάνο είναι η ομάδα με τα λιγότερα λάθη στην Ευρωλίγκα και αυτή που ωθεί τους αντιπάλους της στα περισσότερα. Ο Ολυμπιακός φρόντισε με... ευλάβεια να δικαιώσει αυτή τη στατιστική. Ήξερε τι πρέπει να αποφύγει, δεν είχε τον τρόπο. Σε όλο το πρώτο ημίχρονο οι παίκτες του Μπαρτζώκα πελαγοδρομούσαν, όποιο σχήμα κι αν δοκίμαζε ο Έλληνας τεχνικός.

Το 44-34 του ημιχρόνου ήταν η μικρότερη ζημιά που μπορούσαν να πάθουν οι 'ερυθρόλευκοι' σε αυτό το διάστημα με βάση την εικόνα τους. Κια αυτό χάρη σε ένα σερί 8-0 στο τέλος της 2ης περιόδου και μετά από τεχνική ποινή που δέχτηκε ο Μπαρτζώκας. Ο Ολυμπιακός στο 20' είχε 4 ασίστ για 10 λάθη, τη στιγμή που η Μιλάνο απαντούσε με 8 ασίστ για μόλις 3 λάθη. Το μόνο που κρατούσε τους Πειραιώτες στο ματς ήταν ο έλεγχος των ριμπάουντ (17-11).

Ωστόσο αυτό που κατάφεραν ήταν να συνεχίσουν την αντεπίθεση τους στο 3ο δεκάλεπτο, στο τέλος του οποίου το σκορ ήταν 65-62! Με καταιγίδα τριπόντων (6/10), χάρη στο σταθερό χέρι κυρίως των Σλούκα-Βεζένκοφ και περιορισμό των παιδικών λαθών, ο Ολυμπιακός έβγαλε τη Μιλάνο από τη ζώνη της άνεσης και της πρόσθεσε πίεση. Αυτό που χρειάζονταν οι Πειραιώτες ήταν έναν τρίτο πόλο σε άμυνα και επίθεση για την ολική ανατροπή. Δεν τον βρήκαν. Και η φάση στο 5:40'' της 3ης περιόδου ήταν που τα έλεγε όλα.

Όταν ο Έλις απέτυχε να δώσει σωστά τη μπάλα στον Σλούκα στο... μισό μέτρο, με αποτέλεσμα να χαθεί η επίθεση του Ολυμπιακού. Ο διεθνής γκαρντ κοίταξε με ένα βλέμμα γεμάτο θυμό μα κυρίως απόγνωση τον Έλις, που έμοιαζε σε άλλο γήπεδο από το πρώτο τζάμπολ της αναμέτρησης. Είχε προλάβει να χρεωθεί με δύο ανούσια φάουλ μετά από 4 λεπτά αγώνα, πρόσφερε γκολ-φάουλ στους αντιπάλους του, η μπάλα 'ζωντάνευε' στα χέρια του στα πικ εν' ρολ, πήδηξε ακόμη και σε λάθος χρόνο χάνοντας ένα φαινομενικά εύκολο τζάμπολ από τον Ντατόμε.

Ο Σλούκας ήξερε πως θα έπρεπε να ντυθεί Superman για ένα ακόμη παιχνίδι. Δεν μπορεί να συμβαίνει συνέχεια αυτό. Έμεινε ξανά στο παρκέ για 34 λεπτά. Να σκοράρει, να οργανώνει και να παίζει άμυνα πότε στον Ντιλέινι και πότε στον Πάντερ. Το μόνο που έμενε ήταν να καταπιεί και σπαθιά. Δεν έγινε. Χωρίς το μίνιμουμ της προσφοράς από τους υπόλοιπους παίκτες, πλην Βεζένκοφ και Τζένκινς, ήταν αδύνατο να υπάρξει θριαμβευτικό φινάλε. Πολύ περισσότερο όταν ένας από τους δύο ψηλούς της ομάδας τα είχε εντελώς χαμένα.

Η Μιλάνο κατάφερε να ξεφύγει ξανά με 10 πόντους διαφορά, 3 λεπτά πριν το φινάλε. Με τρίποντο του Βεζένκοφ ο Ολυμπιακός μείωσε και πάλι σε απόσταση βολής (81-79) στο 39'!

Η απάντηση ωστόσο του Ντιλέινι σε 'σκοτωμένη' επίθεση των γηπεδούχων, σήμαινε πως δεν υπάρχει πλέον επιστροφή.

Και πλέον ο Ολυμπιακός ψάχνει αυτές τις 7-8 νίκες σε 12 και όχι 13 ματς ως το φινάλε...

News 24/7

24MEDIA NETWORK