Μπούτσκος: "Να προστατεύσουμε το σπίτι μας με κάθε τρόπο"

Ο συνεργάτης του Σούλη Μαρκόπουλου στον πάγκο του ΠΑΟΚ, Παντελής Μπούτσκος, αναφέρθηκε στον μεγάλο αγώνα της Τετάρτης (14/1) με αντίπαλο την Καντού.

Μπούτσκος: "Να προστατεύσουμε το σπίτι μας με κάθε τρόπο"
INTIME SPORTS

Ο άμεσος συνεργάτης του Σούλη Μαρκόπουλου, Παντελής Μπούτσκος, ανέλυσε στο paokbc.gr όλες τις παραμέτρους του αγώνα της Τετάρτης (14/1 στις 5μ.μ.) με την Καντού, αλλά και τα ατού της ιταλικής ομάδας.

"Ξεκινάμε τους εντός έδρας αγώνες μας για το Last 32 απέναντι στην Καντού, που έρχεται στο Παλατάκι μετά την εμφατική της νίκη επί της Κίμκι στην πρεμιέρα. Οφείλουμε κατ’ αρχήν να διαχειριστούμε τόσο τη σωματική όσο και την πνευματική κούραση από το ιδιαίτερα επιβαρυμένο πρόγραμμα και αν θέλουμε να διατηρήσουμε το όνειρο ζωντανό, πρέπει να προστατέψουμε το σπίτι μας με κάθε τρόπο", είπε αρχικά και πρόσθεσε:

"Πρόκειται για μια ομάδα με πολύ ταλέντο στην περιφέρεια, όπου έχει ικανότατους παίκτες στο ένας εναντίον ενός ,όπως ο δαιμόνιος αριστερόχειρας Τζόνσον με θητεία στο ΝΒΑ, που βάζει τους δικούς του κανόνες στο παιχνίδι συχνά μάλιστα εκβιάζοντας καταστάσεις. Είναι πλαισιωμένος με υψηλού επιπέδου σουτέρ όπως οι Φελντέιν και Τζόουνς που έχουν κυρίαρχο ρόλο και διαθέτουν το ένστικτο να τιμωρήσουν το κάθε λάθος της άμυνας. Επίσης οι δημιουργίες του Τζεντίλε από το "πικ & ρολ" αποτελούν σημείο αναφοράς, αφού στη θέση 4 υπάρχουν ικανότατοι σουτέρ όπως ο Χόλις (o δήμιος της Κίμκι) που ανοίγουν τους χώρους, δυσκολεύοντας κατά πολύ το έργο της άμυνας, ενώ μέσα στη ρακέτα Γουίλιαμς και Σερμαντίνι δίνουν μέγεθος και ποιότητα.

Είναι ένα παιχνίδι ιδιαίτερα απαιτητικό σε ενέργεια, αφού θέλουμε γρήγορα πόδια να είναι έτοιμα να σταματήσουν το ξέφρενο transition game της Καντού αλλά και αμυντική προσήλωση αφού σχεδόν όλοι οι αντίπαλοι έχουν την ικανότητα να παράγουν σκορ. Η άμυνα μας θα είναι βαρόμετρο, αφού αν καταφέρουμε να ασκήσουμε την πίεση που θέλουμε θα οδηγήσουμε τον αντίπαλο σε κακές επιλογές και θα βρούμε ευκαιρίες για να αναπτύξουμε τον αιφνιδιασμό μας. Επίσης σε σετ επίθεση θα πρέπει να έχουμε ισορροπία στην κατανομή των επιθέσεων ανάμεσα στην περιφέρεια και στην ρακέτα και διαβάζοντας την αντίπαλη άμυνα, με υπομονή να κυκλοφορήσουμε την μπάλα και να βρούμε τον ελεύθερο παίκτη.

Είμαστε ενθουσιασμένοι με την συμπαράσταση του κόσμου στα τελευταία παιχνίδια και τον θέλουμε δίπλα μας και πάλι γιατί δίνει φοβερή αυτοπεποίθηση στους παίκτες μας και γιατί όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα! Άλλωστε επειδή η ζωή δε σταματάει να διδάσκει, εμείς οφείλουμε να μαθαίνουμε συνεχώς και βλέπουμε ότι υπέροχα πράγματα συμβαίνουν όταν απλά δεν τα παρατάς και συνεχίζεις να πιστεύεις!"

News 24/7

24MEDIA NETWORK