Νίκη η Πάτρα, έλειψε ο Γιαννάκης

Νίκη η Πάτρα, έλειψε ο Γιαννάκης
Φιλικό; Ποιο φιλικό; Απόλλωνας και Μαρούσι έδωσαν έναν αγώνα πρωταθλήματος με όλο το πάθος και την σκληρότητά του. Ντέρμπι ολκής από τις δύο, ίσως, πιο έτοιμες ομάδες της Α1. Ο νέος Απόλλωνας παρά την απουσία του Λιαδέλη, έδειξε ότι αλλάζει ρότα. Η άμυνα θα είναι το κυρίαρχο στοιχείο ενώ στα πρόσωπα των Έιμπραμς και Τζούριτς βρήκε δύο πραγματικά ικανότατους ψηλούς. Αν υπολογίσει κανείς ότι ο Αμερικανός εμφανίζεται με κάποια παραπανίσια κιλά και τότε για πρώτη φορά οι Πατρινοί θα είναι σε θέση να στηριχθούν στην ρακέτα τους. Άλλωστε το 70-64 επί του Αμαρουσίου οφείλεται σε αυτούς.

Σε ότι αφορά στο Μαρούσι, φαγητό χωρίς Γιαννάκη δεν υπάρχει. Ο προπονητής της ομάδας πήρε άδεια για να ξεκουραστεί από το Ευρωμπάσκετ και θα δουλέψει για πρώτη φορά την Δευτέρα. Αυτή ήταν μία σημαντική απώλεια από το τουρνουά. Ακόμα κι έτσι το Μαρούσι έδειξε πανέτοιμο για το πρωτάθλημα με ένα ερωτηματικό τον Χόμαν που θέλει χρόνο.

O αγώνας, μετά το 15-21 του 10 σταμάτησε να είναι ντέρμπι καθώς ο Ρούσο απέσυρε Έιμπραμς και Χαρίση με αποτέλεσμα το Μαρούσι να πατήσει το γκάζι και να προηγηθεί 28-42 στο ημίχρονο.

Η επιστροφή των δύο και η πίεση σε όλο το γήπεδο έφερε αποτελέσματα παρά το γεγονός ότι οι "κιτρινόμαυροι" αγωνίζονταν ακόμα και με τρία πλέι μέικερ αφού φέτος επελέγη να μην υπάρχει κανείς καθαρόαιμος σούτιγκ γκαρντ(ο νεαρός Κυρίτσης έμεινε στην Αθήνα όντας τραυματίας). Με ένα κλέψιμο του Έιμπραμς στον Μπλάκνεϊ και δύο δικά του λέι απ, ο Απόλλωνας πέρασε για πρώτη φορά μπροστά 55-54. Από εκεί έλαβε δράση ο Τζούριτς και οι Πατρινοί προηγήθηκαν 61-57 ένα λεπτό πριν το τέλος και στις βολές έφτασαν το σκορ στο τελικό 70-64.


Aπόλλων Πατρών: Χαρίσης 12 (2), Έιμπραμς 11, Τζούριτς 15, Γκιζογιάννης 2, Εκινέ 7, Πέττας 1, Κουμπούρας 5, Γεωργαλής 4, Καυκής 5(1).

Μαρούσι: Νικολαϊδης 4 (1), Κολώκας 3, Καϊμακόγλου 5, Σέκουλιτς 13, Καράγκουτης 2, Μπλάκνεϊ 12 (2), Λόλας 2, Στεφανίδης 7(1), Χόμαν 2, Νοέας 2, Μπουντούρης 3(1), Δέσπος 2.


News 24/7

24MEDIA NETWORK