Νέα απάντηση ΕΟΚ σε Ολυμπιακό για την ασφάλιση των διεθνών

Νέο επεισόδιο στην κόντρα Ολυμπιακού - ΕΟΚ, με την Ομοσπονδία να ανακοινώνει το όνομα του ασφαλιστικού οργανισμού με τον οποίο συνεργάζεται η FIBA.

Νέα απάντηση ΕΟΚ σε Ολυμπιακό για την ασφάλιση των διεθνών
INTIME SPORTS

Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν ζητήσει από την ΕΟΚ ενημέρωση για την εταιρία με την οποία συνεργάζεται η FIBA για την ασφάλιση των παικτών που θα συμμετάσχουν στο προσεχές Μουντομπάσκετ της Ισπανίας, καθώς και τα ακριβή ποσά αποζημίωσης σε περίπτωση τραυματισμού κάποιου αθλητή.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ

"Για την αποκατάσταση της αλήθειας και για να αποφεύγονται παρερμηνείες και παρεξηγήσεις, η ΕΟΚ διευκρινίζει το ισχύον καθεστώς για την ασφάλιση των διεθνών παικτών. Όπως σε κάθε διοργάνωση Εθνικών ομάδων, έτσι και για το επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ, υπάρχει ασφαλιστήριο συμβόλαιο της FIBA Europe, για τις Εθνικές ευρωπαϊκών χωρών, με την εταιρία Arch Insurance Europe.

Το συμβόλαιο αυτό καλύπτει τους παίκτες από την πρώτη μέχρι και την τελευταία ημέρα της παρουσίας τους στις υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας.

Οι καλύψεις αφορούν τόσο στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που πιθανώς χρειαστεί, λόγω τραυματισμού διεθνούς παίκτη εν μέσω υποχρεώσεων της Εθνικής, όσο και για την κάλυψη του ποσού του συμβολαίου με το σύλλογό του, για το διάστημα απουσίας του. Προβλέπεται δε και η ταξιδιωτική ασφάλιση των διεθνών παικτών, για τυχόν απρόοπτο που συμβεί κατά τη διάρκεια μετακινήσεων με την Εθνική ομάδα.

Η ομοσπονδία, με την κλήση των παικτών, αποστέλλει λίστα με τα δηλωμένα ποσά των ετήσιων συμβολαίων τους. Αυτά διαιρούνται δια 365 ημέρες και προκύπτει έτσι η ημερήσια αποζημίωση που δίνεται σε σύλλογο, στην περίπτωση που παίκτης απέχει από τις εκδηλώσεις του για συγκεκριμένο διάστημα λόγω τραυματισμού στην Εθνική ομάδα.

Καλύπτονται μάλιστα με συγκεκριμένο ποσό και αθλητές που όταν αρχίζουν τις υποχρεώσεις τους με τις Εθνικές ομάδες δεν έχουν υπογράψει ακόμα συμβόλαιο με σύλλογο".

Διαβάστε ακόμη

Επιμένει η ΚΑΕ Ολυμπιακός

"Πλήρης ασφάλιση ή τέλος η Εθνική!"

ΕΟΚ σε Ολυμπιακό: "Θέλετε να δημιουργήσετε εντυπώσεις"

24MEDIA NETWORK