Μπλέιζερς-Γουόριορς: Ο Γκριν είναι εδώ, ο Ντουράντ δεν λείπει σε κανέναν

Ενώ οι φήμες για αποχώρηση του Κέβιν Ντουράντ με προορισμό τη Νέα Υόρκη φουντώνουν, ο Ντρέιμοντ Γκριν με τη χθεσινή του εμφάνιση φώναξε "είμαι εδώ" με ένα εντυπωσιακό triple-double.

Μπλέιζερς-Γουόριορς: Ο Γκριν είναι εδώ, ο Ντουράντ δεν λείπει σε κανέναν

Το Γκόλντεν Στέιτ δεν είχε εύκολη αποστολή σε αυτό το Game 3 με τους Μπλέιζερς του Πόρτλαντ. Το δίδυμο ΜακΚόλουμ-Λίλαρντ χτυπούσε μέσα και έξω από το ζωγραφιστό (42 πόντοι συνολικά) ενώ ο Μάγιερς Λέοναρντ, ο Έβαν Τέρνερ, ο Αλ-Φαρουκ Αμινού και ο Ενές Καντέρ χρησιμοποιήθηκαν ως πολιορκητικές μηχανές για να φθαρεί η φρόντ λάιν των Γουόριορς, στοχεύοντας στο να στερέψουν γρήγορα τα αποθέματα ενέργειας της ομάδας του Όκλαντ και να έρθει το πολυπόθητο 1-2. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ.

Η ομάδα του Τέρι Στοτς ξεκίνησε επιβλητικά το παιχνίδι, με ενθουσιασμό και γρήγορες εναλλαγές της μπάλας στην επίθεση, μοιάζοντας με ένα πιο 'φρέσκο' και ευέλικτο μοντέλο των αντιπάλων τους. Το 15-5 στο 5' και το 60-42 στο 22' ήταν σημάδια μιας 'refuse to lose' εξέλιξης που είχε αρχίσει να αχνοφαίνεται στο παρκέ υπέρ της ομάδας του Πόρτλαντ.

Όμως το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα έδειξε πώς η ομάδα του Τέρι Στοτς δεν πίστευε πως αυτή η διαφορά υπέρ της μπορούσε να γίνει η μαγιά μιας νίκης και κάπου εκεί ξεκίνησε η κατάρρευση. Οι Μπλέιζερς έχασαν 13 από τις 33 ελεύθερες βολές που σούταραν και είδαν τα ποσοστά τους στο σουτ εντός παιδιάς να πέφτουν στο 2ο ημίχρονο στο 40%. Ο χορός του Ζαλόγγου είχε ξεκινήσει.

Από την άλλη, η ομάδα του Στιβ Κερ, είχε τους 'στρατηγούς' της παρόντες: Ο Στεφ Κάρι πέτυχε 36 πόντους και ο Κλέι Τόμπσον πρόσθεσε άλλους 19. Η πίστη και η προσήλωση στο ομαδικό παιχνίδι σε άμυνα και επίθεση μεταφράστηκε σε 27 ασίστ και οκτώ ριμπάουντ περισσότερα από τους Μπλέιζερς. Ο Ιγκουοντάλα , ο Γιερέμπκο, ο Μπόγκουτ και ο Λίβινγκστον κλήθηκαν να αποδείξουν ότι η 'συμμορία του πάγκου' των Γκόλντεν Στέιτ παραμένει η πιο ζόρικη στο σύγχρονο NBA, ενώ last but not least, υπήρχε και η περίπτωση που ακούει στο όνομα Ντρέιμοντ Γκριν.

Ο Γκριν δεν είναι το καλύτερο παιδί των παρκέ, δεν έχει και την καλύτερη σχέση με τον προπονητή του, δεν είναι αυτό που λέμε "να τον καλέσεις σπίτι να γνωρίσει την κόρη σου". Όμως στο χθεσινό Game 3, έπαιξε αφιονισμένος, σαν να ήθελε να στείλει ένα μήνυμα τόσο στην ομάδα του όσο και σε κάθε διεκδικητή του φετινού δακτυλιδιού του πρωταθλητή.

Ο Γκριν τέλειωσε το ματς με 20 πόντους, 13 ριμπάουντ, 12 ασίστ, 4 κλεψίματα. Έπαιξε ξύλο στη ρακέτα με αντιπάλους πιο ογκώδεις από εκείνον, σούταρε από κάθε πιθανή και απίθανη απόσταση, πάλεψε στα σκριν για να απελευθερώσει διαδρόμους για τους γκαρντ της ομάδας του. Δυσκολευόμαστε να βρούμε κάτι που θα μπορούσε να κάνει και δεν το έκανε, για να έρθει το τελικό 99-110 υπέρ της ομάδας του.

Την ίδια στιγμή που οι φήμες φέρνουν τον Κέβιν Ντουράντ να είναι πολύ κοντά στο να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τους Νικς, ο Γκριν με την απόδοση του είπε ένα ηχηρό "Μην ανησυχείτε, ο KD δεν θα σας λείψει καθόλου, εγώ είμαι εδώ." Στο Twitter, δεν έλειψαν οι συγκρίσεις με τον Μάτζικ Τζόνσον(!) των αρχών της δεκαετίας του '80.

Ο ίδιος, μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά το παιχνίδι, παρέμεινε σεμνός: "Όταν έχουμε Στεφ, Κλέι, KD, Ντεμάρκους (Κάζινς) μπροστά, δεν χρειάζεται να παίξω τόσο δυνατά. Το παίρνω όμως προσωπικά, να δείξω στους γύρω μου ότι είμαι ο τύπος που μπορεί να παίξει το ίδιο καλά με εκείνους." Ο Στιβ Κερ τον παρομοίασε με μπάλα κατεδάφισης, λέγοντας ότι διέλυσε ότι βρέθηκε στο πέρασμα του. Είχε ξεμείνει από λόγια.

Το σίγουρο είναι πως είτε μείνει στο Όκλαντ ο Κέβιν Ντουράντ είτε όχι, ο Γκριν δηλώνει παρών και έτοιμος να κατοχυρώσει τη θέση του στην βασική πεντάδα της ομάδας. Έτοιμος για νέα μικρά θαύματα, όπως χθες.

Κεντρική φωτογραφία; AP Images

News 24/7

24MEDIA NETWORK