Νίκη το ζητούμενο και με Σλοβενία

Η πρεμιέρα απέναντι στη Γαλλία έφερε χαμόγελα αλλά οι υποχρεώσεις της εθνικής Ελλάδος συνεχίζονται απνευστί. Το βράδυ του Σαββάτου (21:30), οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη αντιμετωπίζουν τη Σλοβενία του Άλες Πίπαν στο Βελιγράδι και με νίκη κάνουν το μεγάλο βήμα για απ' ευθείας πρόκριση στην οκτάδα.

Νίκη το ζητούμενο και με Σλοβενία
Η εθνική Ελλάδος έδειξε ένα πρώτο, πειστικό, δείγμα των δυνατοτήτων της στη πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος απέναντι στη Γαλλία. Η νίκη με 64-50 σηματοδότησε την ιδανική εκκίνηση αλλά χρόνος και λόγος για εφησυχασμό δεν υπάρχουν.

Οι διεθνείς του Παναγιώτη, αντιμετωπίζουν τη Σλοβενία στις 21:30 στη Χάλα Πιονίρ του Βελιγραδίου και στόχος δεν είναι άλλος από το δεύτερο συναπτό δίποντο. Σε μία τέτοια περίπτωση, τα προημιτελικά πλησιάζουν θεαματικά και αν δεν συμβεί κάποιο απρόοπτο με τους Βόσνιους την Κυριακή, οι οποίοι το Σάββατο διασταυρώνουν τα ξίφη τους με τους Γάλλους, δεν θα χρειαστεί επιπλέον παιχνίδι για την είσοδο στην οκτάδα.

Βέβαια, ο αντίπαλος κάθε άλλο παρά αμελητέα ποσότητα είναι. Η παρουσία των Ράντοσλαβ Νεστέροβιτς και Γιάκα Λάκοβιτς έχουν ανεβάσει επίπεδο το συγκρότημα του Άλες Πίπαν, ενώ οι Νάχμπαρ, Λόρμπεκ και Μπρέζετς απέδειξαν με τους Βόσνιους πως μπορούν να προσφέρουν πολλά. Μπορεί η νίκη την Παρασκευή να ήρθε δύσκολα αλλά οι Σλοβένοι έδειξαν ποιοτικά στοιχεία τα οποία οι διεθνείς μας οφείλουν να εξουδετερώσουν.

Χάνουμε στην εξέδρα...

Μπορεί στο αγωνιστικό σκέλος η ελληνική πλευρά να είναι το φαβορί, δεν συμβαίνει το ίδιο όμως και έξω από το παρκέ. Όσο ηρωικοί και αν είναι οι φίλαθλοί μας δεν είναι δυνατόν να τα βάλουν με 4.000 Σλοβένους οι οποίοι έχουν ήδη κλείσει θέση στην Χάλα Πιονίρ. Τα εισιτήρια της αναμέτρησης έχουν πουληθεί στους βόρειους "γείτονες" των Σέρβων και θα είναι οι απόλυτοι κυρίαρχοι στις καρέκλες. Το τι θα συμβεί εντός του γηπέδου είναι μία εντελώς διαφορετική υπόθεση αν υπολογίσουμε ότι σε έναν αγώνα παίζουν αποκλειστικά πέντε εναντίον πέντε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK