NBA και 2Κ έδωσαν τα χέρια για άλλα 7 χρόνια και 1 δισ. δολάρια

Η Take-Two Software Inc., το NBA και η Ένωση Παικτών συμφώνησαν για περαιτέρω συνεργασία 7 ετών, που θα φέρει πακτωλό χρημάτων στα ταμεία της κορυφαίας μπασκετικής λίγκας του πλανήτη.

NBA και 2Κ έδωσαν τα χέρια για άλλα 7 χρόνια και 1 δισ. δολάρια

Με μια συμφωνία που θα φέρει σχεδόν 1,1 δισεκατομμύριο δολάρια στα ταμεία του ΝΒΑ και της Ένωσης Παικτών την επόμενη επταετία, η Take-Two Software Inc. επέκτεινε το deal της με τον οργανισμό του κομισάριου Άνταμ Σίλβερ για άλλα επτά χρόνια.

Η συμφωνία ανακοινώθηκε νωρίς την Τρίτη (σ.σ. 15/1) και σημαίνει πως η 2Κ θα συνεχίσει για τουλάχιστον επτά χρόνια το franchise του video game που αγαπήθηκε απ' όλους τους μπασκετόφιλους. Αυτό που είθισται σε συμφωνίες όπως αυτή, είναι η εταιρία να πληρώνει δικαιώματα στην εκάστοτε λίγκα που αντιστοιχούν στο 10-15% του τζίρου του παιχνιδιού. Παρ' όλ' αυτά, η Take-Two που 'ευθύνεται' και για τα Grand Theft Auto και Red Dead Redemption, δεν δίνει στη δημοσιότητα τέτοιου είδους στοιχεία.

Πάντως, όπως έχει διαρρεύσει η εταιρία, έχουν πουληθεί 10 εκατομμύρια αντίτυπα του NBA 2K18, αριθμός ρεκόρ για το franchise μέχρι σήμερα.

NBA και 2Κ έδωσαν τα χέρια για άλλα 7 χρόνια και 1 δισ. δολάρια

Πέρα από το οικονομικό όφελος, το ΝΒΑ κερδίζει την είσοδο στην τεράστια αγορά της Κίνας που 'καταπίνει' video games και smartphones με πρωτοφανή ρυθμό, αλλά και την προσέγγιση των πιο νεανικών κοινών, που έρχονται σε επαφή με τη λίγκα και τους αστέρες της μέσω του παιχνιδιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα χρήματα που θα πληρώσει η Take-Two για την επόμενη 7ετία στο ΝΒΑ είναι περίπου τα διπλάσια από τα αντίστοιχα που είχε καταβάλλει για τα τελευταία επτά χρόνια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK