Mονόδρομος

Mονόδρομος
Νίκη και μόνο νίκη είναι το σύνθημα που δίνουν στον Παναθηναϊκό για τον εκτός έδρας αγώνα με την Ουνικάχα Μάλαγα. Οι "πράσινοι" με δύο νίκες στα δύο τελευταία παιχνίδια θα πάρουν την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να περιμένουν και τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων.

Οι Ισπανοί έχουν αποκλειστεί από την διοργάνωση αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα χτυπήσουν το παιχνίδι για να δώσουν στους φίλους τους μια σπουδαία νίκη απέναντι σε μία από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.

Γι αυτό ο "Ζέκο" θέλει από τους παίκτες του να πάρουν τα δύο ροζ φύλλα αγώνων που έχουν μείνει ώστε να μην χρειαστεί στη συνέχεια να βγάλουν ...κομπιουτεράκια.

" Εχουμε την δυνατότητα να βελτιώσουμε την θέση στον όμιλό μας και να προκριθούμε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Για να γίνει αυτό θέλουμε δύο νίκες και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε. Αντιμετωπίζουμε την Μάλαγα, μια ομάδα που είναι πολύ επικίνδυνη αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να την υποτιμήσεις ακόμα και τώρα που έχει αποκλειστεί. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και να εφαρμόσουμε στο γήπεδο όσα έχουμε πει την τελευταία εβδομάδα στις προπονήσεις. Νομίζω ότι είμαστε σε θέση για να πάρουμε τα δύο παιχνίδια και μαζί την πρόκριση στην επόμενη φάση. Οι παίκτες μου έχουν καταλάβει ότι πρέπει να κάνουν μεγάλη προσπάθεια για να πάρουμε τη νίκη στην Ισπανία", είπε χαρακτηριστικά ο προπονητής του Παναθηναϊκού.

Με τη σειρά του, ο αρχηγός της ομάδας, Φραγκίσκος Αλβέρτης τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός βλέπει πολύ σοβαρά τα παιχνίδια που μένουν αφού από αυτά κρίνεται η πρόκριση:

" Ο Παναθηναϊκός ποτέ δεν βλέπει ποια παιχνίδια είναι σημαντικά και ποια όχι. Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό και μία νίκη να πάρουμε να προκριθούμε. Για μένα είναι προτιμότερο όμως να πάρουμε και τα δύο. Τον τελευταίο καιρό είμαστε σε καλή φόρμα και είμαστε έτοιμοι να αποδόσουμε καλό μπάσκετ και σε αυτό το παιχνίδι. Είναι πολύ καλή ομάδα και τους σεβόμαστε όπως σεβόμαστε κάθε αντίπαλο. Μπορούμε να πάρουμε τα δύο παιχνίδια που απομένουν ώστε να βγούμε στην τρίτη θέση του πιο δύσκολου ομίλου της διοργάνωσης. Θα παίξουμε πολύ σοβαρά για να πάρουμε τη νίκη και αν τα καταφέρουμε θα είναι πολύ σημαντικό για εμάς".

Από την άλλη, οι Ισπανοί θέλουν να κλείσουν με νίκη τις υποχρεώσεις τους στην Ευρωλίγκα μέσα στην έδρα τους.

Σκαριόλο:" Θέλουμε να αποχαιρετήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις στην έδρα μας για την Ευρωλίγκα στην οποία σταθήκαμε άτυχοι, απέναντι σε μια ομάδα που παίζει από τα καλύτερα μπάσκετ της Ευρώπης. Ο Παναθηναϊκός είναι η μοναδική ομάδα που μας κέρδισε με μεγάλη διαφορά και έχει γίνει ακόμα δυνατότερη με την επιστροφή του Μπατίστ και τον ερχομό του Μουγιεζίνοβιτς. Είμαι σίγουρος ότι οι παίκτες μου θα κάνουν τα πάντα ώστε να προσφέρουν στους θεατές μας ένα όμορφο παιχνίδι".

Κόρνεγκεϊ:" Aυτή την χρονική στιγμή έχουμε πολλά προβλήματα τραυματισμού αφού ο Βάις, ο Χερμαν και ο Σονκό θα απουσιάσουν. Εμείς θα προσπαθήσουμε όμως να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να ικανοποιήσουμε τους φίλους μας που θα έρθουν στο γήπεδο. Ο Παναθηναϊκός είναι μια σπουδαία ομάδα που μας νίκησε εύκολα στο πρώτο ματς, αλλά από την στιγμή που δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε μπορούμε να παίξουμε άνετα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK