Μόνο το Παρίσι θα χωρούσε τον κοσμοπολίτη Ντιό

Ο Γάλλος φόργουορντ, στα 35 κλεισμένα, αφήνει μετά από 14 χρόνια το ΝΒΑ για να γυρίσει όποτε θέλει. Αν το θέλει και τον θέλουν...

Utah Jazz's Boris Diaw (33) shoots as Golden State Warriors' Draymond Green (23) and David West, right, defend during the second half in Game 1 of an NBA basketball second-round playoff series, Tuesday, May 2, 2017, in Oakland, Calif. (AP Photo/Marcio Jose Sanchez)
Utah Jazz's Boris Diaw (33) shoots as Golden State Warriors' Draymond Green (23) and David West, right, defend during the second half in Game 1 of an NBA basketball second-round playoff series, Tuesday, May 2, 2017, in Oakland, Calif. (AP Photo/Marcio Jose Sanchez) AP

Οι βόλτες στη Μονμάρτρη και οι στάσεις για καφέ στα διάσημα στέκια θα είναι καθημερινότητα πλέον για τον Μπορίς Ντιό. Παριζιάνος γαρ και μεγαλωμένος με τον αέρα της γαλλικής πρωτεύουσας, ο 35χρονος φόργουορντ (ήταν βέβαιο πως) δεν θ' αποφάσιζε να γυρίσει πουθενά αλλού μετά από 14 σεζόν στο ΝΒΑ (Χοκς, Σανς, Μπόμκατς Σπερς, Τζαζ), αν επέλεγε ευρωπαϊκή ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του.

Γι' αυτό και του χρόνου θ' αγωνιστεί στην Παρί-Λεβαλουά (τρίτη πέρυσι στο πρωτάθλημα). Με μια προϋπόθεση φυσικά, γιατί είναι ο Ντιό και μπορεί να θέτει όρους: να φύγει για τις ΗΠΑ οποιαδήποτε στιγμή βρεθεί πρόταση που να τον καλύπτει.

Μέχρι να προκύψει πάντως ομάδα που θα τον... έχει ανάγκη, ο Φρεντερίκ Φοτού, άλλοτε συμπαίκτης του στην Ορτέζ θα έχει έναν δεύτερο προπονητή στ' αποδυτήρια. Έναν παίκτη με ειδικό (και όχι μόνο) βάρος στην προσπάθεια κατάκτησης των πρωτείων και διάκρισης στο Eurocup.

AP Photo/Marcio Jose Sanchez

News 24/7

24MEDIA NETWORK