Μπακς-Λέικερς: Ο Αντετοκούνμπο πρέπει να κερδίζει και τους κάφρους οπαδούς

Στο ντέρμπι μεταξύ Μπακς-Λέικερς, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς νίκησε στα σημεία τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Στο τέλος του ματς, video όπου ελληνικής καταγωγής οπαδός βρίζει τους Θανάση και Γιάννη, μας προκαλεί μόνο ντροπή.

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς επιχειρεί να κλέψει την μπάλα από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, σε ένα ντέρμπι-διαφήμιση για το NBA, μεταξύ Lakers-Bucks
Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς επιχειρεί να κλέψει την μπάλα από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, σε ένα ντέρμπι-διαφήμιση για το NBA, μεταξύ Lakers-Bucks AP PHOTO/MARK J. TERRILL

Οι Μιλγουόκι Μπακς δεν κατάφεραν να κερδίσουν τους Λος Άντζελες Λέικερς. Η ομάδα του LA πήρε το ματς με 113-103, έχοντας τους ΛεΜπρόν Τζέιμς-Άντονι Ντέιβις σε απίστευτη βραδιά, καθώς μαζί σημείωσαν 67 πόντους, έχοντας ως συμπαραστάτες και τους Άλεξ Καρούσο (8), Κάιλ Κούζμα (11), Τζαβάλ ΜακΓκί (5 πόντοι, 11 ριμπάουντ) με πολλές βοήθειες στην άμυνα και στο σκοράρισμα. Από την άλλη, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σημείωσε 32 πόντους, πήρε 12 ριμπάουντ και μοίρασε 6 ασίστ, παίρνοντας βοήθειες στο σκοράρισμα από τους Ντόντε ΝτιΒιντσέντζο (17), Μπρουκ Λόπεζ (13), ενώ ο Κρις Μίντλετον κινήθηκε σε ρηχά νερά, με μόλις 12 πόντους (5/19 σουτ). Το παιχνίδι ήταν μια αποθέωση των 1 Vs 1 αναμετρήσεων, με τον Αντετοκούνμπο και τον Τζέιμς να φτύνουν 'αίμα' σε κάθε διεκδίκηση, σε κάθε σουτ και κάθε μπάσιμο να μοιάζει με 'συμβόλαιο θανάτου' σε ταινία πολεμικών τεχνών.

Ας δούμε ξανά τις μονομαχίες του Αντετοκούνμπο, με ολόκληρη την ομάδα των Λέικερς να προσπαθεί να τον 'πνίξει' στην άμυνα μέχρι εξάντλησης:

Και έπειτα από αυτό το video, που ίσως στους παλαιότερους και πιο έμπειρους θεατές του NBA, να θύμισε αμυδρά τις μάχες του Μάτζικ Τζόνσον με τον Μάικλ Τζόρνταν (ιεροσυλία να μπούμε σε πιο άμεσες συγκρίσεις), ας δούμε και το video όπου Έλληνας οπαδός επιτίθεται φραστικά στον Θανάση και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο μετά τη λήξη της αναμέτρησης:

Οπαδός -μάλλον των Λέικερς- πλησιάζει τους δύο Έλληνες διεθνείς, ενώ εκείνοι κατευθύνονται προς το πούλμαν και τους βρίζει, με κάμερες ανοικτές. Ο Θανάσης τον πλησιάζει και του ζητάει τον λόγο, κοντά του και ο Γιάννης. Ο οπαδός μασάει τα λόγια του, παραλύει από φόβο, εξαφανίζεται. Ο Θανάσης του φωνάζει "ντρέπομαι για τα παιδιά σου" και μαζί με τον Γιάννη κατευθύνονται στο πούλμαν της ομάδας. Το περιστατικό λήγει κάπου εκεί.

Μέχρι την στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο (περίπου 90 λεπτά μετά τη λήξη του αγώνα), το επίμαχο video έχει 70.000 προβολές στο twitter και είναι μόνο θέμα χρόνου να ξεπεράσει τις 100-200.000, με κάποιο upload και στο YouTube. Δεν χρειάζεται να αναλύσουμε περαιτέρω την πράξη ενός κάφρου, που θεώρησε εξυπνάδα να βρίσει τα αδέλφια Αντετοκούνμπο στα ελληνικά. Μόνο νοιώθουμε μια ετεροντροπή για τις στιγμές που θα συζητιέται στα αμερικάνικα media πως ένας μπασκετμπολίστας που ήρθε στις ΗΠΑ από την Ελλάδα κι έγινε σταρ, αποδοκιμάζεται από Έλληνα. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο καλείται από εδώ και στο εξής να κερδίζει και τους κάφρους.

News 24/7

24MEDIA NETWORK