Ντραγκίσεβιτς ο αντί-Σανικίντζε

Ο Τάντιγια Ντραγκίτσεβιτς αποτελεί τον εκλεκτό του Άρη. Ο Σέρβος φόργουορντ θα αντικαταστήσει τη φετινή σεζόν τον τραυματία Βίκτορ Σανικίντζε.

Ντραγκίσεβιτς ο αντί-Σανικίντζε

Ο Άρης κινήθηκε γρήγορα για να καλύψει το κενό του Σανικίντζε και το πρωί της Τετάρτης προχώρησε στην ανακοίνωση του Τάντιγια Ντραγκίτσεβιτς.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

"Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. ανακοινώνει την απόκτηση του Τάντιγια Ντραγκίσεβιτς μέχρι το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Ο Σέρβος πάουερ φόργουορντ προστίθεται στο ρόστερ της ομάδας μας ως ο έκτος ξένος παίκτης για τη σεζόν 2016-17".

Λίγα λόγια για τον Ντραγκίσεβιτς

Ο Ντραγκίσεβιτς γεννήθηκε στις 28/01/1986 και βλέπει τον κόσμο από τα 2.06μ. Ξεκίνησε την καριέρα του από τα "μικρά" τμήματα του Ερυθρού Αστέρα. Στη σερβική ομάδα έγραψε τη δική του ιστορία, αφού έγινε αρχηγός της και αναδείχτηκε και MVP της Αδριατικής Λίγκας, το 2008.

Τον Ιανουάριο του 2010 ο Ντραγκίσεβιτς αποχώρησε από τον Ερ. Αστέρα λόγω οικονομικών προβλημάτων της ομάδας και συμφώνησε με τη Lottomatica Roma ως το τέλος της σεζόν. Την περίοδο 2010-11 αγωνίστηκε με τη φανέλα της Alba Berlin και το καλοκαίρι του 2011 υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την ιταλική Angelico Biella. Ωστόσο, το 2012 μετακόμισε στην Ουκρανία και την Azovmash.

Ένα χρόνο αργότερα έκανε το "άλμα" στην Anadolu Efes και τον Ιανουάριο του 2014 επέστρεψε, μετά από τέσσερα χρόνια, στον Ερυθρό Αστέρα, μέχρι το τέλος της σεζόν. Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους μετακόμισε στη Γαλλία και τη Strasbourg, ενώ τον ίδιο μήνα του 2015 συμφώνησε με την Buducnost Podgorica, με τη φανέλα της οποίας αντιμετώπισε τον ΑΡΗ δύο φορές, για τη διοργάνωση του Eurocup.

DRAFT

Το 2008 ο Ντραγκίσεβιτς επιλέχθηκε στο νούμερο 53 του ντραφτ από τους Utah Jazz. Σήμερα, τα δικαιώματά του στο ΝΒΑ ανήκουν στους Chicago Bulls, μετά από μία ενδιάμεση "στάση" στους Dallas Mavericks.

Εθνική Σερβίας

Το νέο απόκτημα του ΑΡΗ έχει στη συλλογή του δύο μετάλλια με την Εθνική Σερβίας. Το 2005 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ U20 και την επόμενη χρονιά το χρυσό, στην ίδια διοργάνωση.

ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

* Πολυτιμότερος παίκτης (MVP) της ABA League (Αδριατική Λίγκα) το 2008 (Ερυθρός Αστέρας).

* Πρώτος σκόρερ της ABA League και μέλος της καλύτερης πεντάδας το 2016 (Buducnost).

* Δις κυπελλούχος Σερβίας με τον Ερυθρό Αστέρα (2006, 2014).

* Κυπελλούχος Γαλλίας το 2015 (Strasbourg).

* Κυπελλούχος Μαυροβουνίου το 2016 (Buducnost).

News 24/7

24MEDIA NETWORK