Μπάσκετ και ποδόσφαιρο χέρι-χέρι

Ο θρίαμβος επί της Πάτρας με 25 πόντους διαφορά αποτέλεσε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα για την Ολύμπια. Ο προπονητής Βαγγέλης Αλεξανδρής μιλάει στο Contra.gr με περηφάνια για την ομάδα του.

Μπάσκετ και ποδόσφαιρο χέρι-χέρι

Ο θρίαμβος επί της Πάτρας με 25 πόντους διαφορά αποτέλεσε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα για την Ολύμπια. Ο προπονητής Βαγγέλης Αλεξανδρής μιλάει στο Contra.gr με περηφάνια για την ομάδα του.


Δεν έχετε το μεγάλο σταρ στην ομάδα, αλλά η Ολύμπια δείχνει να ρολάρει καλά από την 1η κιόλας αγωνιστική. Που οφείλεται αυτό;

"Οφείλεται στην πολύ καλή δουλειά που κάναμε το καλοκαίρι, στο ότι κλείσαμε νωρίς σχετικά το ρόστερ μας και είχαμε πολύ χρόνο για προπονήσεις με όλους τους παίκτες. Πριν διαλέξουμε παίκτες προσέξαμε πολύ το αθλητικό προφίλ τους. Και παρά το γεγονός ότι δεν είχαμε πολλά χρήματα στη διάθεσή μας, κάναμε καλές επιλογές. "

Μπορούμε στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο να μιλήσουμε για στόχους;

Tη Δευτέρα μπήκε στο γήπεδο και γυμνάστηκε κανονικά ο Ιβάν Βουκαντίνοφ, γεγονός που σημαίνει ότι θα τεθεί στην διάθεση του Βαγγέλη Αλεξανδρή για τον αγώνα του προσεχούς Σαββάτου στο κλειστό του Αγίου Θωμα με το Μαρούσι.

"Oχι. Επιθυμία μας είναι να κοιτάζουμε κάθε ματς ξεχωριστά και στο τέλος να κάνουμε ταμείο. Θα δούμε και πως θα πάνε οι υπόλοιπες ομάδες τις αμέσως επόμενες αγωνιστικές. Οι περισσότεροι σύλλογοι είναι υπο δημιουργία ακόμα. Αλλάζουν παίκτες και ακόμα δεν έχουν κατασταλάξει αγωνιστικά. Εμείς δεν πήγαμε σε αυτήν την λογική γιατί εμένα προσωπικά δεν μου αρέσει. Αυτό που μας αρέσει είναι να βλέπουμε το μπάσκετ σαν γιορτή. Αν ήσασταν χθες στο γήπεδο θα βλέπατε ότι η ατμόσφαιρα ήταν καταπληκτική. Με παιδιά, με οικογένειες, ακόμα και τα παιδιά της Πάτρας την απόλαυσαν. Ακόμα και οι διαιτητές. Χαρήκαμε όλοι για αυτό."

Είναι πλεονέκτημα ή μειονέκτημα για την ομάδα σας ότι υπάρχει και άλλη ομάδας της πόλης στην Α1.

"Σίγουρα η υποστήριξη μοιράζεται ανάμεσα στις δύο ομάδες. Δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Υπάρχουν βέβαια άνθρωποι που παρακολουθούν και τις δύο ομάδες. Το θετικό είναι ότι κάθε εβδομάδα θα διεξάγεται ένας αγώνας της Α1 στη Λάρισα. Γενικά στην πόλη παρατηρείται ένας αθλητικός οργασμός. Υπάρχει η ΑΕΛ στο ποδόσφαιρο και άλλες ομάδες σε μικρότερες ομάδες και στα δύο αθλήματα. "

Περιμένατε το +25 με την Πάτρα. Πως προέκυψε αλήθεια αυτό;

" Xωρίς να θέλω να χρυσώσω το χάπι της νίκης μας ο Απόλλωνας είναι πολύ καλή ομάδα. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι για 32 λεπτά. Πετύχαμε όμως κάποια διαδοχικά καλάθια και ο Απόλλωνας έβγαλε στο παρκέ του το κακό του πρόσωπο. Ετσι φτάσαμε και στο +25. Αφού ήρθε και η διαφορά ακόμα καλύτερα. "

Φαντάζομαι ότι από τις επιλογές των ξένων είστε ευχαριστημένος.

"Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Ο Λάρι Στιούαρτ είναι πολύ καλός παίκτης αν και δεν δουλέψαμε όπως θα θέλαμε μαζί του λόγω του τραυματισμού. Είχαμε και την ατυχία με τον Βουγκαντίνοφ αλλά από αύριο θα είναι και πάλι μαζί μας. Σε 3 εβδομάδες πιστεύω ότι θα είμαστε θέση να παίξουμε καλύτερο μπάσκετ."

News 24/7

24MEDIA NETWORK