Μπερτομέου: "Ναι στα final four, όχι στην κλειστή Λίγκα"

Mερικές από τις απόψεις του που αφορούν το παρόν και το μέλλον της Ευρωλίγκας εξέφρασε στους ρεπόρτερ ο Ζόρντι Μπερτομέου το Σάββατο στο Μιλάνο.

Μπερτομέου: "Ναι στα final four, όχι στην κλειστή Λίγκα"

Μεταξύ άλλων τόνισε: "Ήμουν ο πρώτος υπέρμαχος των πλέι-οφ, που εφαρμόστηκαν άλλωστε στους τελικούς της πρώτης μας χρονιάς το 2000. Ωστόσο, ήταν ένα λάθος μου. Οι τελικοί αφορούν μόνο δυο ομάδες και είναι συνηθισμένο για τις εθνικές λίγκες. Και το ΝΒΑ, άλλωστε, είναι λίγκα μιας χώρας.

Το φάιναλ-φορ, όμως, είναι μια διεθνής διοργάνωση με μεγάλη απήχηση σε φιλάθλους, τηλεόραση, σπόνσορες κλπ. Είμαι σε θέση να σας αποκαλύψω ότι από τις αιτήσεις που έχουμε μπορούμε να καλύψουμε τα φάιναλ-φορ μέχρι το 2022 και μάλιστα σε πόλεις-μεγάλες αγορές.

Mετά από 14 χρόνια με αρκετές αλλαγές, ο βασικός σχεδιασμός είχε ως στόχο την σταθερότητα και την αντιπροσώπευση όσο των δυνατόν περισσότερων χωρών, αλλά και την αύξηση των αγώνων, φτάνουμε στο τελικό μας μοντέλο. Ο στόχος μας είναι η ευρωπαϊκή λίγκα. Όχι μια κλειστή λίγκα, για την οποία είμαστε πάντοτε αντίθετοι. Αυτό που ονειρευόμαστε είναι η μπασκετική πυραμίδα, όπου στην κορυφή θα βρίσκεται η Euroleague".

Πηγή: euroleague.sport24.gr

News 24/7

24MEDIA NETWORK