Νέο θύμα της Εθνικής η Ισπανία

Νέο θύμα της Εθνικής η Ισπανία
Δεν χρειάζονται επιπλέον αποδείξεις προκειμένου να πεισθούμε πως η Εθνική ομάδα έχει όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσει στο Ευρωμπάσκετ της Σερβίας που ξεκινά την προσεχή Παρασκευή (16/09). Κι όμως οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη από τότε που πήραν φόρα (τουρνουά Μπραουνσβάιγκ) ξεπερνούν με ευκολία κάθε εμπόδιο που τους παρουσιάζεται στο δρόμο προς το Βελιγράδι. Άτυχη της ημέρας η εθνική της Ισπανίας, ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης, η οποία ηττήθηκε στη Μαδρίτη από την ελληνική ομάδα με 88-80.
Την τελική 12άδα που θα συμμετάσχει στο Ευρωμπάσκετ ανακοίνωσε πριν από τον αγώνα με την Ελλάδα ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ισπανίας, Μάριο Πεσκέρα. Τελευταίοι που... κόπηκαν οι Μούμπρου και Μιράγες.

Η αποστολή: Καλντερόν, Ναβάρο, Ρέγες, Γκαρμπαχόθα, Βάσκεθ, Καμπέθας, Ιτούρμπε, Ντε Μιγκέλ, Ροντρίγκεθ, Φερνάντεθ, Βιντάλ, Χιμένεθ

Το… θετικό για τους διεθνείς μας ήταν πως βρήκαν αντίσταση από τους Ισπανούς, κάτι που ήταν απαραίτητο μετά τις… προπονήσεις στο "Ακρόπολις" και το ματς της Παρασκευής με την Κροατία. Ακόμα όμως και έτσι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημά μας ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις ικανοποιώντας σε μεγάλο βαθμό τον "Δράκο". Τόσο επιθετικά, όπου ο πλουραλισμός ήταν εκ νέου το μεγάλο όπλο της ομάδας, όσο και στην άμυνα, όπου -ως επί το πλείστον- δεν επέτρεψε τους ισπανικούς αιφνιδιασμούς.

Κανένας πανικός δεν έπιασε τους Έλληνες παίκτες ούτε όταν οι "φούριας ρόχας" ξέφυγαν με έξι πόντους (63-57), καμία επιρροή από τους 8.600 Ισπανούς που βρέθηκαν στις κερκίδες. Πάντα προσηλωμένοι στο σκοπό τους, στην αποστολή που τους έχει αναθέσει ο τεχνικός τους. Ακόμα και στο τέλος όταν έπρεπε να μπουν οι βολές η ψυχραιμία του Ζήση και του Κακιούζη ήταν χαρακτηριστική.

Ως επιμύθιο, ελπίζουμε παρόμοιο πρόσωπο με αυτό των τελευταίων οκτώ αγώνων να δούμε και στα παρκέ του Ευρωμπάσκετ. Εξάλλου, ο ίδιος αρχηγός της ομάδας Μιχάλης Κακιούζης έχει θέσει υψηλά τον πήχη.

Τα δεκάλεπτα: 13-16, 36-37, 63-57, 80-88

Ισπανία: Καλντερόν 9, Ναβάρο 20, Ρέγες 16, Γκαρμπαχόθα 18, Βάσκεθ 6, Καμπέθας 7, Ιτούρμπε 2, Ντε Μιγκέλ 2

Ελλάδα: Παπαλουκάς 7, Διαμαντίδης 6, Χατζηβρέττας 7, Τσαρτσαρής 2, Ντικούδης 8, Ζήσης 15, Σπανούλης, Φώτσης 15, Παπαδόπουλος 16, Κακιούζης 12

News 24/7

24MEDIA NETWORK