Ντένις Ρόντμαν: Ο τρελός τα έχει 54

Ο Ντένις Ρόντμαν γιορτάζει τα 54α γενέθλιά του (13 Μαΐου του 1961) και το βράδυ ετοιμάζει πάρτι. Η λίστα των καλεσμένων είναι συγκεκριμένη. Χωράει λίγους, τους πιο εκλεκτούς. Αυτούς που ο ίδιος θεωρεί ξεχωριστούς.

Ντένις Ρόντμαν: Ο τρελός τα έχει 54

Ποιους, αλήθεια, προσκάλεσε ο κορυφαίος ριμπάουντερ στην ιστορία του ΝΒΑ, ο πέντε φορές πρωταθλητής και δύο φορές καλύτερος αμυντικός της σεζόν;

- Τον Αϊζάια Τόμας και τον Τζο Ντούμαρς για ν' αναβιώσει ο μύθος των "bad boys" και των δύο πρωταθλημάτων στα τέλη των 80s. Λείπουν τέτοιες παρέες από το ΝΒΑ, οι παίκτες έχουν ως επί το πλείστον συμμορφωθεί με τη νέα τάξη πραγμάτων που φέρνει πλέον στον καθωσπρεπισμό.

Ντένις Ρόντμαν: Ο τρελός τα έχει 54

- Τον Μάικλ Τζόρνταν και τον Σκότι Πίπεν για να υπάρχει ίντριγκα στο πάρτι. Πίστονς και Μπουλς ήταν άσπονδοι εχθροί στην Ανατολή και ο Ρόντμαν βρέθηκε στη μέση μετά τη μετακίνησή του στο Σικάγο. Με τους "ταύρους" πήρε άλλα τρία δαχτυλίδια.

Ντένις Ρόντμαν: Ο τρελός τα έχει 54

- Τον Φιλ Τζάκσον για να τον "συμμαζέψει", αν παρεκτραπεί. Ήταν εκείνος που ήξερε να διαχειριστεί το δύσκολο χαρακτήρα του και να εκμεταλλευτεί στο μέγιστο βαθμό τα χαρίσματά του. Η εκτίμηση παραμένει αμοιβαία, ο "Zen Master" έχει πει ότι "ήταν ο καλύτερος αθλητής με τον οποίο δούλεψα ποτέ".

Ντένις Ρόντμαν: Ο τρελός τα έχει 54

- Τον Κιμ Γιονγκ Ουν φυσικά, γιατί είναι ο καλύτερος φίλος του. Ήταν μάλιστα ο Ρόντμαν αυτός που σαν άλλη Μέρλιν Μονρόε τού είχε τραγουδήσει το "happy birthday Mr. President" και ο Βορειοκορεάτης στρατηγός-πολιτικός τού χρωστάει ανταπόδοση για την παρουσία στα δικά του γενέθλια πριν από 15 μήνες.

Ντένις Ρόντμαν: Ο τρελός τα έχει 54

- Τις τρεις -πρώην- συζύγους και τα παιδιά του. Την Άνι Μπέικς, με την οποία απέκτησε μια κόρη, την καλλονή των 90s Κάρμεν Ηλέκτρα των τεσσάρων μηνών και την Μισέλ Μόγερ, η οποία του χάρισε το μοναχογιό του και τη δεύτερη κόρη του. Για τον Ρόντμαν ο γάμος ήταν ακόμη ένα πάρτι και τα διαζύγια η λήξη τους μετά από ένα ξέφρενο γλέντι. Και ας παραδέχθηκε τα λάθη του στον "Hall of Fame Speech" του 2011. Οικογενειάρχης.

Ντένις Ρόντμαν: Ο τρελός τα έχει 54

- Τον κάμεραμαν Γιουτζίν Άμος. Ήταν ο εργαζόμενος που τον Ιανουάριο του 1997 και στο ματς με τους Τίμπεργουλβς κλώτσησε ο Ρόντμαν μετά από πτώση στο παρκέ, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με αποκλεισμό έντεκα αγώνων. Μετά από 18 χρόνια είναι ευκαιρία να του ζητήσει συγγνώμη, έστω κι αν δεν μπορεί να πάρει πίσω τα 200.000 δολάρια που έδωσε ως αποζημίωση στο θύμα.

- Την Μαντόνα δίχως άλλο. Ήταν μια γυναίκα που τον σημάδεψε ερωτικά και πάντα θα έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά. Θα ήταν ευπρόσδεκτη, ακόμη και αν ερχόταν ακάλεστη.

Ντένις Ρόντμαν: Ο τρελός τα έχει 54

- Αρκετούς από την κλάση του '86 - όχι τον Παναγιώτη Φασούλα. Για να τους θυμίσει ότι η θέση στο ντραφτ ελάχιστα μετράει, μια και ελάχιστοι, ίσως ουδείς, εξ όσων επιλέχθηκαν πριν από αυτόν έκαναν την καριέρα του, κέρδισαν τίτλους, αναγνώριση και χρήμα. Ο Ρόντμαν ήταν στο Νο27 (β' γύρος), τη στιγμή που στο Νο1 ήταν ο Μπραντ Ντόχερτι, στο 4 ο Τσακ Πίρσον, στο 14 ο Ουόλτερ Μπέρι, στο 23 ο Κεν Μπάρλοου.

Ντένις Ρόντμαν: Ο τρελός τα έχει 54

Τους ψηλούς των Πέισερς για να τους τρολάρει για ό,τι συνέβη στο ματς της 4ης Μαρτίου του 1992. Τότε που πήρε 34 ριμπάουντ (προσωπικό ρεκόρ), τα 9 επιθετικά. Συνολικά η ομάδα από την Ινδιανάπολη είχε 38.

- Τον Χαλκ Χόγκαν. Γιατί μόνο ένα θρύλο του wrestling -και όχι κάποιον κοινό θνητό- θα είχε στη λίστα των καλεσμένων του από τις γνωριμίες που έκανε στο διάστημα που ξόδευε την ώρα του στα ρινγκ.

- Τον Γιάρι Λιτμάνεν. Αυτός είναι ο πιο γνωστός Φινλανδός αθλητής των τελευταίων ετών. Ούτε ο ίδιος ο Ρόντμαν θυμάται ποιους είχε συμπαίκτες στην ΤοΠο του Ελσίνκι, στην οποία έπαιξε ένα φεγγάρι το 2005.

Ντένις Ρόντμαν: Ο τρελός τα έχει 54

- Τον Ντόναλντ Τραμπ και τη σύζυγό του μήπως και καταφέρει να προφέρει σωστά το όνομά της. Εξαιτίας της έχασε τη θέση του στο "Celebrity Apprentice". Όσο μεγαλώνει μαθαίνει.

Ντένις Ρόντμαν: Ο τρελός τα έχει 54

- Τον Πάπα. Δεν είναι θρήσκος, αλλά η διαδικασία εκλογής του από το κονκλάβιο το 2013 αποτέλεσε αφορμή για να κερδίσει αρκετά χρήματα ταξιδεύοντας στο Βατικανό και διαφημίζοντας στοιχηματική εταιρία που δεχόταν το συγκεκριμένο ποντάρισμα. Ο ίδιος ήθελε να είναι μαύρος ο νέος ποντίφικας, διαψεύστηκε.

Ντένις Ρόντμαν: Ο τρελός τα έχει 54

- Τον Μίκι Ρουρκ. Συμπρωταγωνίστησαν στο περιπετειώδες "Double Team" του 1997. Για τις κάκιστες κριτικές και την παταγώδη αποτυχία έφταιγε ο Ζαν Κλοντ Βαντάμ.

Ντένις Ρόντμαν: Ο τρελός τα έχει 54

- Τον προσωπικό κομμωτή του. Αν χρειαστεί ν' αλλάξει χρώμα ή σχήμα στη διάρκεια της βραδιάς για να κεντρίσει ξανά το ενδιαφέρον.

News 24/7

24MEDIA NETWORK