Μπασκόνια-Ολυμπιακός: Ηττήθηκε στον αέρα, έχασε στο παρκέ

Οι αγωνιστικές παθογένειες που αντιμετωπίζει συνόδευσαν τον Ολυμπιακό σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης με την Μπασκόνια στην 'Fernando Buesa Arena' και οι 'ερυθρόλευκοι' αφού ηττήθηκαν κατά κράτος στα ριμπάουντ (51-31), έχασαν και το ματς με 82-66.

Ο Γιώργος Πρίντεζης απογοητευμένος από την ήττα του Ολυμπιακού στην έδρα της Μπασκόνια με σκορ 82-66 για την 4η αγ. της Euroleague (25/10/2019)
Ο Γιώργος Πρίντεζης απογοητευμένος από την ήττα του Ολυμπιακού στην έδρα της Μπασκόνια με σκορ 82-66 για την 4η αγ. της Euroleague (25/10/2019) EUROKINISSI SPORTS

Ο προπονητής και ειδήμων των advanced statistics, Χρήστος Μαρμαρινός, σχολιάζει στο Contra.gr την εξέλιξη της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την Μπασκόνια στην Ισπανία, για την 4η αγωνιστική της Euroleague, όπου οι 'ερυθρόλευκοι' ηττήθηκαν με σκορ 82-66.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι πηγαίνοντας τη μπάλα μέσα, με ποστ ή side pick 'n' roll με τον Πρίντεζη, συνέχισε με τον Μιλουτίνοβ και βρήκε και σκορ από τους Τσέρι και Σπανούλη με ντράιβ. Είχε κακή άμυνα στο ένας εναντίον ενός, αλλά τουλάχιστον έβρισκε καλές βοήθειες από τον ψηλό. Το πρώτο σουτ εκτός ρακέτας ήταν στο 5' με τον Πολ, παρ' όλα αυτά ο Ολυμπιακός συνέχισε να παρουσιάζει κακή τρανζίσιον άμυνα και τραγικό αμυντικό ριμπάουντ. Ευτύχησε να βρει ατομικά τρίποντα όπως αυτό του Πολ (3/4 τρ. στο πρώτο μέρος) στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (23-21), που έσωσε μια μέτρια επίθεση.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα του Κεμζούρα εφάρμοσε άμυνα με παγίδα στον Σενγκέλια, κακώς δεν την συνέχισε, αφού η άμυνα στο ένας εναντίον ενός παρέμενε κακή και η εικόνα εξακολούθησε να είναι αποκαρδιωτική στα ριμπάουντ. Ο Φαλ έκανε πολύ μεγάλη ζημιά είτε σε αυτόν τον τομέα (8π., 9ρ. στο ημίχρονο), είτε στο σκριν. Την διαφορά την πήραν οι γηπεδούχοι γιατί ήταν πολύ συγκεντρωμένοι στην άμυνα πάνω στη μπάλα, τη στιγμή που ο Ολυμπιακός δεν είχε καθόλου απειλή απ' έξω. Όταν αυτό άλλαξε με 3 συνεχόμενα τρίποντα, η εικόνα διαφοροποιήθηκε και η διαφορά έκλεισε, καθώς το 38-27, έγινε γρήγορα 38-36.

Ωστόσο το σερί αυτό ήταν και συμπτωματικό, αφού δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς τα μεγάλα σουτ. Για ένα ακόμη ματς έκλεισε άσχημα ένα δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός, είναι απαράδεκτο να ολοκληρώνεται έτσι το ημίχρονο από τη στιγμή που έκανε μεγάλη προσπάθεια να επιστρέψει. Ο Βεζένκοβ έπρεπε να βάλει περισσότερη ενέργεια στο σκριν του Φολ, ή να γίνει αλλαγή στο μαρκάρισμα με τον Μιλουτίνοβ για να μην σουτάρει το τρίποντο μόνος του ο Σενγκέλια. Με την διαφορά στα ριμπάουντ στο +13 για την Μπασκόνια (26-13), το -5 του ημιχρόνου (41-36) θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερο εις βάρος των 'ερυθρόλευκων'.

O Oλυμπιακός ξεκίνησε και το τρίτο δεκάλεπτο πασάροντας μέσα στη ρακέτα. Δημιούργησε καλά σουτ αλλά δεν βρήκαν στόχο. Η Μπασκόνια έκανε επίθεση με pick 'n' roll κυρίως πάνω στην μπάλα, στον Τσέρι ή τον Σπανούλη. Αλλά δεν είχε σποτ απ παιχνίδι που ευνοούσε τον Ολυμπιακό. Εκτέθηκαν με τον Ρούμπιτ στο '4' οι 'ερυθρόλευκοι', που δεν μπορούσε να παίξει άμυνα τον Σενγκέλια, ο οποίος τον κέρδιζε κατά κράτος. Ο Ολυμπιακός μπορούσε να κάνει καλύτερη χρήση των φάουλ, δύο φορές έδωσε γκολ - φάουλ ενώ θα μπορούσε να έχει σταματήσει τη φάση νωρίτερα, παίζοντας πιο συγκεντρωμένα.

Το τελευταίο δεκάλεπτο εξέθεσε όλες τις παθογένειες του Ολυμπιακού. Ριμπάουντ, κακή τρανζίσιον άμυνα, ακόμη χειρότερη pick 'n' roll άμυνα. Στα μέσα του δεκαλέπτου εκμεταλλεύτηκε την χαλάρωση της Μπασκόνια και με κάποιες καλές επιθέσεις έδειξε να πλησιάζει. Αλλά τα προβλήματα που είχε σε όλο το παιχνίδι δεν τον άφησαν να διεκδικήσει τίποτα καλύτερο. Είχε κακές επιλογές στα προσωπικά μαρκαρίσματα, όπως στους Χένρι και Σενγκέλια, τον οποίο έπρεπε να παίξει με βοήθειες, αφού κανείς προσωπικός αντίπαλος δεν κατάφερε να περιορίσει. Δίκαιη επικράτηση της Μπασκόνια (82-66). Την ιστορία του αγώνα λένε σε μεγάλο βαθμό τα ριμπάουντ, που ήταν 51-31 για τους γηπεδούχους.

News 24/7

24MEDIA NETWORK