Μιλάνο-Παναθηναϊκός: Βάζει και ο Παπαπέτρου μεγάλα σουτ

Ο Παναθηναϊκός του 36% από το τρίποντο στην τρέχουσα σεζόν και των 8 χαμένων στο πρώτο ημίχρονο, εμφάνισε ένα τρομερό 60% στο δεύτερο (6/10) και ανέτρεψε το -15 της Μιλάνο (40-25), πετυχαίνοντας μια τεράστια νίκη (80-77) στον ιταλικό βορρά.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου πανηγυρίζει τη νίκη του Παναθηναϊκού στο Μιλάνο
Ο Ιωάννης Παπαπέτρου πανηγυρίζει τη νίκη του Παναθηναϊκού στο Μιλάνο EUROKINISSI

Στο Μιλάνο ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε με τη 13η επίδοση της Euroleague πίσω από τη γραμμή των 6μ75. Ή αλλιώς την 6η χειρότερη όλων των άλλων. Πριν από 48 ώρες μάλιστα, την Τρίτη στη Λιόν απέναντι στη Βιλερμπάν του 71%, είχε εμφανίσει ένα απογοητευτικό 26.1% με μόλις 6/23 τρίποντα. Όσα ακριβώς τα εύστοχα που μέτρησαν οι 'πράσινοι' στο δεύτερο μισό της νικηφόρας μάχης απέναντι στην ομάδα του Έτορε Μεσίνα (80-77).

Μια μάχης που φαινόταν να χάνεται όταν στο φινάλε του πρώτου μισού ήταν πίσω με 12 πόντους (42-30), αμέσως μετά το 40-25 του 18'14''. Μέγιστη διαφορά που είχε προκύψει διότι πρώτον, παρά την ξαφνική απουσία του Ροντρίγκεθ, οι 'πράσινοι' δεν ενόχλησαν τον Ντιλέινι (12 πόντοι, 3 ασίστ) ούτε υποχρέωσαν τους γηπεδούχους σε λάθη (μόλις 1 σε 20 λεπτά) και δεύτερον είχαν σπαταλήσει 18 σουτ για όλα κι όλα 12 εύστοχα (9/19 δίποντα, 3/11 τρίποντα). Σε αντιδιαστολή δηλαδή με ό,τι συνέβη μετά την επιστροφή στο παρκέ, όταν τα 12 στα 15 δίποντα και κυρίως τα 6 στα 10 τρίποντα κατέληξαν -με κανόνα και διαβήτη- στο καλάθι της Μιλάνο.

Ένα εξ αυτών, το πρώτο της τέταρτης περιόδου, ανήκε στον Λευτέρη Μποχωρίδη.

Θες η ομάδα του Έτορε Μεσίνα, που είχε διαπιστώσει τις αδυναμίες της ομάδας του στην ανάπαυλα, να υποτίμησε την αντίδραση του Παναθηναϊκού, ο οποίος στη Βαλένθια, στη Βιτόρια και στη Λιόν είχε εγκαταλείψει τη μάχη όταν ξέφυγε η κατάσταση; Θες η βελτίωση της απόδοσης του Σέλβιν Μακ που είχε ένα έξτρα κίνητρο απέναντι στην πρώτη ομάδα του στην Ευρώπη; Θες το χαμηλό σχήμα του κόουτς Βόβορα, με τον καταπληκτικό ως σέντερ Μήτογλου των 7/7 από το ζωγραφιστό και τον Μπέντιλ στο '4' να αιφνιδίασε; Ό,τι κι αν κρατήσει ο καθένας, η πραγματικότητα ήταν πως η επιστροφή του πρωταθλητή Ελλάδας υπήρξε σταδιακή και καθόλα πειστική, αντανακλώμενη στο επιμέρους 2-12 για το 62-62.

Χωρίς φυσικά την ευστοχία πίσω από το τρίποντο, η προσπάθεια θα ήταν αναμφίβολα ημιτελής. Προηγουμένως ο Νέντοβιτς είχε ένα ένα ερ μπολ σουτ που βρήκε μόνο στο ταμπλό, αλλά το επόμενο αναπαύθηκε σαδιστικά στο δίχτυ, προτού ο Παπαπέτρου του (μη αντιπροσωπευτικού) 25.6% στη σεζόν (όταν έχει βγάλει σεζόν με +40%) βρει δεύτερο προσωπικό στο ματς (2/4) και γίνει ο παράγοντας εκείνος που όρισε στο μέγιστο βαθμό το τελικό αποτέλεσμα. Ο αρχηγός του 'τριφυλλιού' είχε βάλει το χέρι του για την τέταρτη επικράτηση στη διοργάνωση. Αφού ο Ντιλέινι (των 2 πόντων και της καμίας ασίστ στο δεύτερο μισό) έχασε ακολούθως το δικό του από την κορυφή. Όπως και ο (πιο συνεπής των γηπεδούχων) Σιλντς όταν, άνευ ισορροπίας, δοκίμασε να ισοφαρίσει σε 79-79, αλλά προς τέρψιν του Παναθηναϊκού και την τέταρτη νίκη του στη διοργάνωση βρήκε σίδερο


News 24/7

24MEDIA NETWORK