Μπολόνια, η μόνη ομάδα στην Ιταλία που έκανε προπονήσεις

Τι κι αν η Ιταλία χάνει κάθε μέρα εκατοντάδες ανθρώπους από κορονοϊό; Η Βίρτους Μπολόνια του Σάσα Τζόρτζεβιτς έκρινε σωστό να αρχίσει ξανά τις προπονήσεις.

Ο Μίλος Τεόντοσιτς της Βίρτους Μπολόνια σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Παρτίζαν για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Top-16 του Eurocup 2019-2020 στο 'Παλαντότσα', Μπολόνια, Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020
Ο Μίλος Τεόντοσιτς της Βίρτους Μπολόνια σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Παρτίζαν για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Top-16 του Eurocup 2019-2020 στο 'Παλαντότσα', Μπολόνια, Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020 ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ/ΜΑΣΙΜΟ ΤΣΕΡΕΤΙ

Η Ιταλία θρηνεί 6.820 θύματα του κορονοϊού μέχρι στιγμής και παρ' όλα αυτά υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που δεν έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης. Κι αν υπάρχουν δήμαρχοι στη χώρα που δεν χαρίζονται και βρίζουν τους πολίτες που κυκλοφορούν ασκόπως στους δρόμους ακόμα και, έναν μήνα αφότου η χώρα έγινε επίκεντρο του COVID-19 στον πλανήτη, τι θα έπρεπε να κάνει ο δήμαρχος της Μπολόνια;

Ο Βιρτζίνιο Μερόλα κατέχει αυτό το αξίωμα από το 2011, όμως δεν κατάφερε να πείσει το καμάρι της πόλης, τη Βίρτους Μπολόνια, να κάνει το αυτονόητο και να μην πραγματοποιεί προπονήσεις αυτές τις μέρες! Η 15 φορές πρωταθλήτρια Ιταλίας και 2 φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης, υπό την τεχνική ηγεσία του Σάσα Τζόρτζεβιτς, είχε παύσει τις δραστηριότητές της όταν ανακοινώθηκε διακοπή σε κάθε αθλητικό γεγονός από την ιταλική κυβέρνηση, ωστόσο προ ημερών άρχισε ξανά τις προπονήσεις. 

"Επιστρέψαμε στη δουλειά, έπειτα από το διάλειμμα. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε τα πάντα στα παιδιά για να τους βοηθήσουμε με την εξάσκησή τους και για να επανέλθουν σε αγωνιστική φυσική κατάσταση. Δεν θα τα παρατήσουμε. Μια ομάδα θα έρθει να απολυμάνει τις αθλητικές εγκαταστάσεις, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε. Ελπίζουμε ότι η σεζόν θα συνεχιστεί, ότι θα τα ξαναπούμε σύντομα και θα παίξουμε μπάσκετ ξανά", δήλωσε στο 'Sky Italia' προ ημερών ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ.

Μάλιστα, για την ασφάλεια όλων, ο σύλλογος επέβαλε ορισμένα μέτρα κατά τη διάρκεια των προπονήσεων στην 'Palestra Porelli', κατά τις ημέρες που η χώρα ανακοίνωνε καθημερινά εκατοντάδες νεκρούς από κορονοϊό.

  • Θα υπάρχει μόνο ένας υπάλληλος στον χώρο για να ανοίγει τις εγκαταστάσεις
  • Μόνο δύο παίκτες ταυτόχρονα μπορούν να παρευρίσκονται στο γυμναστήριο. Ένας εξ αυτών στους διαδρόμους, ο άλλος στα βάρη
  • Κάθε παίκτης θα χρησιμοποιεί διαφορετικά αποδυτήρια
  • Όλες οι εγκαταστάσεις θα απολυμαίνονται έπειτα από κάθε προπόνηση
  • Οι μπάλες και το αθλητικό υλικό επίσης θα απολυμαίνονται
  • Οι παίκτες θα έχουν μια λίστα με έμπιστα εστιατόρια για να τρώνε

 Η παρανοϊκή κίνηση δεν διήρκεσε για πολύ. Αρχικά, η FIBA έστειλε επιστολή στον σύλλογο και ζήτησε όλοι οι παίκτες να μείνουν στα σπίτια τους. Εξάλλου, οι υπόλοιπες ομάδες της Serie A έχουν αρχίσει να επιτρέπουν στους ξένους παίκτες να φεύγουν από τη χώρα, για να επιστρέψουν στις οικογένειές τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Σέρχι Ροντρίγκεθ της Αρμάνι Μιλάνο, ο οποίος ταξίδεψε οδικώς, διανύοντας απόσταση 1.500 χιλιομέτρων μέχρι το Αλικάντε της Ισπανίας, λόγω της διακοπής πτήσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Ακολούθως, η κυβέρνηση εμπόδισε τις προθέσεις του ιταλικού συλλόγου, με συνέπεια από τη Δευτέρα να σταματήσουν οι προπονήσεις, αν και οι άνθρωποι της ομάδας ισχυρίζονται ότι αυτοί αποφάσισαν να μην διεξάγονται άλλο προπονήσεις. Οι παίκτες προμηθεύτηκαν με ατομικά προγράμματα τα οποία έχουν εντολή να εκτελούν στο σπίτι τους και δεν θα ξαναβρεθούν στις προπονητικές εγκαταστάσεις για καιρό, παρότι τυπικά η απαγόρευση κάθε αθλητικής δραστηριότητας από την κυβέρνηση, αυτήν τη στιγμή ισχύει μέχρι τις 3 Απριλίου. Όπως και να 'χει, το αποτέλεσμα ήταν πως επικράτησε η λογική, έστω και καθυστερημένα. 

News 24/7

24MEDIA NETWORK