Μπόμπι Μπράουν, ο 'αδερφός' του Χάρντεν και 'κυνηγός' του μπάσκετ

Ποτέ του δεν έπαψε να τρέχει πίσω απ' αυτό που έχει αγαπήσει περισσότερο ο νέος Αμερικάνος του ΠΑΟΚ και συνονόματος του δημοφιλούς τραγουδοποιού των 80s-90s. Είναι ο 'FreeSix'.

Ο Μπόμπι Μπράουν υπέγραψε στον ΠΑΟΚ
Ο Μπόμπι Μπράουν υπέγραψε στον ΠΑΟΚ EUROKINISSI SPORTS

Το 'On Our Own' υπήρξε ένα από τα πιο δημοφιλή και χιλιοπαιγμένα hit του Μπόμπι Μπράουν, συνοδεύοντας ως soundtrack το sequel των Ghostbusters. Αυτών των υπέροχα αλλόκοτων επιστημόνων που έψαχναν, εντόπιζαν και 'φυλάκιζαν' κάθε είδους αέρινα τέρατα που κυκλοφορούσαν στους δρόμους της Νέας Υόρκης κι έσπερναν τον πανικό. Ο συνονόματος του καλλιτέχνη (και όχι σύζυγος της Γουίτνι Χιούστον όπως τον κορόιδευαν συχνά) Μπόμπι Μπράουν και παίκτης του ΠΑΟΚ πια, στα 35 προς 36, μοιάζει μ' έναν απ' αυτούς τους ξεχωριστούς τύπους. Μόνο που αντί να καταδιώκει φαντάσματα που στοιχειώνουν δρόμους και συνειδήσεις βρίσκεται διαρκώς πίσω από μια μπάλα, κυνηγώντας κάθε ευκαιρία που του παρουσιάζεται για δράση. Σε όποιο μέρος του κόσμου κι αν εμφανιστεί.

Ο Μπράουν, μετά τα 4 χρόνια του ως πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στο Καλ Στέιτ Φούλερτον της Καλιφόρνια, κολέγιο στο οποίο είχαν φοιτήσει νωρίτερα ο Σέντρικ Σεμπάλος (Σανς, Λέικερς κλπ) και ο Μπρους Μπόουεν (Σέλτικς, Σπερς), απέτυχε να εξασφαλίσει μια θέση στο draft του 2007 (η κλάση του Ντουράντ) κι έκτοτε άρχισε την περιήγησή του στον κόσμο. Πάντα με γνώμονα την αγάπη του για το σπορ, την 'επιβίωσή' του στο χώρο των ψηλών, μολονότι ο ίδιος απείχε 2 πόντους από το... όριο του 1μ90 και το όνειρο ν' αγωνιστεί στο ΝΒΑ. Επί των ημερών ακόμα του Ντέιβιντ Στερν.

Ύστερα από την πρώτη επαγγελματική σεζόν του στην Άλμπα Βερολίνου κι ένα πρωτάθλημα, γρήγορα του δόθηκε η ευκαιρία, περιοδεύοντας σε Σακραμάντο (Κινγκς), Μινεσότα (Τίμπεργουλβς), Νέα Ορλεάνη (Χόρνετς) και Λος Άντζελες (Κλίπερς), αλλά ο χρόνος του και ο ρόλος του ήταν πάντα περιορισμένοι. Παίκτης μιας χρήσεως για το μεγάλο πρωτάθλημα, μπάρκαρε για την ανατολή, βρίσκοντας διέξοδο στην Ευρώπη και λέγοντας 'ναι' σε κάθε είδους προτάσεις από την Πολωνία (Πρόκομ), την Ελλάδα (Άρη), τη Γερμανία (Όλντενμποργκ), την Ιταλία (Σιένα). Έπαιξε κατόπιν στην Κίνα, γύρισε για την τουρκική Μπεσίκτας και στα 32 του, βετεράνος πλέον έφτασε να βιώσει την πιο ονειρεμένη περίοδο της καριέρας του.

Μόλις 50 ματς διήρκησε η θητεία του στους Χιούστον Ρόκετς, μα υπήρξε λυτρωτική για τον ήρωα. "Σημαίνει πολλά", έλεγε το καλοκαίρι του 2016 για την επάνοδό του στο ΝΒΑ, έχοντας προηγουμένως εξασφαλίσει μια ευκαιρία ν' αποδείξει ότι ανήκει ακριβώς εκεί. Είχε 'μεσολαβήσει' προς όφελός του ο Τζέιμς Χάρντεν και ο Μπράουν δεν τον ξέχασε όταν ήρθε η στιγμή να τον ευχαριστήσει. "Με έχει εμπιστευτεί, ξέρει τι τύπος είμαι. Το παρεάκι μας είναι μαζί, εγώ, αυτός και ο Αρίζα. Είμαστε όπως οι κολλητοί, καθώς είμαστε όλοι μας από το Λος Άντζελες. Ξέρουμε πως να φροντίζει ο ένας τον άλλον, να ακούμε την κριτική, να λέμε ό,τι δεν θέλουμε ν' ακούσουμε και να ζήσουμε μ' αυτό", συμπλήρωνε, χαρακτηρίζοντας αργότερα τον 'Beard' ως είναι τον "μικρότερο μεγάλο αδερφό μου", καθώς ηλικιακά τον περνάει 5 χρόνια, αλλά τον προστατεύει έχοντας κάνει τη σχετική εισήγηση στον Μάικ Ντ'Αντόνι και στους προϊσταμένους του.

Παρά το μέσον, ουδείς έχασε από τη συνεργασία, όσο διάστημα κι αν διήρκησε. Ούτως ή άλλως ο Μπράουν δεν υπήρξε ποτέ βαρίδι για κανέναν. "Αυτό που προσπαθώ να κάνω σε κάθε παιχνίδι, όποια ευκαιρία κι αν παίρνω στην προπόνηση ή στ' αποδυτήρια, είναι να είμαι ένας σπουδαίος συμπαίκτης και να κάνει πράγματα εκτός παρκέ επίσης". Αφού αποδεσμεύτηκε από τις ''ρουκέτες, τον Φλεβάρη του 2018, υπήρξε για μισή σεζόν παίκτης του Ολυμπιακού, παλεύοντας να κερδίσει μια θέση σ' ένα τυποποιημένο υπό τον Γιάννη Σφαιρόπουλο ροτέισον, και για λίγο της Μόρναρ από το Μαυροβούνιο. Προτού πακετάρει ξανά για την Κίνα προκειμένου να συνεχίσει το κυνήγι ενός συμβολαίου.

Αυτό ήταν πάντα 'το προνόμιο του', που τραγούδησε ο έτερος Μπράουν το 1988 κι έφτασε στην κορυφή των αμερικάνικων charts: να προσαρμόζεται στις εκάστοτε συνθήκες. Ό,τι ακριβώς θα επιδιώξει στον ταλαιπωρημένο ΠΑΟΚ, "με την πολύτιμη και καθοριστική συμβολή της οικογένειας Σαββίδη", κατά την ανακοίνωση της ΚΑΕ.

I don't need permission

Make my own decisions

That's my prerogative.

Είναι ο FreeSix.

News 24/7

24MEDIA NETWORK