Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός: 20 λεπτά ντέρμπι, 20 λεπτά απών

Για δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι ο Ολυμπιακός είχε θετική παρουσία για τα πρώτα 20 λεπτά αλλά στη συνέχεια δεν είχε κανέναν τρόπο να μείνει στην διεκδίκηση της νίκης. Οι 'ερυθρόλευκοι' ηττήθηκαν με σκορ 90-80 από την Μπαρτσελόνα και έπεσαν στο 6-10.

Πρίντεζης και Κόνιαρης επιχειρούν να σταματήσουν τον Χίγκινς, στην ήττα του Ολυμπιακού με σκορ 90-80 στο 'Palau Blaugrana' από την Μπαρτσελόνα, για την 16η αγωνιστική της Euroleague (ΦΩΤΟΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
Πρίντεζης και Κόνιαρης επιχειρούν να σταματήσουν τον Χίγκινς, στην ήττα του Ολυμπιακού με σκορ 90-80 στο 'Palau Blaugrana' από την Μπαρτσελόνα, για την 16η αγωνιστική της Euroleague. EUROKINISSI SPORTS

Για ένα ημίχρονο άντεξε ο Ολυμπιακός στο 'Palau Blaugrana', όπου γνώρισε την ήττα με σκορ 90-80 από την Μπαρτσελόνα για την 16η αγωνιστική της Euroleague. Οι 'ερυθρόλευκοι' είχαν πολύ καλή παρουσία στα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα, όταν και βρέθηκαν μόλις στο -1 από τους γηπεδούχους. Όπως και στο Βελιγράδι στην ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα, έτσι και στη Βαρκελώνη, ο Ολυμπιακός ήταν απογοητευτικός στην 3η περίοδο και δεν μπόρεσε ποτέ να ξαναβρεί τον δρόμο του στο ματς.

Με τους Κόνιαρη, Σπανούλη, Πολ, Πρίντεζη και Ριντ ξεκίνησε ο Ολυμπιακός στην πεντάδα του, έχοντας να αντιμετωπίσει την σοβαρή απώλεια του Μιλουτίνοβ, που δεν ταξίδεψε στην Βαρκελώνη εξαιτίας ενός προβλήματος τραυματισμού που αντιμετωπίζει. Νευρικό και με κακές επιλογές στην επίθεση ήταν το ξεκίνημα της αναμέτρησης για τις δύο ομάδες. Ο Πρίντεζης έκανε σεφτέ στο σκορ μετά από δύο λεπτά δράσης στο 'Palau Blaugrana', o Χίγκινς με πέντε σερί πόντους έδωσε προβάδισμα στην Μπαρτσελόνα. O Ολυμπιακός ζοριζόταν επιθετικά, δεν είχε δημιουργία και αδυνατούσε να βρει πρόσβαση στο αντίπαλο καλάθι. Οι γηπεδούχοι με την σειρά τους δεν είχαν συνέπεια στο μπροστά μέρος του παρκέ, έτσι στο 6' το σκορ ήταν αρκετά χαμηλά όπως μαρτυρά το 9-4. Κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο Μίροτιτς, που με συνεχόμενες εύστοχες προσπάθειες ανέβασε την διαφορά σε διψήφια επίπεδα (16-6), αναγκάζοντας τον Κεμζούρα σε εσπευσμένο τάιμ άουτ. Με τους 'ερυθρόλευκους' να παίρνουν πόντους σταθερά μόνο από τον Πρίντεζη και τον Μίροτιτς να μοιάζει εκτός ελέγχου με 9 πόντους και 7 ριμπάουντ, το δεκάλεπτο έκλεισε στο 20-12.

Με τον Τσέρι να δίνει λύσεις άμεσα ή έμμεσα, ο Ολυμπιακός μπήκε στην δεύτερη περίοδο με ένα γρήγορο 4-0 που έφερε άμεσα τάιμ άουτ για τον Πέσιτς. Την στιγμή που οι 'ερυθρόλευκοι' έκαναν καλή δουλειά στην άμυνα, τα αβίαστα λάθη στην επίθεση δεν τους επέτρεπαν να χτίσουν μομέντουμ. Στο τρίποντο του Παπανικολάου απάντησε άμεσα ο Ντιλέινι για το 25-19 στο 13'. Με τον Βεζένκοβ να δίνει λύσεις στην επίθεση και τον Μπόλντουϊν να σφίγγει την περιφερειακή άμυνα, ο Ολυμπιακός προσπέρασε με 27-28, 4'.52'' πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Ένα εκπληκτικό κάρφωμα του Παπανικολάου έφερε τους Πειραιώτες στο +3 (29-32) για πρώτη φορά μετά από 16 λεπτά στο ματς, στέλνοντας τους 'μπλαουγκράνα' στον πάγκο για το δεύτερο τάιμ άουτ του δυσαρεστημένου Πέσιτς. Ο Ολυμπιακός με δυνατή άμυνα και την αυτοθυσία των κοντών στις αλλαγές κρατούσε με νύχια και με δόντια το προβάδισμα, μέχρι που ο Κούριτς με τρίποντο και φάουλ ευστόχησε και στη βολή για το 38-38, 44.6'' πριν το ημίχρονο. Με 1/2 βολές του Μπόλντουϊν γράφτηκε το 40-39 μετά την ολοκλήρωση και του δεύτερου δεκαλέπτου. Η Μπαρτσελόνα είχε 22 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 10 λάθη, ο Ολυμπιακός 15 ριμπάουντ, 9 ασίστ και 7 λάθη.

Με συνεργασίες του Σπανούλη με τον Ριντ ξεκίνησε το τρίτο δεκάλεπτο για τον Ολυμπιακό, αλλά τα αβίαστα λάθη έκαναν ξανά την εμφάνιση τους, με τους 'ερυθρόλευκους' να μετρούν 4 τέτοια σε 3 λεπτά. Δίνοντας το δικαίωμα στην Μπαρτσελόνα να ξεφύγει με +6 (49-43) μετά από τρίποντο του Κούριτς στο 24'. Η Μπαρτσελόνα πήγε σε διψήφια διαφορά (54-43) στα μισά της περιόδου, που έμοιαζε πολύ με την πρώτη. Σε εκείνο το σημείο ο Πέσιτς εξερράγη για ασήμαντη αφορμή, δέχθηκε δύο τεχνικές ποινές και αποβλήθηκε, φεύγοντας για τα αποδυτήρια μέσα σε αποθέωση από το κοινό στο 'Palau Blaugrana'. Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την κατάσταση, αφού τα 8 λάθη (!) σε μια περίοδο είναι απαγορευτικό νούμερο για να επιχειρήσει κάτι τέτοιο. Το δεκάλεπτο έκλεισε με το επιμέρους 29-19 της Μπαρτσελόνα, για το 69-58 στο 30'.

Η ζημιά είχε γίνει και για τους 'ερυθρόλευκους' δεν υπήρχε γυρισμός. Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ο Ολυμπιακός είχε θετική παρουσία στα πρώτα 20 λεπτά και στη συνέχεια δεν βρήκε λύσεις για να μείνει στην διεκδίκηση της νίκης. Ρούμπιτ (10π., 5ρ., 2ασ.), Ριντ (15π., 4ρ.), Παπανικολάου (14π., 5ρ.) και Βεζένκοβ (14π., 4ρ., 3ασ.) πάλεψαν για την ομάδα του Κεμζούρα, που πήρε λίγα πράγματα από την περιφερειακή της γραμμή. Απόντος του Μιλουτίνοβ, ο Μίροτιτς έκανε ό,τι ήθελε στην ρακέτα τελειώνοντας το παιχνίδι με 21 πόντους και 15 ριμπάουντ. Κούριτς (18π.) και Χάνγκα (14π., 4ρ., 3ασ., 3κλ.) επέβαλλαν το παιχνίδι τους στην περιφέρεια. Η Μπαρτσελόνα ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με τις Ρεάλ και Έφες με ρεκόρ 13-3, ενώ ο Ολυμπιακός έμεινε στην 12η θέση με 6-10.

News 24/7

24MEDIA NETWORK