MVP: Οι NBAers προτιμούν τον Χάρντεν από τον Αντετοκούνμπο

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο παίκτης από τον οποίον θα άρχιζαν έναν οργανισμό οι ΝΒΑers. Δεν είναι όμως, ο πολυτιμότερος της φετινής σεζόν. Το The Athletic έκανε έρευνα με μυστικές ψήφους και τα αποτελέσματα είναι -το δίχως άλλο- αποκαλυπτικά.

MVP: Οι NBAers προτιμούν τον Χάρντεν από τον Αντετοκούνμπο

To Τhe Athletic κατ' αρχάς είχε μια υπέροχη ιδέα. Δεύτερον, είχε και τον τρόπο να την κάνει πράξη: 30 δημοσιογράφοι του μέσου επικοινώνησαν με 117 NBAers, από τις 16 Μαρτίου έως την Πρωταπριλιά και τους ρώτησαν ουκ ολίγα πράγματα.

Ρώτησαν τα κλασικά (καλύτερος χειριστής αναδείχθηκε ο Καϊρί Έρβινγκ, με το 77.1% των προτιμήσεων - στο Νο2 ήταν ο Στέφεν Κάρι με 7.4%- και καλύτερος αμυντικός ο Κάουι Λέοναρντ -μετά ήταν οι Πολ Τζορτζ, Ρουντί Γκομπέρ και Πάτρικ Μπέβερλι). Ρώτησαν και άλλα, πιο ενδιαφέροντα. Όπως;

Στο 'πείτε μας έναν παίκτη από τον οποίον θα ξεκινούσατε έναν οργανισμό;', ο Γιάννης Αντετοκούνμπο προτιμήθηκε από το 34.6% των μελών της εξελεγκτικής επιτροπής και βρέθηκε πρώτος στις προτιμήσεις.

Ακολούθησε ο Άντονι Ντέιβις (26.4%), με το Τζόελ Εμπίντ (8.4%) να συμπληρώνει το ΤΟΡ 3 και τους Κέβιν Ντουράντ, ΛεΜπρον Τζέιμς και Στεφ Κάρι να παίρνουν επίσης, ψήφους.

Τα τρία ζητούμενα που κυκλοφόρησαν ήταν τα εξής:

> Ποιος θα είναι ο MVP της σεζόν

> Ποιος είναι ο πιο υπερεκτιμημένος παίκτης της σεζόν

> Ποιος είναι ο καλύτερος όλων των εποχών

Για να μπορούν οι παίκτες να πουν την πραγματική τους άποψη και όχι αυτή που ενδεχομένως θα έφτιαχνε το προφίλ τους, η ψηφοφορία ήταν μυστική. Όπως έγραψε το NBC Sports, σχετικά με το πρώτο ζητούμενο ' το πιο εντυπωσιακό είναι ότι ποσοστό μεγαλύτερο του 15% ψήφισε άλλον πέραν των Χάρντεν και Αντετοκούνμπο'. Τι ψήφισαν τα παιδιά;

Σε μια σπάνια 'μάχη' για τον τίτλο του 'πολυτιμότερου παίκτη' της κανονικής περιόδου, εννοώ μια 'μάχη' που δεν έχει ξεκάθαρο νικητή, με τον καλύτερο σκόρερ που 'χει ανανεώσει πλήθος ρεκόρ και έχει γίνει αντικείμενο επιστημονικής έρευνας για το πώς δεν θα καταρρεύσει από την κούραση μέχρι το τέλος της χρονιάς ( Χάρντεν) να ανταγωνίζεται τον ηγέτη της καλύτερης ομάδας του ΝΒΑ (φέτος) και στις δυο άκρες του γηπέδου ( Αντετοκούνμπο), προφανώς και δεν είναι εύκολη η επιλογή. Επίσης ξεκάθαρα, αυτοί οι δύο απέχουν παρασάγγας από τους υπόλοιπους που έκαναν θαυμαστή δουλειά. Όπως ο Πολ Τζορτζ. Ας δούμε τους αριθμούς τους.

Eκεί που ξεσπάθωσαν οι NBAers (αυτοί που απάντησαν στις ερωτήσεις του The Athletic) ήταν η ερώτηση 'ποιος είναι ο πιο υπερεκτιμημένος'. Μεταξύ αυτών που πήραν ψήφους ήταν οι ΛεΜπρον Τζέιμς και Τζέιμς Χάρντεν, οι οποίοι ανήκουν και στην άλλη άκρη (των καλύτερων). Άρα όταν δεις πως οι Ντρέιμοντ Γκριν και Ράσελ Ουέστμπρουκ είχαν τις περισσότερες προτιμήσεις, δεν θα αισθανθείς κάποια έκπληξη. Ο ηγέτης της Οκλαχόμα Σϊτι ολοκλήρωσε άλλη μια σεζόν -τρίτη διαδοχική- με τριπλ νταμπλ και αναμφίβολα ανήκει στους κορυφαίους πόιντ γκαρντ. Ο Γκριν διακρίνεται για την ικανότητα που έχει να παίζει άμυνα στις περισσότερες θέσεις.

Για την ιστορία, ο Γκριν ψηφίστηκε ως ο 'μεγαλύτερος trash-talker', λίστα στην οποία θα βρεις τον Ουέστμπρουκ στο Νο3.

Για Greatest Of All Times προτιμήθηκε, από τη συντριπτική πλειοψηφία, ο Μάικλ Τζόρνταν. Τα ονόματα που συμπληρώνουν την κορυφαία πεντάδα δεν απέχουν πολύ από εκείνα που κυκλοφορούν εκεί έξω, κάθε φορά που τίθεται αυτό το ερώτημα.

Photo: Associated Press

News 24/7

24MEDIA NETWORK