Μπάγερν-Παναθηναϊκός: Τα 6 λεπτά και το 20-0 του τέλειου μπάσκετ

Η βελτιωμένη έκδοση του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, υπό τον Γιώργο Βόβορα, έφερε μια δεύτερη εκτός έδρας νίκη σε διάστημα 48 ωρών. Η Μπάγερν Μονάχου δεν αντιστάθηκε στην ορμή των 'πρασίνων' και παρασύρθηκε ολότελα.

Ο Μπεν Μπέντιλ αγωνίστηκε τα περισσότερα λεπτά που είχε παίξει ως τώρα στη διοργάνωση, όντας απ' αυτούς που συνέβαλαν αμυντικά στη νίκη του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ
Ο Μπεν Μπέντιλ αγωνίστηκε τα περισσότερα λεπτά που είχε παίξει ως τώρα στη διοργάνωση, όντας απ' αυτούς που συνέβαλαν αμυντικά στη νίκη του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ EUROKINISSI SPORTS

Τη στιγμή που ο Γκρεγκ Μονρό σημείωνε τον 15ο πόντο του, με το έκτο εύστοχο δίποντο σε οκτώ προσπάθειες, και η Μπάγερν προσπερνούσε 39-38 το ρολόι στο 'Audi Dome' στο Μόναχο έδειχνε 21:13. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ ναι μεν προηγουμένως είχαν καλύψει μια απόσταση 8-9 πόντων (19-10, 34-28), αλλά -λαχανιασμένοι- δεν είχαν κατορθώσει να περιορίσουν τη δράση του πρώην NBAer και αναγκαστικά έψαχναν τα όποια ερείσματα επιβολής μέσα από την επίθεσή τους. Δεν θα είχαν τύχη στο άλλο μισό του αγώνα, εφόσον ο ρους δεν διαφοροποιούταν, διότι επέτρεπαν στους γηπεδούχους να σκοράρουν άκοπα και αφειδώς.

Υπάρχουν πειστήρια.

Ο 29χρονος σέντερ, ένας τρομερά αποτελεσματικός παίκτης όταν τροφοδοτηθεί σωστά, δεν σκόραρε άλλη φορά στις τρεις επιθέσεις που τέλειωσε ως το φινάλε του ματς (6/11) και ο διακόπτης γύρισε. Η διαφορετική (και πολύ πιο δυναμική) προσέγγιση στην αντιμετώπιση του άλλοτε σέντερ των Πίστονς και συμπαίκτη του Αντετοκούνμπο στους Μπακς, ξεχαρβάλωσε το αντίπαλο σύστημα και αποσυντόνισε το μυαλό των παικτών του Ράντονιτς, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν σ' ένα παιχνίδι λαθών και διαδοχικά χαμένων επιθέσεων. Αυτός ακριβώς ήταν ο στόχος των 'πρασίνων' μεταβάλλοντας την άμυνά τους.

Ο Κόπονεν έγινε ζημιογόνος γιατί πάντα έβρισκε απλωμένα χέρια μπροστά του, ο Λούτσιτς δεν είχε σκοράρει από το '3' πέφτοντας σε τείχη , ο Λο είχε μείνει στον αγώνα με τον Ολυμπιακό και η αφύπνιση του Παπαπέτρου στην επίθεση, με αλάνθαστες επιλογές από το πλάι, συνοδεύτηκε από ένα επιβλητικό 20-0 της ελληνικής ομάδας, η οποία έξι λεπτά μετά το τελευταίο προσπέρασμα των Βαυαρών είχε 'απογειωθεί' στο 58-39! Το απόλυτα ισορροπημένο μπάσκετ του 'τριφυλλιού' απλωνόταν στο παρκέ και αποτυπωνόταν με σαφήνεια στο σκορ. Σ' όλο αυτό το διάστημα οι χαμένες επιθέσεις της Μπάγερν ήταν 10 (0/5 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 2 λάθη), όταν οι 'πράσινοι' εκτελούσαν με 60% εντός πεδιάς (2/5δ, 4/5 τρίποντα - όλα από ασίστ)!

Οι γηπεδούχοι ούτε τον οίστρο της Τρίτης είχαν ούτε τις δυνάμεις και τις λύσεις για να επιστρέψουν ολοκληρωτικά. Η αναμενόμενη απόπειρά τους αποδείχθηκε ημιτελής και διακόπηκε στο -9 του 58-67, διότι ναι μεν ο άλλοτε 'ταύρος' Τσίπσερ σκόραρε παντοιοτρόπως (23 πόντοι με 9/11 εντός πεδιάς), ήταν όμως ένας εναντίον πολλών περισσότερων. Κυρίως παικτών γεμάτων αυτοπεποίθηση που δημιουργούσαν διαρκώς συνεργασίες είτε με σπλιτ άουτ και ελεύθερα σουτ, τελειώνοντας το παιχνίδι με 12 εύστοχα τρίποντα, είτε πάνω από τη στεφάνη, με αποτέλεσμα τις 21 ασίστ για μόλις 5 λάθη! Η αναλογία είναι καθηλωτική.

Η διαχείριση των τελευταίων λεπτών δούλεψε υπέρ του 'τριφυλλιού' και το 87-75 κολακεύει δεδομένα μια Μπάγερν που παραδόθηκε. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ είχε ταξιδέψει στο Μόναχο ως η τρίτη καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης και το επιβεβαίωσε περίτρανα. Ταυτόχρονα όμως η νίκη του κατακτήθηκε γιατί η άμυνά του 'κατέβασε' τη γερμανική ομάδα τρεις πόντους από το μέσο όρο της και κυρίως την έβγαλε από τη βολή της. Από το 37' οι Βαυαροί είχαν, μέσω twitter, αποδεχθεί τη μοίρα τους.

Την ίδια στιγμή ο Ρικ Πιτίνο θαύμαζε τη δουλειά του Γιώργου Βόβορα και των υπολοίπων του σταφ, θαμπωμένος επίσης από την υποστήριξη του κόσμου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK