Νταλίμπαγκιτς: "Η Ελλάδα έχει μέλλον"

Νταλίμπαγκιτς: "Η Ελλάδα έχει μέλλον"
Ένας από τους μεγαλύτερους Ευρωπαίους μπασκετμπολίστες όλων των εποχών ο θρυλικός Ντράζεν Νταλίμπαγκιτς, μίλησε στο ένθετο της εφημερίδας "Επενδυτής", Full Επίθεση, για το Εurobasket και την Εθνική μας ομάδα.

"Το Eurobasket μέχρι τώρα είναι μια εκπληκτική διοργάνωση, με εκπλήξεις, δυνατά παιχνίδια και σπουδαίους παίκτες. Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από το επίπεδο. Οι ημιτελικοί και οι τελικοί θα είναι συναρπαστικοί καθώς και οι τέσσερις ομάδες είναι ικανές για το χρυσό", τόνισε χαρακτηριστικά ο Νταλίμπαγκιτς για να αναφερθεί στη συνέχεια στους παίκτες που έχει ξεχωρίσει:

"Αυτός που μου έχει κάνει εντύπωση είναι ο Ντάρκο Μίλισιτς. Νομίζω ότι θα πάει πολύ μπροστά. Αν και αρχικά φαινόταν στάσιμος, φέτος δείχνει ότι είναι ικανός να παίξει μεγάλο μπάσκετ. Από τους πιο παλιούς νομίζω ότι Κιριλέκο και Νοβίτσκι είναι παίκτες άλλης κλάσης. Μπορούν ανά πάσα στιγμή να αλλάξουν τις ισορροπίες στο παιχνίδι. Το μπάσκετ έχει αλλάξει πάρα πολύ. Πλέον υπάρχουν γκαρντ με ύψος 2 μέτρα, ενώ με αυτό τι ύψος στην εποχή μου έπαιζες άνετε ως φόργουορντ. Νομίζω δεν μπορούν να γίνουν συγκρίσεις".

"Ο Γκάλης και ο Γιαννάκης ήταν το κάτι άλλο. Ήταν πολύ διάσημοι στην εποχή τους και δικαίωναν απόλυτα τη φήμη τους. Πραγματικά έπαιζαν εντυπωσιακό μπάσκετ".
Οσον αφορά για το συγκρότημα του Παναγιώτη Γιαννάκη: "Η Ελλάδα ήταν ένα από τα μεγάλα φαβορί πριν αρχίσει η διοργάνωση. Διαθέτει μεγάλο βάθος και ταλαντούχους παίκτες σε κάθε θέση. Πραγματικά στο Ακρόπολις όταν την είδαμε εντυπωσίασε με την απόδοσή της. Οι παίκτες σας έπαιξαν εκπληκτικό μπάσκετ. Ακόμα κι αν δεν τα καταφέρετε φέτος, με τόσο νέα ομάδα είναι βέβαιο ότι θα πρωταγωνιστήσετε στο μέλλον. Από τους Έλληνες παίκτες, θεωρώ καλύτερο τον Παπαδόπουλο. Τον θυμάμαι πριν 5-6 χρόνια και ήδη όλοι μιλούσαν για το ταλέντο του. Πλέον είναι ένας έμπειρος παίκτης και μια ομάδα μπορεί να στηριχτεί με σιγουριά σε αυτόν".

News 24/7

24MEDIA NETWORK