Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός: Το μολών λαβέ είχε... εφιάλτη τον Καλάθη

Σε παιχνίδι που ο πρώην αρχηγός του Νικ Καλάθης πέτυχε 4 τρίποντα ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 97-89 από την Μπαρτσελόνα παρά το γεγονός πως ο Λεωνίδας Κασελάκης είχε στείλει το ματς στην παράταση.

Ο Παναθηναϊκός πάλεψε στη Βαρκελώνη, αλλά δεν άντεξε στην παράταση και ηττήθηκε
Ο Παναθηναϊκός πάλεψε στη Βαρκελώνη, αλλά δεν άντεξε στην παράταση και ηττήθηκε EUROKINISSI SPORTS

Εκ των προτέχων η μάχη που είχε να δώσει ο Παναθηναϊκός στην έδρα της Μπαρτσελόνα ήταν τρομερά άνιση. Με τσαλακωμένη ψυχολογία (ήττα από Ολυμπιακό). Με αρνητική παράδοση (0/9 από το 2013). Μ' έναν και μόνο ημι-οργανωτή (Σάικς) που χτύπησε μάλιστα (κάκωση) και δεν έπαιξε στο β' μισό. Με μια απαραίτητη μονάδα του (Παπαπέτρου) να τίθεται εκτός με φάουλ στο 34'50''. Έχοντας αντίπαλο ένα σύνολο με 2-3 πρωτοκλασάτες λύσεις σε κάθε θέση, λείπει ή όχι ο Μίροτιτς.

Καταχρηστικά η μάχη του 'τριφυλλιού' έμοιαζε μ' εκείνη των Θερμοπυλών που οι 300 Σπαρτιάτες (συν τους Θεσπιείς) στάθηκαν ανδρεία απέναντι στις υπεράριθμες περσινές δυνάμεις του Ξέρξη. Είχαν εκείνοι Λεωνίδα, είχε και ο Παναθηναϊκός. Μιας άλλης, σύγχρονης εποχής. Τον Κασελάκη. Αθηναίος αυτός. Να σουτάρει τις τρεις από τις πιο απαιτητικές βολές της καριέρας του. Και να πρέπει να τις βάλει όλες. Μπήκαν η μία μετά την άλλη για το 75-75 που έστειλε το παιχνίδι στην παράταση. Το δικό του εναλλακτικό 'μολών λαβέ' απέναντι στον στρατάρχη των αντιπάλων Σαρούνας Γιασικεβίτσιους που διάλεξε να μην δώσει φάουλ στην τελευταία επίθεση των 'πρασίνων', αλλά να ρισκάρει αυτό που εν τέλει έπαθε τιμωρητικά από την κακή αντίδραση του Σέρτζι Μαρτίνες και το φάουλ στο σουτ.

Κόντρα σε κάθε αντιξοότητα Παναθηναϊκός είχε αντέξει. Παίζοντας καλύτερα στην επίθεση παρά στην άμυνα, όπου πάντως η ζώνη έκανε δουλειά. Τρέχοντας όποτε υπήρχε κενός χώρος κι παίρνοντας πολλά από τον Μάρκους Φόστερ. Ο Αμερικανός ξέρει πια τι πρέπει να κάνει.

Για να τρωθεί η αντίστασή του εμφανίστηκε ένας... Εφιάλτης. Ολόδικός του άνθρωπος που το καλοκαίρι 'αλλαξοπίστησε' ύστερα από 8 ευρωσεζόν στο ίδιο μετερίζι. Άλλαξε πόλη και φανέλα και την πρώτη φορά που συνάντησε ως αντίπαλος φίλους και γνωστούς άφησε πίσω το παρελθόν του. Οι 14 πόντοι του Νικ Καλάθη (συνδυαστικά με 6 ασίστ, 6 ριμπάουντ και το κλέψιμο στον Παπαγιάννη 17’’ πριν από τη λήξη της κανονικής περίοδου) ήρθαν χωρίς καν να σταθεί στις βολές. Είχαν μέσα τους μόλις ένα εύστοχο δίποντο - το πρώτο του στο ματς, αφού έχασε τα επόμενα δύο. Για τους υπόλοιπους ευστόχησε μόνο σε τρίποντα. Τα 4 ήταν η δεύτερη ανώτερη επίδοσή του σε ματς της Euroleague. Εννέα τού έδωσε, όλα ελεύθερα, η άμυνα του 'τριφυλλιού', που κατ' επιλογή τον έπαιζε από απόσταση. Αλλά κι αυτός την τιμώρησε στο 50%, παραπάνω από σπάνιο, έως ότου κάνει ένα ερ μπολ.

Όπως επίσης ο Άνταμ Χάνγκα στην παράταση. Με τα μόνα δύο εύστοχά του σ' αυτό το διάστημα. Από τον Κούριτς των 4/6 πίσω από τη γραμμή λογικό να εκτεθεί κάθε αβλεψία. Όχι όμως με τέτοια συνέπεια από τον Νικ ή τον Ούγγρο. Οι δυο τους πέτυχαν μαζί ένα λιγότερο από τα μισά τρίποντα (13/31) των 'μπλαουγκράνα'. Που διέθεταν, ακόμη, τον Μπράντον Ντέιβις να χάνει ένα μόνο δίποντο από κάτω (7/8) και... καμία βολή. Ούτε ο Όγκαστ (που βγήκε άρον-άρον μετά το πρώτο δίλεπτο) ούτε ο Παπαγιάννης (που έμενε σταθερά πίσω) μπόρεσαν να του κόψουν λίγους έστω πόντους από τους 20 που σκόραρε στο σύνολο. Μόνος ο Μήτογλου πάλευε στη ρακέτα μέχρι τελευταίας ρανίδος, αλλά δεν ήταν αρκετός όσα κι αν έβαζαν απ' έξω ο Νέντοβιτς ή ο Σαντ-Ρος. Ηρωικά μεν, έπεσε δε ο Παναθηναϊκός.


News 24/7

24MEDIA NETWORK