Νίκες για Μπασκόνια και Ρεάλ πριν από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Με τον Μάικ Τζέιμς πρώτο σκόρερ η Μπασκόνια επιβλήθηκε 85-77 της Ομπραντόιρο στη "Φερνάντο Μπουέσα Αρένα" και έφτασε τις οκτώ νίκες στην ACB προτού έρθει στο ΣΕΦ.

Νίκες για Μπασκόνια και Ρεάλ πριν από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Ο Αμερικάνος γκαρντ, πρώην παίκτης του Κολοσσού, έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο στην ομάδα του Ίμπον Ναβάρο και με 18 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ ήταν αυτός που πλήγωσε περισσότερο την άμυνα των Γαλιθιάνων. Άλλους 14 πόντους (μαζί με 15 ριμπάουντ) είχε ο Κόλτον Άιβερον, ενώ διψήφιοι ήταν επίσης οι Σενγκέλια (12), Σαν Εμετέριο (11).

Το παράδοξο είναι πως η Μπασκόνια είχε μόνο 9 ασίστ έναντι 20 των αντιπάλων της, δείγμα του ότι δεν έχει ομοιογένεια ως σύνολο, απλά ορισμένους αξιόλογους παίκτες.

Στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της 17ης αγωνιστικής η Ρεάλ έκανε εύκολη τη ζωή της απέναντι στην προτελευταία Μανρέσα νικώντας 83-66. Ο Σέρχιο Γιουλ με 17 πόντους ήταν ο μόνος διψήφιος της "βασίλισσας" σ' ένα ματς πάντως που σκόραραν όλοι. Ο Γιάννης Μπουρούσης έπαιξε 8,5 λεπτά και είχε 2 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Εν τω μεταξύ, η Μάλαγα, με τον Ράιαν Τούλσον να έχει 18 πόντους και τον Κουζμίνσκας 15, κατέκτησε τη... μισή πρωτιά στην κανονική περίοδο επικρατώντας 86-74 της Μπιλμπάο που πήρε 23 από τον Άλεξ Μουμπρού.

Μάλιστα μετά το φινάλε του πρώτου γύρου προέκυψε το Final-8 του Copa del Rey. Το τρόπαιο θα διεκδικήσουν η Μάλαγα, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπανταλόνα, η Μπαρτσελόνα, η Μπιλμπάο, η Βαλένθια, η Γκραν Κανάρια και η Σαραγόσα.

Διαβάστε ακόμη:

Καλύτερη από τον Μπόγρη η Μπαρτσελόνα

News 24/7

24MEDIA NETWORK