Νέα Κηφισιά - Ρέθυμνο 64-74

Νέο διπλό από το Ρέθυμνο στην Αττική, 74-64 την Κηφισιά στο "Ζηρίνειο", και με συνολικά έξι νίκες σε εννέα αγωνιστικές κάνει πορεία... τετράδας στο πρωτάθλημα.

Νέα Κηφισιά - Ρέθυμνο 64-74

Η εξέλιξη

Η Κηφισιά είναι μια ομάδα που παίρνει... δύναμη από την άμυνά της και τα καλά ποσοστά του Ρεθύμνου την έβγαλαν εκτός συστήματος. Μάλιστα η ομάδα του Σκουρτόπουλου, με τους Σίμπσον-Κάουνσιλ να κάνουν ώριμο ματς, προηγήθηκε 19-8. Η Κηφισιά αντέδρασε όταν πέρασε την μπάλα μέσα, οι Κρητικοί ωστόσο διατήρησαν το πάνω χέρι (24-17, 34-28, 40-33) ποντάροντας στα λίγα λάθη που είχαν κάνει στο πρώτο μισό.

Οι γηπεδούχοι έψαχναν κάπου να πιαστούν, αλλά οι περιφερειακοί τους ήταν άστοχοι, οι ασίστ λίγες και οι βολές χάνονταν. Το Ρέθυμνο πήγε ακόμη και στο 55-42, προτού η Κηφισιά αρχίσει την αντεπίθεσή της. Αυτή εκδηλώθηκε με σερί 9-0 που έφερε το 56-58, αλλά δεν είχε διάρκεια. Ο Κράβιτς έβαλε μεγάλα καλάθια στα τελευταία 3,5 λεπτά και όταν ο Σέρβος ψηλός έκανε το 72-64 έπεσαν οι τίτλοι τέλους.

Η καλύτερη πεντάδα

1. Ο Βίνσεντ Κάουνσιλ, ο ηγέτης του Ρεθύμνου, τα έκανε όλα σε σκοράρισμα και οργάνωση.

2. Ο Ντέγιαν Κράβιτς, εκείνος που στο φινάλε κράτησε την κρητική ομάδα μπροστά και κέρδισε τις καθοριστικές μάχες στη ρακέτα.

3. Ο Μοχάμεντ Φαγέ, παίκτης που ακόμη κι όταν δεν είναι εύστοχος, κάνει ζημιές στις αντίπαλες άμυνες.

4. Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος που έχει φτιάξει ένα Ρέθυμνο με μέταλλο νικητή, έστω κι αν ο τρόπος που νικάει έχει αλλάξει σε σχέση με το παρελθόν.

5. Ο Τρέβις Σίμπσον γιατί μαζί με τον Κάουνσιλ έθεσαν τις βάσεις του διπλού.

Το φύλλο αγώνα

Το Ρέθυμνο πέρασε από τα εμπόδια που συνάντησε πέρυσι στο δρόμο του, σκόνταψε και ξανασηκώθηκε. Άλλαξε έως ένα σημείο αγωνιστική φιλοσοφία, αλλά θυμίζει στον τρόπο που κερδίζει την ομάδα του Κουφού και με τον Σκουρτόπουλο πλέον στον πάγκο της βάζει ψηλά τον πήχη. Η Κηφισιά δεν μπόρεσε ν' ανταπεξέλθει στην ενέργεια που έβγαλαν οι φιλοξενούμενοι στο παρκέ, αμυντικά ήταν μια ταχύτητα πιο αργή και η δεύτερη σερί ήττα στο "Ζηρίνειο" είναι κάτι που έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς το διαχειριστούν ο Παπαθεοδώρου και οι παίκτες του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK